Μετάβαση στο περιεχόμενο

TEE - ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής.


Recommended Posts

Είμαι σε αρχική υποβολή, πληρώθηκε το παράβολο, ενημερώθηκε το σύστημα. Για να βάλω το υπόλοιπο ποσό σε δόσεις τι πρέπει να πατήσω?

Link to comment
Share on other sites

Να ξαναστείλεις τη δήλωση, θα σου ζητήσει το πως θα πληρωθεί το υπόλοιπο ποσό, θα το επιλέξεις, θα πάει σε προσωρινή υπαγωγή και θα τυπώσεις ή την να' δόση ή το εφάπαξ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι για να βγάλω βεβαίωση μεταβίβασης για δήλωση με διαμερισμάτωση μόνο, πρέπει να πάει σε "οριστική υπαγωγή" η δήλωση; Αν ναι, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχω γράψει την Τεχνική Έκθεση οπωσδήποτε;

Link to comment
Share on other sites

Γενικά, για να μπορείς να δώσεις τη βεβαίωση για μεταβίβαση σε "τακτοποιημένο" αυθαίρετο, θα πρέπει να έχει ΠΕΡΑΙΩΘΕΙ η διαδικασία του 4014. Δηλαδή αυτό σημαίνει πληρωμή ΟΛΟΥ του προστίμου από μέρους του ιδιοκτήτη και από μέρους σου δήλωση στο αντίστοιχο κουτάκι του συστήματος ότι έχεις στην κατοχή σου όλα τα σχέδια και προχωράς τη δήλωση σε οριστική υπαγωγή.

 

Άρα στην ερώτησή σου: ΝΑΙ, θα πρέπει η δήλωση του αυθαιρέτου να πάει σε οριστική υπαγωγή. Όσον αφορά για την ΤΕ, πρέπει να γράψεις αυτά που κρίνεις απαραίτητα (και που ζητάνε).

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο σκέλος (της πληρωμής του προστίμου) το καταλαβαίνω, άλλωστε λόγω διαμερισμάτωσης θα μου βγει 500€ και θα πληρωθεί εφάπαξ. Το 2ο με προβληματίζει λίγο. Ναι έχω τα απαιτούμενα έγγραφα στην κατοχή μου, όμως αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχω ετοιμάσει και τις νέα σχέδια (ή τέλος πάντων τα "ζωγραφισμένα" υπάρχοντα ή ό,τι άλλο τους κατέβει στο μέλλον) και να έχω γράψει και τεχνική έκθεση; Δεν υπάρχει χρόνος να γίνουν όλα αυτά άμεσα και το βλέπω και παράλογο να ζητούνται από τώρα εφόσον το περιθώριο είναι 30/9! Θέλω να τη σκεφτώ λίγο την τεχνική έκθεση και ο πελάτης πρέπει να πληρώσει π.χ. αύριο οπωσδήποτε και να του δώσω τη βεβαίωση μεθαύριο!

Link to comment
Share on other sites

tpanag

Καλύτερα, άσχετα με τις απαιτήσεις του 4014, να παραδόσεις δικές σου καινούριες κατόψεις-αποτυπώσεις.

Στις μεταβιβάσεις υπάρχει πάντα μία πίεση χρόνου και είναι υποχρέωσή μας να ενεργούμε γρήγορα (όχι βιαστικά όμως).

Το εκνευριστικό είναι όταν ετοιμάζεις όλη τη δουλειά δήλωση, σχέδια, έγσα που είχαμε και παλαιότερα σε τρεις-τέσσερις μέρες και μετά ο συμβ/φος κάνει δυο βδομάδες να γράψει (copy paste) 10 σελίδες...

Link to comment
Share on other sites

tpanag

Θέλω να πιστεύω ότι και να ανοίξει όπως λένε (!?!?) το σύστημα σε 1-2-3 βδομάδες, δεν θα απαιτήσουν όπως λέγανε στην αρχή, μέσα σε 10 μέρες, τα ζητούμενα σχέδια κτλ.

Εδώ καλά καλά δεν έχουν πει ΤΙ και ΠΩΣ θα τους στείλουμε και θα απαιτήσουν μέσα σε 10 μέρες να τα στείλουμε?

Όλα θα πάνε τέλη Σεπτεμβρίου.

 

Το πρόβλημά σου (και δικό μου και άλλων) σε τέτοιες περιπτώσεις ήταν το τι γράφω στην Τεχνική Έκθεση. Ε, με ένα απογευματινό brain storming έκανα ένα "κορμό" και προχώρησα σε οριστική υπαγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημά σου (και δικό μου και άλλων) σε τέτοιες περιπτώσεις ήταν το τι γράφω στην Τεχνική Έκθεση.

 

Μα εννοείται ότι αυτό είναι το πρόβλημα! Κυρίως το εμβαδό στην προκειμένη! Δεν έχω ακριβές εμβαδό αν δεν φτιάξω κάτοψη. Πιστεύω ότι μπορεί να ξεκλειδωθεί βέβαια η δήλωση στο τέλος με επικοινωνία με το ΤΕΕ...

Κάτι άλλο που παρατήρησα. Έχω μια μικρή υπέρβαση ύψους (κάπου 0,10m). Μάλλον θα την αγνοήσω τελικά, αλλά έκανα μια δοκιμή και στο 1ο φύλλο καταγραφής που εμφανίζει η δήλωση (χωρίς να έχω συμπληρωμένο τίποτα άλλο από εμβαδό υπερβάσεων δόμησης κλπ. γιατί δεν έχω άλλες παραβάσεις εκτός διαμερισμάτωσης όπως είπα), πέρασα Υ.Υ. <20% και έβαλα 10cm στο κουτάκι. Δεν μου αύξησε το πρόστιμο καθόλου! Εμφανίζει δε στην εκτύπωση της δήλωσης κανονικά Υ.Υ. Λέτε να το κάνω έτσι για να είμαι καλυμένος; Το έχετε παρατηρήσει αυτό το περίεργο;

Link to comment
Share on other sites

Aφού δεν έχεις συμπλ μ2 φυσικό είναι να μη σου βγάζει πρόστιμο. Κανονικά πρέπει να συμπληρώσεις τα αντίστοιχα μ2 για τα οποία υπάρχει ΥΥ.

Προτείνω αν δε σου πηγαίνει να δηλώσεις τέτοια ΥΥ (μεταξύ μας και γω τα στραβά μάτια θα έκανα) να μην κάνεις αυτή την κίνηση. Είναι σα να αυτοκαρφώνεσαι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.