Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάρρευση ξυλοτύπου σε υπό ανέγερση οικοδομή στην Κηφισιά


kostassid

Recommended Posts

Και 10 φωτογραφίες να είχε, πάλι δεν βγάζουμε τηλε-συμπεράσματα....μόνο ο καλουπατζής και ο μηχανικός της οικοδομής ξέρουν πραγματικά τι έγινε εκεί...Αλλά βέβαια αν είσαι 24 χρονών και τελείωσες και Πανεπιστήμιο ,μπορείς να το κάνεις και με 2 φωτογραφίες...

χαχαχαχαχαχαχα

Link to comment
Share on other sites

Η αστυνομια, η επιθεωρηση εργασιας και η ασφαλιστικη εταιρεια δεν σου επιτρεπει να κανεις τιποτα σε αυτη τη περιπτωση. Περιμενεις να τελειωσουν ανακρισεις, φωτογραφησεις, επιθεωρησεις (2 μερες τουλαχιστων) και μετα ...δια χειρος......και κομπρεσερ!

Link to comment
Share on other sites

Υποχώρησαν τα υποστυλώματα ήταν το πρώτο άκουσμα της είδησης που ήρθε στα αυτιά μου. Αν είχαν ρίξει αρχικά μόνο τα υποστυλώματα κι όχι κουστούμι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικα σε συνδυασμό με την αστοχία της διάταξης των ικριωμάτων; Ίσως να είχαν απαιτηθεί λιγότερες εξασφαλίσεις με διαγωνίους δε νομίζετε;

Κι εγώ συμφωνώ ότι απλά εκτιμήσεις και μόνο μπορούμε να κάνουμε. Είναι πάντως αρκετάδιδακτικό να εκφράζει ο κάθε ένας τις ανησυχίες-γνώσεις-εμπειρίες που έχει.

Μπράβο για το επίπεδο και την εν γένει αντιμετώπιση του θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ συμφωνώ με όσους λένε για πρόβλημα στα ικριώματα. Διπλοί πύργοι οι οποίοι για κάποιον λόγο αστόχησαν από έλειψη διαγωνίων, κακό σφήξιμο ή κάτι τέτοιο. Το μεγάλο ύψος του ορόφου δηλαδή ήταν ο κρίσιμος παράγοντας.

 

Να πω μόνο καλά ξεμπερδέματα σε όλους όσους συμμετέχουν στο έργο. Πιστεύω ότι σε πολλούς από εμάς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Δυστυχώς επίβλεψη στα ικριώματα, στις οικοδομές, δεν γίνεται. Είναι καθαρά θέμα εμπειρίας του μπετατζή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Skeptike, δεν ρίχναν "κουστούμι"... μόνο στο κλιμακοστάσιο σκυροδετούσαν και υποστυλώματα, σε όλο το υπόλοιπο κτήριο τα υποστυλώματα υπήρχαν...

Link to comment
Share on other sites

Ναι, πιθανώς εννοούσαν τα υποστυλώματα... του ξηλοτύπου (ήγουν σκαλωσιές)...

 

Τα υποστυλώματα, τόσο τα παλιά όσο και αυτά της "κουστουμιάς" είναι εκεί...

Link to comment
Share on other sites

Στις 16-3-76 στην οδό Σίνα κατέρρευσε μερικώς μια ανεγειρόμενη πολυκατοικία κατά την διάρκεια της σκυροδέτησης του 5ου ορόφου.

Στο τεύχος 11/77 των Τεχν. Χρονικών δημοσιεύται η υποδειγματική πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ με συντάκτες τους Σ.Αγγελίδη και Δ.Μπα'ι'ρακτάρη.

Προτείνω στους νέους συν. να επιδιώξουν να την διαβάσουν.Είναι ένα εξαιρετικά εκπαιδευτικό μάθημα!

Αν κάποιος συν. δεν μπορεί να την βρεί,θα προσπαθήσω να την ανεβάσω στο φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

Θα είχε ενδιαφέρον γιατί με τόσους που έχουν μαζευτεί στην οικοδομή και κάνουν τους εργολάβους κάπου έχει χαθεί η ασφάλεια στην υλοποίηση των έργων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.