Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς θα τακτοποιούνται τα αυθαίρετα


Recommended Posts

Λίγο off topic αλλά επειδή έχω κι εγώ ένα πελάτη που μου λέει ότι το δωματιάκι δεν το χρειάζεται και αν είναι να πληρώσει πολλά, θέλει να το κατεδαφίσει.

 

Καλημέρα σε όλους,

Το ανέφερα γιατί έχω διάφορους πελάτες, οι οποίοι μόλις ακούν τα πρόστιμα ζαλίζονται και το πρώτο πράγμα που λέν είναι "το ρίχνω". Μόλις τους λέω πως δεν μπορούν να κατεδαφίσουν αυθαίρετο πριν το νομιμοποιήσουν (άσε που το έχουν και στο Ε9), αρχίζουν και συζητούν πιο λογικά.

Γιαυτό και ζήτησα εάν κάποιος είναι 100% σίγουρος πως για άδεια κατεδάφισης δεν χρειάζεται το κτίριο να είναι νομίμως υφιστάμενο, ας το παραθέσει βάσει νόμων και εγκυκλίων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 720
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει πως αποδυκνύεται πότε έχει γίνει η αυθαιρεσία;

Αεροφωτογραφίες από που;

Επίσης αν δεν είχε δηλωθεί στο Ε9 ένα κτίριο αν αφορούσε αυθαίρετο κτίσμα σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο, τότε τι γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Και πως αποδυκνύει πως έγινε μια αυθαιρεσία εντός του κτίσματος;

Αρχική άδεια του 2000 για κατάστημα και μετατροπή μετά ενός τμήματος σε κατοικία που δεν δηλώθηκε με 3843;

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα, στο τηλέφωνο για πληροφορίες τακτοποίησης αυθαιρέτων του ΥΠΕΚΑ, μου λέει πως δε γνωρίζει να μου απαντήσει γιατί δεν είναι μηχανικός (καλό ε;)

Link to comment
Share on other sites

Κάποιος είπε ότι αρκεί η υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, εάν δεν υπάρχει τίποτα από δημόσια έγγραφα που να το αποδεικνύει.

 

Να ρωτήσω κάτι για το τοπογραφικό που ζητάει...

Περίπτωση οικοπέδου το οποίο είναι το 3% (300 τ.μ.)από παλιό αγρόκτημα 10 στρεμμάτων και στο συμβόλαιο λέει ότι είναι εξ' αδιαιρέτου. Το εξαρτημένο τοπογραφικό πρέπει να γίνει για τα 10 στρέμματα ή για τα 300 τ.μ. ?

Επίσης, είναι εκτός σχεδίου, οικισμού, ζοε. Θέλει άλλα 3.700 τ.μ. μετά από 10 χρόνια ?

Link to comment
Share on other sites

Και το λέω γιατί ο νόμος πετάει μια απλή λεξούλα (π.χ. νόμιμο ή αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση), αλλά πίσω από αυτήν την λέξη κρύβεται μία όλόκληρη νομοθεσία με ένα σωρο υποπεριπτώσεις.

Αυτά, γιατί μας ζητούν κάποιοι να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα, και εμείς το κάνουμε χωρίς να ξέρουμε τι είναι φίδι!

Μας ζητάνε να κάνουμε τους δικαστές!! Πόσο πληρώνονται όμως αυτοί και τι εξειδίκευση έχουν; Η προχειρότητα στο μεγαλείο της είναι όλο αυτό. Ποντάρουν από εμάς να βγάλουμε τη βρώμικη δουλειά, αφού τώρα είναι η χρονική στιγμή που βολεύει! Τι αμοιβή είπαμε ότι θα έχουμε; Βλέπω ότι αποσιωπούν εντέχνως το θέμα της αμοιβής του μηχανικού και οι πολίτες το βλέπουν σαν περιττό βάρος. Μπορεί και να μην έχουν άδικο. Ίσως θα έπρεπε οι υπηρεσίες να σηκώσουν αυτό το βάρος.Τι δουλειά έχουμε εμείς σε όλο αυτό.Να κάνουμε τους αστυνομικούς και να κινδυνεύουμε με καρατόμηση μας σε ενδεχόμενο λάθος ή λανθασμένης ερμηνείας κάποιας αόριστης έκφρασης πάνω σε μία διάταξη;

Link to comment
Share on other sites

Μας ζητάνε να κάνουμε τους δικαστές!! Πόσο πληρώνονται όμως αυτοί και τι εξειδίκευση έχουν;...Τι αμοιβή είπαμε ότι θα έχουμε; Βλέπω ότι αποσιωπούν εντέχνως το θέμα της αμοιβής του μηχανικού και οι πολίτες το βλέπουν σαν περιττό βάρος. Μπορεί και να μην έχουν άδικο. Ίσως θα έπρεπε οι υπηρεσίες να σηκώσουν αυτό το βάρος.Τι δουλειά έχουμε εμείς σε όλο αυτό.Να κάνουμε τους αστυνομικούς και να κινδυνεύουμε με καρατόμηση μας σε ενδεχόμενο λάθος ή λανθασμένης ερμηνείας κάποιας αόριστης έκφρασης πάνω σε μία διάταξη;

 

Πες τα....

Link to comment
Share on other sites

οποιος γκρεμισει χωρις να φαει καταγγελια δεν εχει συνεπειες και ας υπαρχουν αεροφωτογραφιες οτι υπηρχε κατασκευη....

 

μιλησα με 2 προισταμενους πολεοδομιων του νοτιου τομεα ...δεν μπορει ναπαρει προστιμα οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ και δεν εχει καταγραφει απο πολεοδομια.....

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς τι ισχύει για τους κατοίκους εξωτερικού οι οποίοι έχουν εξοχική κατοικία εδώ? Φαντάζομαι ως πρώτη κατοικία θα δηλωθεί το ακίνητο από τη στιγμή που γι'αυτό το λόγο μετά θα προσκομίσουν το Ε9 στο οποίο φαίνονται και τα ακίνητα.

Link to comment
Share on other sites

Στο στεγασμένο σκέπαστρο μου είπαν ότι πάει με αναλυτικο στο ΤΕΕ. Αγνοουμε την καλυψη. Διασταυρώστε το αν θέλετε γιατι εξακολουθει να μου φαινεται κουλό, και ενημερώστε μας.

 

Nikolini εαν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, έτσι κι αλλιώς το κουτάκι της κάλυψης παραβλέπεται. Οπότε σ'αυτην την περίπτωση ακούγεται λογικό να υπολογιστεί με τον αναλυτικό. Εκτός και αν μετρήσει σαν βοηθητικός χώρος που δεν επικρατεί και πολύ σαν άποψη. Αυτός ο αναλυτικός δεν μου κάθεται καλά. Το σωστό θα ήταν κάθε κατασκεύη που δεν θα υπολογίζεται με τα τετραγωνικά δόμησης (πέργκολες, περιφράξεις κτλ.) να έχει δική του τιμή όπως π.χ. με τις πισίνες για να ξεμπερδεύουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.