Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποχρεωτικά τα φωτοβολταϊκά σε στέγες


AArtam.

Recommended Posts

Αρχίζει το ξεκατίνιασμα;;;

 

Δεν είναι έτσι... αντιθέτως αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι ΗΜ και ΜΜ δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν για την αρχιτεκτονική, τη καλαισθησία κλπ... και οι εγκαταστάσεις τους είναι δεδομένες κατά 90%

Ο ΑΜ ή ο ΠΜ κερδίζει τον πελάτη με την όψη, με το τί του δείχνεις και τα ΦΒ στη σημερινή μορφή και με το σημερινό τρόπο εφαρμογής είναι λίγο....κάπως...

 

Οσο για τις τακτοποιήσεις, μην ανησυχείς... βλέπεις ότι ο νόμος για κτίρια πλην κατοικιών περιγράφει και δική σας συμμετοχή...

Τώρα βέβαια αν μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί όχι οι κατοικίες, θα το εκτιμούσα.

Δηλαδή αν πουλήσει ο άλλος τη παράγκα του και πάθει κάτι ο επόμενος, ας πρόσεχε, έτσι; Ελληνική ερμηνεία των λέξεων "ασφάλεια", "ποιότητα".

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 109
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εγώ ξέρω ότι η οικοδομή θα έχει ένα πρόσθετο κόστος γύρω στα 25 με 30 χιλιάρικα.

 

χτυπάνε αλύπητα οι αθεόβοφοι τη μοναδική πηγή ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

 

Η μείωση της καταναλώμενης ενέργειας είναι πάνω και πέρα από κάθε αρχιτεκτονικό κόλλημα και πρέπει να είναι προτεραιότητα.

 

+1.000!

 

Επίσης να πώ οτι εν έτη 2011, έχοντας πάει στο φεγγάρι εδώ και 50 χρόνια, το μόνο που ενδιαφέρει κάποιους για την κατασκευή ενός κτιρίου είναι τι χρώμα θα είναι τα ντουβάρια και ο μπιντές!

Υπάρχουν τόσες τεχνολογίες που μπορούν να κάνουν ένα κτίριο έξυπνο και εμείς συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τεχνολογίες του 1900...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω μια απορια.Πως γινεται ολοι αυτοι που αντιδρουν να ειναι πολιτικοι μηχανικοι και αρχιτεκτονες????

 

Έλα ντε! Τι άλλο θα διαβάσω σε αυτό το thread...

 

Για όσους έχουν αρχιτεκτονικές ανησυχίες, τι καλύτερο το να προβλέπεις τη τοποθέτηση του ΦΒ από τα αρχικά σχέδια, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλαίσθητο;

Εγώ το θεωρώ πολύ θετική εξέλιξη. Μακάρι να εφαρμοστεί όπως πρέπει, και όχι στα χαρτιά, δηλαδή μόνο μελέτη (άλλο ένα copy-paste δηλαδή), όπως λένε μερικοί...

 

@zavi έγραψες πάλι...

Link to comment
Share on other sites

να σας πω την αληθεια, δεν πα να κανουν ο,τι θελουν...

 

οι νεες οικοδομες στην ελλαδα την επομενη 5ετια στην επαρχια, θα ειναι το πολυ 10-15/ετος ανα νομο, οποτε δεν εχει νοημα να το συζηταμε καν.

 

μετα την κριση, δλδ σε καμια 10ετια+, που δεν θα υπαρχει ουτε 5λεπτο σε ελληνικη τσεπη, ας μιλησουμε για φ/β....χαχαχα

 

ΥΓ. πραγματικα ειναι αστειο, μην πω γελοιο, να μιλαμε για τετοια μετρα, οταν οι φοροεπιδρομες που θα ακολουθησουν θα μας αφαιμαξουν, οταν η ανεργια σε 1-2 χρονια θα φτασει πανω απο 30-35%, και οταν νοικοκυρια κυριολεκτικα θα εχουν προβλημα επιβιωσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχετε πέσει όλοι και αναθεματίζετε τα Φ/Β με πρόσχημα την αύξηση του κόστους της κατασκευής, την αρχιτεκτονική καλαισθησία (λες και τα κτήρια μας είναι πανέμορφα και τα Φ/Β θα τα χαλάσουν) κτλ. Τι να πω...

Τα οφέλη από την χρήση Φ/Β, αβαβά. Την στροφή προς τις ΑΠΕ να την αφήσουμε στο συρτάρι (βέβαια δεν μας συμφέρει, το μπετό να πουλήσουμε). Δεν ΄ξερω τι θα γίνει τελικά, όπως είπα θέλει πολύυυυυ δρόμο μια τέτοια υπλοποίηση, αλλά τη θεωρώ πάρα πολύ σωστή. Συμφωνώ με το φίλο ΠΜ Nik <<Κατά τη γνώμη μου πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα σε δημόσια κτίρια, κτίρια του τριτογενή τομέα, υπεραγορές κ.τ.λ.>>

Τώρα κάτι "κρίσεις", "εποχές" τι θα πω στον πελάτη κτλ δεν έχουν υπόσταση. Πες του το ίδιο που του λες και σε άλλα "χαράτσια"

 

@ JTB

Δεν μπορώ να σου εξηγήσω φίλε μου..Ας το κάνει το ΤΕΕ,ΥΠΕΚΑ.

Φιλικά πάντα

Link to comment
Share on other sites

Στην τρέχουσα συγκυρία όμως περισσότερο θα φέρει παρά θα λύσει προβλήματα.

Δεν μπορεί μέσα σε 1 χρόνο να θεσπισθούν οριζόντια μέτρα που έπρεπε να εφαρμοσθούν πριν από 10 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

αυτο λεω κι εγω Faethon11

 

πετουσαν χαρταετο σε χρυσες δεκαετιες 80,90 κλπ...αλλη μια αμαρτια που πληρωνουμε επειδη καποιοι ηταν ανικανοι, αδιαφοροι και κοντοφθαλμοι.

 

απαραιτητα αλλα και δαπανηρα μετρα σαν αυτο, επρεπε να παρθουν τοτε, που κινουνταν το χρημα και η αγορα. (ξυπνηστε εκει στην εκτ)

 

απλα πλεον εγω ξερετε πως το βλεπω?

 

σε εναν νεκρο, ο,τι και να κανεις, αυτος δεν νιωθει τιποτα...(για αρχη βλεπε οικοδομη)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα έχουμε αργήσει πολύ..πάρα πολύ. Ως γνωστον κινουμαστε με ρυθμούς χελώνας. Αυτό όμως τι σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε και άλλο? Πόσο? Να φύγει η κρίση σε 5-10-15 χρόνια? Να παρακολουθούμε τις εξελίξεις ή να διορθώσουμε ένα λάθος (αργοπορία) κάνοντας άλλο ένα. Εχουν περάσει και άλλα δαπανηρά μέτρα δεν είναι τα Φ/Β και οι ΑΠΕ γενικά το πρόβλημα.

Και για όλους όσους λένε για θάνατο της οικοδομής. Δεν φταίνε τα Φ/Β και η συγκεκριμένη πρόταση για αυτό...Εχει προ πολλου πεθάνει και οι λόγοι ίσως σε ένα άλλο thread.

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνούμε ΙΚΑΡΟΣ13. Ας το εφαρμόσουν υποχρεωτικά σε όλα τα δημόσια κτίρια και στα άλλα ας δώσουν και κάποια ελάφρυνση.

Δηλαδή στις άλλες χώρες δεν έχει κανένα bonus όποιος το κάνει;

Αλλά πως να δώσουν bonus πλέον. Ε αφού δεν μπορούν ας μην το εφαρμόσουν τώρα. Ας το εφαρμόσουν μετά την κρίση... :) :) :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.