Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζεστό νερό χρήσης


ata

Recommended Posts

Το διαθεσιμο απο ηλιακα ειναι οτι καταληγει στο boiler και απο εκει επιμεριζεται. Το πιο πρακτικο ειναι αυτο π λεει ο πανος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 66
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ευχαριστω παιδιά, Τώρα το υπόγειο είναι ένας ενιαίος χώρος( ΚΑΤΟΙΚΙΑ όμως) με μπανάκι. Τον βάζω ότι είναι ένα δωμάτιο για ζνχ?

Link to comment
Share on other sites

Ναι εφόσον λέει στην ΤΟΤΕΕ πως λειτουργικοί χώροι που ενδέχεται να λειτουργήσουν έτσι νοούνται ως υπνοδωμάτια. Νομίζω ΤΟΤΕΕ-20701-1 πάνω από πίνακα 2.5 (των ζνχ).

Link to comment
Share on other sites

Τώρα αυτό που γράφει στη δεύτερη παράγραφο της 2.5 στην ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010 "ανά υπνοδωμάτιο για τις κατοικίες (όπου υπό τον όρο υπνοδωμάτιο πρέπει να λογίζονται όλοι οι χώροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υπνοδωμάτια, χωρίς λειτουργικά προβλήματα, ανεξαρτήτως της υφιστάμενης χρήσης τους)", πως ερμηνεύεται; Δηλαδή και ένας ενιαίος χώρος σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα θα έπρεπε να μετράει σαν (δυνητικός) χώρος υπνοδωματίου, σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλα, ξεκάθαρα ορισμένα ως τέτοια, υπνοδωμάτια;

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

αυτο με έχει μπερδέψει και μένα. Εγω υπνοδωματια βάζω αυτα που μένουν αν αφαιρέσω το σαλόνι, εκτός από γκαρσονιέρες πού βάζω ένα δωμάτιο.

Επιπλέον στο προηγούμενο παιδια πέρα από τον επιμερισμό του ηλιακού συλλέκτη , στον 4.16 για τίς απώλειες ημερήσια κατανάλωση ζνχ (επειδή μου αλλάζει η κατηγορία) θεωρώ ότι πρ'επει να λάβω υπόψιν και του υπογείου, και όχι μόνο του δικού μου?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και ο υπολογισμός με τα άτομα/100τ.μ. * lt/άτομο/m2. Σε κάποιες χρήσεις (πχ κοινόχρηστους χώρους) πρέπει να ληφθεί υπ όψη.

Τώρα με τα υπνοδωμάτια λογικά εννοεί κάποιο ξενώνα ή κάτι τέτοιο. Και εγώ την κουζίνα ή τραπεζαρία ή διαδρόμους δεν υπολογίζω σε καμία περίπτωση. Αλλά πχ σε κάποιες μονοκατοικίες με ένα υπνοδωμάτιο μπορεί να βάλω και το σαλόνι σαν υπνοδωμάτιο και να φτάσω στα 2*27 σαν απαίτηση.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ (κατόπιν υποδείξεως εκπαιδευτή εκ των συγγραφέων των ΤΟΤΕΕ) ακολουθώ το εξής:

Σε σπίτια όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι το σαλόνι δεν χρησιμοποιείται για υπνοδωμάτιο δεν το λαμβάνω υπόψη μου στον υπολογισμό για ζνχ (π.χ. Σπίτι με 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, κ.λ. όπου μένει οικογένεια με 2 παιδιά)

Αντίθετα σε σπίτι με 2 υπνοδωμάτια και ενιαίο σαλόνι-τραπεζαρία όπου είναι νοικιασμένο σε 3 φοιτητές (πολλά τέτοια στην Θεσσαλονίκη) λαμβάνω υπόψη μου 3 δωμάτια για ζνχ. (τώρα θα μου πεις, αν του χρόνου το νοικιάσουν και μένουν 2 και όχι 3 φοιτητές; είπαμε: το πνεύμα της παράθεσης του αποσπάσματος που έκανε ο Πάνος παραπάνω, αυτό το νόημα έχει κατά τον εκπαιδευτή....)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Εαν στη περίπτωση του #15, η τρίπατη μεζονέτα είναι ενιαίος χώρος αλλα με 3 ΘΖ, η συνολικη κατανάλωση ΖΝΧ και η συλλεκτική επιφάνεια του ηλιακού,  στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, επιμερίζονται ανάλογα με τα τ.μ. της κάθε θερμικής ζώνης ? ή και στις 3 ΘΖ βάζω τη συνολική κατανάλωση και συνολική συλλεκτική επιφάνεια ?

 

Δεν μου έχει τύχει και πελάγωσα ...

Link to comment
Share on other sites

Στην καθεμιά από τις τρεις (3) θερμικές ζώνες συμπληρώνεις την ετήσια κατανάλωση Ζ.Ν.Χ. που της αντιστοιχεί βάση του πίνακα 2.5 της 1ης ΤΟΤΕΕ.

Τον επιμερισμό της επιφάνειας των εγκατεστημένων ηλιακών συλλεκτών μπορείς να τον κάνεις με βάση τις απαιτήσεις σε ΖΝΧ της κάθε ζώνης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.