Μετάβαση στο περιεχόμενο

υπαγωγή στον 3843/2010 ή στον 4014/2011?


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

έχω μια περίπτωση στην οποία το υπόγειο μονοκατοικίας με άδεια του 83, έχει μετατραπεί σε τμήμα της κατοικίας, η οποία έγινε έτσι μεζονέττα. Ο ιδιοκτήτης έχει κάνει τη διαδικασία για την τακτοποίηση του υπογείου με τον ν. 3843, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμα την ά δόση. Το ερώτημά μου είναι, μπορεί να υπαχθεί στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα για το εν λόγω υπόγειο, αγνοώντας όσα έχουμε ήδη κάνει? Γιατί βάσει των υπολογισμών μου, λόγω παλαιότητας, το πρόστιμο που προκύπτει είναι αρκετά μικρότερο με το νέο νόμο! Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, αναρωτιέμαι, δεν θα ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από όσους έχουν ήδη πληρώσει?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην πολεοδομια Γλυφαδας ο υπευθυνος εκει μου ειπε οτι μπορω να επιλεξω σε ποιον νομο θα υπαγω το αυθαιρετο και απλα να ψαξω να δω ποιο με συμφερει απο αποψη προστιμου.

Link to comment
Share on other sites

σ ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση! Αν καταλαβαίνω καλά, εννοείς ότι δεν θα μας αφήσουν να ενταχθούμε στον 4014, από τη στιγμή που μπορεί να γίνει με την τακτοποίηση του 3843? Το γράφει κάπου ο νέος νόμος αυτό?

Link to comment
Share on other sites

τοχε πει ο ΠΑΠΑΚ θυμαμαι και θα το βρω και αν ειναι γραμμενο......επισης μην ξεχναμε οτι οι αμοιβες στον 4014 θαναι μεγαλυτερες φυσιολογικα ....παντως προσωπικα θεωρωοτι με συμφερει να τους βαζω στον 3843......λιγοτερες ευθυνες και τρικλοποδιες...

Link to comment
Share on other sites

Ο 4014 μπορεί να κρύβει και παράπλευρα πρόστιμα, δηλ όχι μόνο αλλαγής χρήσεως αλλά και ξεμπαζωμα, αλλαγη όψεων, κ.α.Θέλει καλό ψάξιμο για να βγει το σωστό πρόστιμο.Μήπως πριν απο τις εγκυκλίους είναι νωρίς να δίνουμε τελικά ποσά προστίμων με τον 4014?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και επαυξάνω!!!

Όσα πρόστιμα προσπάθησα να υπολογίσω, τα οποία αφορούν κυρίως σε κτίρια εκτός σχεδίου, προκύπτουν ανά περίπτωση 5-6 απορίες οι οποίες επηρεάζουν κατά πολύ το πρόστιμο. Ως σήμερα δεν ανακοίνωσα πρόστιμο σε κανέναν, και δε νομίζω ότι μπορεί πλέον η πλειοψηφία των πελατών να μπει στη διαδικασία χωρίς να γνωρίζει τί θα πληρώσει εξ αρχής.

 

Επίσης για τον 3843/10 δεν αναφέρεται πουθενά επίσημα αν η υπαγωγή σε αυτόν των αντίστοιχων χώρων θα είναι υποχρεωτική. Ωστόσο αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι με βασικό συντελεστή το 15%, ειδικά για εκτός σχεδίου τα πρόστιμα με το νέο νόμο είναι πολύ δύσκολο να πλησιάσουν (προς τα κάτω) τα πρόστιμα με τον 3843/10, άρα το πιθανότερο είναι ότι θα συμφέρει η υπαγωγή στον 3843, ακόμη και αν πρέπει συμπληρωματικά να δηλωθεί με το νέο νόμο το ξεμπάζωμα υπογείου και άλλες μικροπαραβάσεις.

Ο ΠΑΠΑΚ είχε πει και για παράταση Η/Χ ως 31-12 σε συνέντευξη τύπου, το είδατε όμως πουθενά γραμμένο?

Link to comment
Share on other sites

Κάτι μισολέει: Άρθρο 29 Παρ. 3

''3. Οι προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 (Α΄ 62) στις πολεοδομικές υπηρεσίες για την υπαγωγή ακινήτων στις διατάξεις των διατηρούμενων χώρων του ίδιου ως άνω νόμου παρατείνονται αφότου έληξαν μέχρι την 31.10.2011. ''

Τώρα εδώ ο ποιητής εννοεί ότι παρατείνεται η ημερομηνία πέραν της 31.10.2011 για αιτήσεις και διακαιολογητικά ή μόνο για δικαιολογητικά από φακέλους με ελλείψεις?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.