Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η καλύτερη Πολυτεχνική σχολή στην Ελλάδα...


NFK

Recommended Posts

Πολλά ακούγονται , ότι το επίπεδο των γνώσεων των σπουδαστών , στην ίδια ειδικότητα , είναι διαφορετικό σε κάθε πανεπιστήμιο...

 

ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ???

 

Π.χ έχω ακούσει ότι το ΕΜΠ είναι η κορυφαία τεχνική σχολή στη Ελλάδα........

 

Ουσιαστικά η ερώτηση είναι.. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σ' έναν απόφοιτο του ΕΜΠ από έναν σπουδαστή της ίδιας ειδικότητας στο ΑΠΘ , πχ??? Ή του Πολυτεχνείου Κρητης? Ή του πολυτεχνείου ξάνθης , πατρας??

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ??

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εάν δεν έχεις πάει σε διαφορετικές σχολές πως θα κάνεις σύγκριση??Το τι λέει ο καθένας δεν σημαίνει τίποτα.Απλά δεν υπάρχει απάντηση σε αυτήν την ερώτηση κατά την γνώμη μου...Αφού δεν υπάρχει αξιολόγηση των ελληνικών πανεπιστημίων μόνο θεωρητικά μπορούμε να μιλάμε και να τσακωνόμαστε χωρίς λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ NFK, διαφορές μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν έχουν και πολύ σημασία. Αν σου αρέσει αυτό που σπουδάζεις, είτε στο ΕΜΠ πας, είτε στο ΑΠΘ, είτε σε ΤΕΙ, θα μάθεις πράγματα και θα τα μάθεις απο προσωπικό ενδιαφέρον. Πολύ περισσότερα δε, θα μάθεις μετά στην αγορά έξω. Άμα δεν σε πολυενδιαφέρει το αντικείμενο είτε στο ΕΜΠ πας είτε αλλού το ίδιο είναι. Εμένα από την Υπηρεσία μου, πέρασαν τελειόφοιτοι του ΕΜΠ μηχανολόγοι, ΤΕΙ και άλλοι που δεν ξέραν την τύφλα τους. Το ίδιο είμαι σίγουρος ισχύει σε όλες τις σχολές.

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι καταλαβαίνω , όλα είναι θέμα prestige... Δηλαδή , δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην διδακτέα ύλη των σχολών... Απλά άμα είσαι τελειόφοιτος του ΕΜΠ π.χ έχεις πιο πολύ prestige παρά γνώσεις ... Κάπως έτσι το καταλαβαίνω εγώ...

 

Τώρα , όσο αναφορά , αυτό που ρώτησε ο lefterism .. Όχι , δεν ρώτησα αυτο, γιατί λογικά οι απολαβές / εξέλιξη είναι ίδιες και οι ευκαιρίες ίσες ...

 

Αλλά , μήπως , λέω εγώ τώρα , ισχύει αυτο? Δηλαδή , οι τελειόφοιτοι του ΕΜΠ είναι περιζήτητοι ενώ του Πολυτεχνείου Κρήτης , στα αζήτητα?

Link to comment
Share on other sites

Το 80% των αγγελιών για πρόσληψη μηχανικού από εταιρίες, τουλάχιστον στην κατηγορία junior (0-3 έτη προυπηρεσία) λένε:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΑΕΙ ή ΤΕΙ για..........

Αυτή την άποψη έχει η αγορά εργασίας για τις ποιοτικές διαφορές των πολυτεχνικών σχολών, όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και σε σχέση με τα ΤΕΙ.

Οι ιδιώτες πελάτες δεν ενδιαφέρονται αν έχεις τελειώσει και στην Ζιμπάμπουε... αρκεί να είσαι ο "κατάλληλος" άνθρωπος.

Τι μένει? το "ψώνιο".

Το ψώνιο να είσαι ο καλύτερος επιστήμονας που μπορείς, και το οποίο είναι κάτι που καλλιεργείται, ιδιαίτερα σε ΕΜΠ και ΑΠΘ.

Αν αυτό σε οδηγήσει να είσαι πράγματι ένας εξαίρετος επιστήμονας, ή ένας υπερόπτης μακάκας, είναι θέμα χαρακτήρα...

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα το ΕΜΠ ειναι το πολυτεχνειο με το μεγαλυτερο κυρος στην Ελλαδα αλλα τα ρασα δεν κανουν τον παπα παντα. Εννοω οτι αν δεν βαλεις τα δυνατα σου και δεν ασχοληθεις αμετρητες ωρες μην περιμενεις να κατεβουν οι γνωσεις μονες τους στο κεφαλι σου.

 

Οι εργοδοτες ζητανε μηχανικους που να ξερουν την δουλεια. Αν εχεις τελειωσει πχ απθ ή πατρα δεν τον ενδιαφερει. Σημασια εχει να εχεις το γνωστικο υποβαθρο που απαιτειται για την θεση.

 

Δεν εχω αποψη για απθ, εμπ καθως σπουδασα σε περιφερειακο πολυτεχνειο. Το πιο πιθανο να εχουν καλυτερες υποδομες. Αν ειναι στις δυνατοτητες σου παλεψε το για εκει.

Χαμενος δεν θα βγεις παντως οπου και να επιτυχεις. Θεληση να υπαρχει..

Link to comment
Share on other sites

Γενικά , στα ελληνικά πολυτεχνεία , γίνεται συστηματική έρευνα? Ή κλασσικά, δεν έχουν φράγκα ? Αν ναι , σε ποια σχολή , η έρευνα γίνεται πιο σχολαστικά?

 

Βρε μπές πρώτα σε μία σχολή που να σου αρέσει και άσε τα υπόλοιπα. Το μοναδικό κριτήριο που πρέπει να σε απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι αυτό που θα κάνεις στη σχολή που θα μπείς να σε καλύπτει.

 

Όταν με το καλό φτάσεις στα τελειώματα και δεις ότι σε "τραβάει" η έρευνα το ψάχνεις πιο προσεκτικά! Το πιο πιθανό τότε είναι να καταλήξεις σε κάποιο ίδρυμα του εξωτερικού ;)

Link to comment
Share on other sites

To EMΠ μετράει περισσότερο ως τίτλος σπουδών.Αυτό πιστοποιείται από τις αγγελίες προσφοράς εργασίας.Πάντως η ουσία του θέματος βρίσκεται στην παντοδύναμη γνώση,η οποία είναι διαρκής και συνεχιζόμενη.Γι αυτό από όποια σχολή και αν αποφοιτήσεις πρέπει συνεχώς να ενημερώνεσαι (νέα βιβλία,νέα πρότυπα και κανονισμοί,σεμινάρια,συνέδρια κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.