Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσωρινοί Ενεργειακοί Επιθεωρητές


Inzaghi

Recommended Posts

Πχ βάζεις φωτοτυπίες τα στελέχη και τις ΑΠΥ από οικοδομικές άδειες που συμμετείχες ως μελετητής/επιβλέπων. Δεν χρειάζεται ορισμένος αριθμός. Αρκεί στα 2 χρόνια να δείξεις ότι έχεις ασχοληθεί με το αντικείμενο.

 

Ικαρε, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι πολλοί νέοι συνάδελφοι θα καταφέρναν πολύ καλύτερα από κάτι σκουριασμένους συνάδελφους με 10ετή συνεχή, αποδεδειγμένη, συμμετοχή στην απαξίωση του επαγγέλματός μας, που μοστράρουν για Ενεργ. Επιθεωρητές.

Συμφωνώ μαζί σου.

Link to comment
Share on other sites

εγώ συνάδελφοι σηκώνω τα χέρια ψηλά……το ελληνικό κράτος και το ρουσφέτι δεν παίζετε……οι άνθρωποι με αυτό το ρουσφέτι που πέρασε νύχτα ( χωρίς το ΤΕΕ το οποίο πασοκοκρατειται να μας ενημερώσει ) ουσιαστικά λένε ότι είναι στην ευχέρεια του υπουργού να δώσει νέες άδειες προσωρινών , ανανεώνει αυθαιρετα τις άδειες προσωρινού ενώ παραπέμπει στους καλένδες την πιστοποίηση κανονικών επιθεωρητών……ουσιαστικά το πεα θεωρείται από το ελληνικό κράτος σπουδαιότερο και δυσκολότερο από στατικά ουρανοξύστη , ενεργειακή μελέτη πολυκατοικίας και όλες τις άλλες άδειες , μελέτες που οι μηχανικοί αυτοδίκαια υπογραφούμε…….

 

το θέμα πλέον δεν είναι απλώς ακομα ένα ρουσφέτι άλλα η γελοιοποίηση του επαγγέλματος του μηχανικού…….φυσικά γίνετε διότι από Ιανουάριο θα χρειάζεται πεα και για ενοικίαση…..εφόσον πλέον το ΤΕΕ δεν μας εκπροσωπεί πρέπει να βρούμε τρόπο να απευθυνθούμε στην τρόικα που ουσιαστικά κυβερναει και να την πληροφορήσουμε για το νέο κλειστό επάγγελμα……πραγματικα δεν κανω πλακα για το τελευταιο

Link to comment
Share on other sites

τι εστί 2 χρονια αποδεδειγμενη εμπειρία? Αποδείξεις εργων κλπ? Υπάρχει κάποια οδηγία?

 

Συνήθως αρκούν οι αποδείξεις.

 

Το πολύ πολύ ζητάς από το ΤΕΕ μια συνοπτική κατάσταση των έργων στα οποία έχεις συμμετάσχει, φακελωμένα έχουν όλα τα έργα.

Link to comment
Share on other sites

1. Τα ΚΕΚ είναι η τελευταία τρύπα της φλογέρας στην μεταλυκειακή εκπαίδευση . Ετσι ? Θα πάμε δηλαδή οι απόφοτοι ΑΕΙ να μας πιστοποιήσει ο "Σχολές ΒΗΤΑ" ?

μήπως θυμάται κανείς το μάδημα από το ιεκεμ-τεε, τα σεμινάρια και τις πιστοποιήσεις? άρα τι συζητάμε τώρα? το ιεκ α-β βασιλόπουλος μας πείραξε?

Link to comment
Share on other sites

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=1299&language=el-GR

 

Ανακοίνωση σχετικά με την παράταση ισχύος προσωρινών αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών:

 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη χορήγηση οριστικών αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών, σε μηχανικούς μειώνοντας το χρόνο απαιτούμενης εμπειρίας σε δύο χρόνια (έναντι των τεσσάρων που είχε αρχικά προβλεφθεί).

 

Οι άδειες αυτές θα χορηγούνται μετά από την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος και τη διεξαγωγή εξετάσεων μέσω του ΤΕΕ. Σύντομα θα αναρτηθεί κατάλογος με τους φορείς εκπαίδευσης, καθώς και ανακοίνωση με την προβλεπόμενη διαδικασία.

 

Μέχρι την έναρξη της χορήγησης των ως άνω αδειών και προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στη διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης, το ΥΠΕΚΑ αποφάσισε να δοθεί παράταση της διάρκειας ισχύος των προσωρινών αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του ενός χρόνου, δηλαδή μέχρις τις 6 Οκτωβρίου 2012.

 

Δεδομένης αυτής της παράτασης, το ΥΠΕΚΑ θα προχωρήσει άμεσα σε νέα ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση προσωρινών αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών σε μηχανικούς με αποδεδειγμένη εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών έναντι των δέκα που ίσχυε έως τώρα.

 

Οι παραπάνω ρυθμίσεις προβλέπονται στο σχέδιο νόμου «Νέος Τρόπος Έκδοσης Αδειών Δόμησης, Ελέγχων Κατασκευών και Λοιπές Διατάξεις».

 

Διευκρινίζεται ότι με την παράταση της διάρκειας ισχύος των προσωρινών αδειών, θα βρίσκονται σε παράλληλη ισχύ, τόσο οι προσωρινές, όσο και οι οριστικές άδειες που θα χορηγούνται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

"Με απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ επιβλήθηκε αποκλεισμός προσωρινού Ενεργειακού Επιθεωρητή, για ένα έτος, από τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κύρωση επιβλήθηκε κατόπιν ελέγχου από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ), γιατί διαπιστώθηκαν τα εξής:

 

- αναγραφή ανακριβών ενεργειακών στοιχείων επί Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης που είχε εκδώσει,

- υποβολή ανακριβών στοιχείων και

- πλημμελής εκπλήρωση των επιστημονικών και επαγγελματικών καθηκόντων.

 

Η ΕΥΕΠΕΝ συνεχίζει σε εντατικό ρυθμό τους ελέγχους της σε Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης, που έχουν καταχωρηθεί στο Αρχείο Επιθεώρησης Κτιρίων, με σκοπό τη διασφάλιση της ορθότητας των ενεργειακών ελέγχων, της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται από τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές και κυρίως τη διαφύλαξη της αξιοπιστίας της διαδικασίας ενεργειακής επιθεώρησης. Αντίστοιχη αντιμετώπιση παρόμοια περιστατικά που θα διαπιστωθούν από την ΕΥΕΠΕΝ.."

 

 

 

Πηγή:http://www.capital.gr

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για να καταλάβω...

Κρατάει τους προσωρινούς, για 1 χρόνο ακόμα...Παράλληλα βγάζει και άλλους προσωρινούς (με 5ετη εμπιρεία) για άγνωστο χρόνο (μπορεί και μεγαλύτερο το 1), έχει στα σκαριά πρόταση για μόνιμους (από 2ετης εμπιρείας και άνω) με σεμινάρια κτλ. Μάλιστα...

Κάτι μου λέει πως με τους νέους και νυν προσωρινούς (και που ξέρω ότι δεν θα ξαναπάρουν παράταση) θα πορευτούμε για κανά 2-3 χρόνια ακόμα.

@ comba

Ασε αυτό πρέπει να το έχουν ξεχάσει τελείως....

Ξέρεις μεταξύ μας άντε σήμερα να πεις στον άλλο που θέλει να πουλήσει το σπίτι του. Θέλεις 1 ΠΕΑ, 1 βεβαίωση μηχανικού, 1 ΠΕΑ λεβήτων-εγκαταστάσεων. Θα σε...κοιτάξει λίγο άγρια

 

Φίλε Κωστή υπάρχει ίδη το θέμα εδώ http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=29102

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.