Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε κατάστημα με ανοιχτή σκάλα προς μη θερμαινόμενο υπόγειο


katrmp

Recommended Posts

Αν το υπόγειο χρησιμοποιείται αποκλειστικά σαν βοηθητικός χώρος της δικιά σου ιδιοκτησίας δεν μπορεί να πάρεις το U/2 γιατί αυτό αφορά τις περιπτώσεις που ο Μ.Θ.Χ. είναι κοινόχρηστος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 145
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συμφωνω απόλυτα. Το ερώτημα από τα δύο post μου όσον αφορά σκάλα πού επικοινωνεί με το υπόγειο και το οποιό χρησιμοποιείται ώς αποθήκη?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφε όπως και το ανέφερες υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Με τα δεδομένα πάντως που έχουμε ως τώρα, αν μια υπόγεια αποθήκη επικοινωνεί με ένα μικρό άνοιγμα με την ιδιοκτησία μας π.χ. με μια κλίμακα διαμέτρου 1m, θα την έπαιρνα σαν Μ.Θ.Χ., μπορεί να είναι και λάθος, αλλά δεν θα ήθελα να τιμωρήσω το κτίριο μου για ένα τόσο μικρό άνοιγμα. Αν πάλι στην περίπτωση που το άνοιγμα είναι μεγάλο (τώρα τι θεωρεί ο καθένας μεγάλο είναι άλλο θέμα J) και έχει εκτός από την αποθήκη και WC όπως είναι συνήθως κάποια μικρά καταστήματα, θα το έπαιρνα υπόψη μου στην θερμαινόμενη επιφάνεια και ας μην θερμαίνεται, και κάνοντας χρήση της συμβουλής και άποψης του συνάδερφου panos-vicious θα το έπαιρνα ως δυο θερμικές ζώνες με το υπόγειο να έχει τα συστήματα του κτιρίου αναφοράς. Βέβαια οι απόψεις σ’ αυτό το θέμα διίστανται

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλήσπέρα! Ισόγειο κατάστημα κάτω των 50 τ.μ. το οποίο επικοινωνεί εσωτερικά χωρίς κάποιο διαχωρισμό, μέσω κλιμακοστασίου 3 x 0,90 περίπου, με 'πλήρως' -όλο κάτω από το έδαφος- υπόγειο(αποθήκη) και το οποίο δεν θερμαίνεται και σε εμβαδό είναι μικρότερο από αυτό του ισογείου. Απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ για την ενοικίασή του? Είχε κάποιος αντοίστιχη περίπτωση και πώς την αντιμετώπισε?

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Συνάδελφοι θα ήθελα την βοήθεια σας στο πρώτο ΠΕΑ καταστήματος που κάνω και πού έχετε καταλήξει μετά από αρκετό ψάξιμο που έχετε κάνει.

Έχω ισόγειο κατάστημα 70τμ  με νομιμοποιημένο πατάρι 15 τμ και υπόγεια αποθήκη του καταστήματος 50 τμ. Το κατάστημα επικοινωνεί με την αποθήκη με ανοιχτή τρύπα διαμέτρου 1,60μ. Η αποθήκη δεν θερμαίνεται.

Πώς το αντιμετωπίζω;

1. συνολική επιφάνεια 70+15+50 με θερμαινόμενη επιφάνεια 70+15 και 1 ΜΘΧ με 50;

2. ενιαία θερμική ζώνη με συνολική επιφάνεια=θερμαινόμενη επιφάνεια=70+15+50;

 

ευχαριστώ θερμά!

Edited by lia01
Link to comment
Share on other sites

Δε μπορεις να παρεις ΜΘΧ εφοσον δεν εχεις ξεκαθαρη διαχωριστικη επιφανεια.

Οταν εχεις τρυπα θα το λαβεις αναγκαστικα θερμαινομενο

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να χωρισεις θερμικες ζωνες και το κατω να το βαλεις με ολα του ΚΑ ωστε τουλαχιστον να μην το υποβιβασεις....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, τέτοια τρύπα θα έκανα ότι δε τη βλέπω.

Ουσιαστικά, σε τέτοια ανοίγματα δεν υπάρχει καμιά ροή θερμότητας της προκοπής προς το υπόγειο για να το κάνεις θερμ. ζώνη.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον hkamp. Θα την παράβλεπα και θα έπαιρνα το υπόγειο ΜΘΧ με διαχωριστική το δάπεδο του ισογείου

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Inzaghi katrmp hkamp ikaros13

 

Σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας.

Εκτός από εσάς, ρώτησα κι άλλους συναδέλφους έμπειρους και σοβαρούς σαν κι εσάς που εκτιμώ επίσης τη γνώμη τους. Και αυτοί διίστανται και είναι σεβαστά τα επιχειρήματα όλων... Είναι εντυπωσιακό ότι μετά από τόσο καιρό εφαρμογής του κενακ δεν υπάρχει εννιαία αντιμετώπιση για ένα σύνηθες πρόβλημα...

Η πρώτη μου αντιμετώπιση είναι το υπόγειο ΜΘΧ με διαχωριστική το δάπεδο του ισογείου. Εάν έχω χρόνο θα δοκιμάσω και την δεύτερη πρόταση και εάν καταλήξω σε συμπεράσματα θα σας πω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.