Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

Γιατί ποιά διαφορά έχει μια οριζόντια ιδιοκτησία από μια αυτοτελή κατοικία; Στην αυτοτελή μπορούμε οι ΑΤΜ να ελέγξουμε ύψος, εμβαδό και κάλυψη ενώ στο 2άρι του 3ου ορόφου δυσκολευόμαστε; Ασφαλώς και έχουν όλα τα δικαιώματα οι ΑΤΜ όσον αφορά τις βεβαιώσεις. Δεν προκύπτει ο παραμικρός περιορισμός από το νόμο. .

 

 

Μηχανικός ειδικότητας η οποία του παρέχει το δικαίωμα εκπόνησης αρχιτεκτονικής ή στατικής μελέτης αντίστοιχης με ολόκληρο το κτήριο που εντάσσεται, ως προς το σύνολο ή τμήμα αυτού, στη ρύθμιση.

 

 

. Δικαίωμα υπογραφής στο Ν.4014 έχoυν όσοι έχουν και τα αντίστοιχα δικαιώματα στα αρχιτεκτονικά.

Μέχρι διώροφο δηλαδή , ή οι ΑΤΜ έχουν δικαίωμα και για παραπάνω;

 

Με τη λογική αυτή γιατί να μην υπογράφει ο καθένας ;

Edited by spy1551
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μη συγχύζεσαι θα γεράσεις γρήγορα! :smile:

Από τη στιγμή που δεν έχει οριστεί νόμιμη αμοιβή και δεν υπάρχει καν δυνατότητα (μην ακούς χαζομάρες κάποιων περιφερειακών ΤΕΕ περί 1000λ-να το ανακοινώσει το κεντρικό ΤΕΕ γραπτά με σφραγίδες και υπογραφές πρέπει) να περάσεις αμοιβή στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ, ΑΠΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Παρ'όλα αυτά εγώ έχω ξαναπροτείνει να κάνετε συμφωνητικό σε κάθε περίπτωση για δική σας διασφάλιση. Δεν το καταθέτετε πουθενά όμως. Κάντε το και κρατήστε το στο συρτάρι σας.

 

Σε ξανα-ευχαριστώ φίλε μου! Βλέπεις, όπως προείπα, έχω δώσει ήδη 2 βεβαιώσεις πριν βδομάδες και δε γουστάρω κι άλλα τρεξίματα!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω εχω ηδη δωσει βεβαιωσεις ανευ συμφωνητικου αλλα για τις ερχομενες σκεφτομαι να κανω... ετσι καλου κακου που λεει κι ο συναδελφος απο πανω...

Τοσες τζιφρες θα βαλει ο πωλητης κατα το συμβολαιο, θα πατησει και 3 ακομα...

 

Αυτο που δεν καταλαβα εγω ειναι αν θα πρεπει να κανουμε συμφωνητικα για καθε δουλεια που κανουμε με ιδιωτη και κοβουμε ΑΠΥ, ητοι ΠΕΑ ας πουμε....

Για καθε ΠΕΑ που παιρνω τα νομιμα απο τον καθενα θα πρεπει να συντασσω ιδιωτικο συμφωνητικο ας πουμε?

 

Η τα συμφωνητικα εχουν ισχυ μονο για εργασιες που εχει οριστει η νομιμη αμοιβη και εσυ σκοπευεις να κανεις καποια εκπτωση πανω σε αυτην?

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς έτσι είναι:

 

"Τα συμφωνητικα εχουν ισχυ μονο για εργασιες που εχει οριστει η νομιμη αμοιβη και εσυ σκοπευεις να κανεις καποια εκπτωση πανω σε αυτήν".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς έτσι είναι:

 

"Τα συμφωνητικα εχουν ισχυ μονο για εργασιες που εχει οριστει η νομιμη αμοιβη και εσυ σκοπευεις να κανεις καποια εκπτωση πανω σε αυτήν".

 

Με αυτό το σκεπτικό τότε στην συγκεντρωτική κατάσταση του Φλεβάρη γιατί υπάρχει η επιλογή υποχρέωση κατάθεσης ιδ.συμφ. στο ΤΕΕ και χωρίς υποχρέωση. Με αυτό που λες πάντα υπάρχει υποχρέωση.Νομίζω ιδ.συμφ. κάνεις πάντα απλά δεν είσαι υποχρεωμένος να το καταθέτεις πάντα στο ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι έχουμε καταλήξει να τα λέμε μεταξύ μας και μόνο...Και πού να πούμε τον καημό μας θα μου πείτε??:(

Πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε με τα συμφωνητικά και τις ΔΟΥ!! Γιατί σήμερα που πέρασα από το ΕΙΣΟΔΗΜΑ εφορίας της Θεσσαλονίκης μου είπε μια "πάρα πολύ συμπαθητική" υπάλληλος, που δεν ήθελε να απαντήσει σε καμία ερώτησή μου, ότι τα συμφωνητικά εννοείται τα καταθέτετε στην εφορία και μάλιστα εντός δέκα ημερών!!! Αλλιώς έχει πρόστιμο! Εδώ δεν ξέρουμε τι μας γίνεται...Με τα συμφωνητικά που ΔΕΝ έχουμε από το καλοκαίρι τι θα κάνουμε?? Άντε τα μαζέψαμε, μετά θα φάμε και πρόστιμο?? Μια Α4 θα τους πάρει να γράψουνε: ένα και ένα κάνουν δύο!! ΕΛΕΟΣ!

Link to comment
Share on other sites

Η υπάλληλος της ΔΟΥ που σου το είπε αυτό μάλλον έχει δίκιο, κι εγώ την ίδια απάντηση πήρα από συγγενικό πρόσωπο που δουλεύει στην εφορία... άντε τώρα να πείς στο ΤΕΕ και στο ΥΠΕΚΑ ότι δεν γίνεται να συντάξουμε συμφωνητικά εκ των υστέρων... διότι "θα φάμε καμπάνα" και ότι το σχετικό ΦΕΚ που έβγαλαν είναι για τύλιγμα γύρων πίτα...

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάντως στην ΔΟΥ με είπαν πως συμφωνητικά που δεν αφορούν κατασκευή έργου δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τα καταθέσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Κοινως ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του....

 

Τα συμφωνητικα βγηκαν στη φορα με τον 4014 και η υπαλληλος λεει οτι πρεπει να τα καταθετουμε εντος 10 ημερων κιολας αλλιως θα εχουμε και προστιμο.... Εκει στη ΔΟΥ μονον οτι εχει να κανει με προστιμα ξερουν να μας ενημερωνουν....

 

Το οτι εχουμε συναψει ενα σωρο συμφωνιες απο το καλοκαιρι που ισχυει ο Νομος και δεν μας ενημερωσε κανενας οτι ενδεχομενως να απαιτειτο συμφωνητικο για καθεμια απο αυτες ενδιαφερει κανεναν?

 

Η θα μου δωσουν 30 προστιμα για 30 ΠΕΑ που εκανα απο το καλοκαιρι και δεν συνεταξα συμφωνητικο...?

 

Πλακα εχουνε...

Link to comment
Share on other sites

Eμενα στο εισοδημα της εφοριας μου ειπαν οτι συμφωνητικα δεν δεχομαστε , το μονο που μπορειτε να κανετε ειναι να μας φερετε σε κατασταση τριμηνου τα συμφωνητικα σας και μου εδωσαν μαλιστα και ενα φυλλο που συμπληρωνουμε τα συμφωνητικα....

 

αντε γεια δηλαδη.......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.