Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λοιπές παραβάσεις - Αναλυτικός προυπολογισμός


Recommended Posts

Ευχαριστώ πολύ!

Έχει και κλειστή απόληξη και ολόκληρο δωμάτιο σε συνέχεια δίπλα απο αυτήν. Άρα και η απόληξη και το δωμάτιο-γραφείο είναι ΒΧ? Γενικά αυτή η κατοικία έχει όλων των ειδών τις παραβάσεις και πρέπει να κάνω τον ταχυδακτυλουργό για να εντάξω το κάθε τι στην σωστή κατηγορία και να ενημερώσω και τον ιδιοκτήτη γιά το σεβαστό πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει!

Link to comment
Share on other sites

Απόληξη και δωμάτιο - γραφείο (όπως λες) μάλλον είναι ΥΔΚΧ με ταυτόχρονη ΥΥ.

Link to comment
Share on other sites

Μια ερωτηση (νεος, μονος, απειρος μηχανικος, απαντησεις ψαχνει):

 

Οι ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ, στα ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, για να ειναι νομιμες, πρεπει να εχουν αποτυπωθει στα σχεδια αδειας?

Ρωταω γιατι ειναι συνηθισμενη περιπτωση να βλεπεις "διαμορφωση περιβαλλοντα χωρου" στα ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ η οποια δεν εχει αποτυπωθει στα σχεδια της αδειας.

Μιλαω, εκτος απο τις περγκολες, ακομη και για "απλα διαχωριστικα πετρινα στηθαια" τα οποια χωριζουν την μια οριζοντια ιδιοκτησια απο την αλλη (δεν μιλαω για περιμετρικη περιφραξη οικοπεδου)

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη εγω μετα απο 10 χρονια που εκανα το σπιτι μου εκτος σχεδιου και θελω να κανω, με τα σημεριμενα δεδομενα, περγκολα θα πρεπι να κανω ενημερωση ή αναθεωρηση της οικοδ.Αδ....... Δεν νομιζω. Εφοσον σημερα δεν χρειαζεται κανα αδεια για την περγκολα γιατι να ισχυει κατι διαφορετικο στα εκτος σχεδιου? Μπορει να κανω λαθος. Σκεψη μου ειναι.

Edited by gio
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον ΝΟΚ δεν απαιτείται άδεια για κατασκευή πέργκολας στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, άντε να θέλει έγγραφη ενημέρωση προ 48 ωρών. Έλα όμως που ο ΝΟΚ έχει εφαρμογή μόνο στα ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ.

Παλιότερα στα Εκτός σχεδίου οι περγκολες γινόταν με Άδειες Εργασιών Μικρής Κλίμακας, κάτι που σήμερα δεν γίνεται μέχρι να βγεί η Υ.Α. για τις Άδειες Εργασιών Μικρής Κλίμακας.

Τα "απλα διαχωριστικα πετρινα στηθαια" τί ύψος έχουν? 99,99% απαγορέυονται σε Εκτός Σχεδίου.

Link to comment
Share on other sites

Για να μιλαω με πραγματικο παραδειγμα:

 

- Στην ΑΔΕΙΑ βλεπω σε 1 οικοπεδο (ΕΚΤΟΣ σχεδιου) = 2 σπιτια (τα οποια ενωνονται μεταξυ τους απο μια "δεξαμενη")

- Στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ βλεπω οτι τα 2 σπιτια εγινα 4 (περιγραφονται στην Συσταση Οριζοντιων ιδιοκτησιων) και το καθενα εχει το δικο του "οικοπεδο"(χωρο αποκλειστικης χρησης για την ακριβεια επι του ιδιου οικοπεδου) και χωριζεται απο το διπλανο σπιτι με πετρινο στηθαιο πχ. 60εκατοστα υψος

 

Ταυτοχρονα υπαρχουν:

1) Περγκολες (οι οποιες δεν φαινονται στις κατοψεις της αδειας)

2) Διαμορφωση περιβαλλοντα χωρου με "παρτερια" (που δεν φαινονται στις κατοψεις της αδειας)

Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε λίγο το: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡΑΓΡ.3 (Ν.4067/12 ΦΕΚ 79 Α 9-4-2012)

 

1) η πέργκολα λογίζεται ως κατασκευή επομένως με τα "νέα" δεδομένα θα απαιτούνταν γνωστοποίηση πρό 48 ωρών δες εργασία η), αν δεν έχει γίνει θεωρείται αυθαίρετη.

 

2) για τα παρτέρια ουδείς λόγως γίνεται εκτός κι άν έιναι παρτέρια αναβαθμίδες με υψομετρική διαφορά μέχρι 50 εκ. το ένα με το άλλο λόγω κλίσης του εδάφους οπότε πάλι απαιτείται γνωστοποίηση πρό 48 ωρών δες εργασία ι)

 

3) για τα πέτρινα στηθαία μεταξύ των "οικοπέδων" δέν είμαι σιγουρος αν αντιστοιχεί στην εργασία ζ) ή άν απαγορεύται δια ροπάλου. Στην Ο.Α. φαίνονται τα συγκεκριμένα στηθαία? Εξάλλου ο χωρος αποκλειστικης χρησης επι του ιδιου οικοπεδου, υποθέτω οτι έγινε συμβολαιογραφικά έχει την ισχύ ενός απλού ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ των συνιδιοκτητών και τίποτα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Τα "νεα δεδομενα" δεν εχουν σχεση πιστευω.

Εγω μιλαω για διαμορφωμενη-υπαρχουσα κατασταση, αρα στον 4014 πρεπει να συγκριθει η υπαρχουσα κατασταση με την τοτε οικοδομικη αδεια.

Link to comment
Share on other sites

Οτι δεν υπάρχει στην αρχική Ο.Α. το δηλώνεις και να είσαι σχολαστικός, κι αν βάλεις μια λοιπή παράβαση παραπάνω για κάτι που δέν είσαι σίγουρος δεν χάθηκε ο κόσμος 500€ είναι, π.χ. 4 περγκολες κανουν 1 λοιπή παράβαση πολύ δυσκολα 2.

 

Μία λοιπή παράβαση λιγότερη μπορεί να την βρείς μπροστά σου μετά απο καιρό. Τί να πώ αν έχουν και BBQ δήλωσε τα κι αυτά....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

προσπαθώ να υπολογίσω τον αναλυτικό προϋπολογισμό και θέλω τη συμβουλή σας. Πρόκειται για ΕΚΤΟΣ Σχεδίου, με Άδεια. Έχω τα εξής:

 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ (ΞΕΜΠΑΖΩΜΑ) (πρόκειται για ημιυπόγειο που αποκαλύφθηκε)

01.01.Γενικές Εκσκαφές – Γαιώδεις

03.04.Άοπλο σκυρόδεμα δαπέδων

07.05. Φυσικές πλάκες (Καρύστου κλπ)

ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ (πρόκειται για τσιμεντόλιθους που ανα σημεία είναι επιχρισμένοι με σοφά ή επενδεδυμένοι με πέτρα. Σε άλλα σημεία είναι 1μ. τσιμεντόλιθοι + 1μ. κοτετσόσυρμα = 2μ. ύψος. Οι μεταλλικές πόρτες είναι για την είσοδο στο οικόπεδο: μία μεγάλη συρόμενη και μία μικρή μονή)

04.05.Τσιμεντολιθοδομές

18.13.Συρματόπλεγμα περίφραξης (κοτετσόσυρμα)

06.05. Επενδύσεις τοίχων με τεχνητές ή φυσικές πλάκες ή πέτρα

05.01.Ασβεστοτσιμεντοκονιάματα τριπτά

08.12. Σιδερένιες πόρτες

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΥΛΙΝΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ

18.08.Πέργκολα απο εγχώρια ξυλεία (χωρίς λούστρα)

15.02.Επικεράμωση με κεραμίδια καρφωτά/δετά

 

1. Καλώς τα χώρισα σε αυτές τις 3 κατηγορίες ή πληρώνει ο πελάτης 500αρικο ανα αριθμό; Αν ισχύει το δεύτερο, μιλάμε για εξωφρενικό ποσό.

2. Στην 1η Κατηγορία που παρέθεσα, μπορώ να παραλείψω το 2ο και το 3ο, μιας και πρόκειται για άδεια προ του '90, όπου τότε στις κατόψεις δεν ήταν υποχρεωτικό και ΔΕΝ περιγραφόταν η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου;

 

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

 

Υ.Γ. Όλα έγιναν στη φάση της κατασκευής, τίποτα εκ των υστέρων (προφορική βεβαίωση πελάτη, μόνο η περγκολα όμως διακρίνεται καθαρά στην αεροφωτογραφία).

Edited by mikeG
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.