Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με τα εξ' αδιαιρέτου τι γινεται;


Recommended Posts

θα με βγάλετε τρελό ..αλλά σε όλα συμφωνώ .κ αυτό θα ισχύει στο τέλος .ο καθένας τακτοποιεί την ιδιοκτησία του .όσο κ αν μας φαίνονται απίστευτα όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο με τόσο κολλήματα που προκύπτουν απο το νόμο .άρα τα προσπερνάμε όλα σαν να μην υπάρχουν κ ο νόμος σε βγάζει καθαρό .μετά οι ιδιοκτήτες ας τα βρούν .δεν επικυρώνει την ιδιοκτησία ο νόμος .ακόμη κ στο τοπογραφικό την τοποθεσία θέλει να μάθει το κράτος οχι ποιανού είναι .αυτό το βρίσκει απο το ε9 .καλά 600 ευρώ?τις κρατήσεις δεν τις υπολογίζουν?οχι να μπούμε κ μέσα ...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1) Ναι, ειναι στο χερι του καθε ιδιοκτητη. Ομως για ποιο λογο οταν και παλι στην μεταβιβαση θα εχει προβλημα;

 

2) Ποιο ειναι το κομματι του;;; Υπάρχει;

Το ξαναλεω: αν ειχαμε 1 διαμερισμα εξ αδιαιρετου σε 4 συνιδιοκτητες, τι θα καναμε;; Θα δηλωναμε για τον 1 το 25% της παρανομιας;;;

 

3) Αηδίες... (οχι δικες σου - αλλωνων)

Δηλαδη, σε οικοπεδο με καθετη που εχει σε καθε καθετο 1 οικία και και απο αυτες μονο η μια εχει αδεια, οταν παμε να τακτοποιησουμε την αλλη (που δεν εχει ΟΑ) θα βαλουμε πως εχει;;; Σκεψου τα προβληματα που παρουσιαζονται (υπολογισμος καλυψης, δομησης, Δ κτλ) και που; Σε μη άρτιο!!! Βάλε "οικοδομικη άδεια = Όχι" να τελειωνεις και να εισαι ΟΚ.

 

Και μιας και μιλαμε για εξ αδιαιρέτου και αναφερομαστε ΜΟΝΟ στην τακτοποιηση τους...

Ρε παιδες, στην δήλωση σε περίπτωση μεταβιβασης, τί ισχύει;;;;

1) Λάθος. Η βεβαίωση νομιμότητας εκδίδεται κανονικά, εκτός εάν οι χώροι αυτοί δε «θεωρούνται» κοινόχρηστοι (βλ. Ζ1)

2) Σωστό.

3) Λάθος. Μην προσπαθείς να βρεις λογική στο νόμο αυτό. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες, ερωτοαπαντήσεις, εγκυκλίους, ΦΕΚ και δε συμμαζεύεται.... Τι διαφορά έχει σε ένα οικόπεδο με άδεια εάν έχει κτιστεί ένα επιπλέον κτίριο ή ένα επιπλέον οροφοδιαμέρισμα. Και βέβαια βάζουμε πως έχει εκδοθεί η άδεια. Και αν θες και λογική, αυτά που υπολογίζουμε είναι υπέρβαση δομησης σε εκδοθείσα άδεια ασχέτου ιδιοκτήτη. Τώρα όσο αφορά την άδεα μικρής κλίμακας για περιτοίχιση είμαι σίγουρος πως θα βγάλουν και άλλη διευκρινιστική, διότι δε είναι μόνο παράλογο, αλλά και άτοπο

Link to comment
Share on other sites

@Georgiou

1) Μιλάμε για εξ αδιαιρετου οικόπεδο, οπότε ειναι τα πάντα κοινόχρηστα όταν δεν υπάρχει σύσταση.

 

3) Καλα, αν τρεχουν κανενα συνάδελφο στο δικαστήριο, φαντάσου γέλια όταν θα πει "μα εγω ακολουθούσα τις... ερωτοαπαντήσεις!". Ενα ανυπόγραφο ποπόχαρτο, σε 7 τεύχη που συχνά το ένα αναιρεί το άλλο....

Τι διαφορά έχει σε ένα οικόπεδο με άδεια εάν έχει κτιστεί ένα επιπλέον κτίριο ή ένα επιπλέον οροφοδιαμέρισμα.

Σε ενα οικοπεδο, το δεχομαι. Ομως μιλησα για ξεχωριστη καθετη ιδιοκτησια,

 

2) εξηγησε μου: πως βρισκεις σωστα αυτα που λεω στο 2 και λάθος τα υπόλοιπα;;;;

 

Τέλος άλλο το να κάνεις δική σου ανεξάρτητη δήλωση και άλλο να αποκρυψεις-αγνοήσεις την πραγματική κατάσταση.

Δηλαδή, υπολογίζοντας τις παρανομιες σου στο συνολο του οικοπεδου με ποσοστό ΥΔ που προκύπτει από το σύνολο των παρανομιών όλων των κτισμάτων και εχοντας και την συγκατάθεση των υπολοιπων, θεωρω πως μπορεις να κανεις μια "ανεξαρτητη" δηλωση.

Δεν θεωρω πως μπορεις να παρουσιασεις το οικοπεδο να εχει μονο το δικο σου κτισμα κι ετσι να κανεις τους υπολογισμους σου και διχως την συγκαταθεση των συνιδιοκτητων.

Edited by saltapidas
Link to comment
Share on other sites

καλά αυτοί του ΥΠΕΚΑ βγάζουν ερωτοαπαντήσεις κ σου λένε επιτρέπεται το ένα επιτρέπεται κ το άλλο..... για την απάντηση στο 8γ λέει ότι είναι δυνατή η υποβολη ενιαίας δήλωσης ..... αυτό το είναι δυνατή τι σημαίνει παλι ?

 

ότι αν θελήσουν κ βγάλουν άκρη όλοι οι ιδιοκτήτες κάνουν μια κοινή δήλωση κ εξουσιοδοτούν κάποιον μηχανικό όλοι μαζί αλλά αν δε βγάλουν άκρη μπορεί κ ο καθένας ξεχωριστά να κάνει τη δήλωση.....

 

οπότε πάλι ότι γουσταρει ο καθένας κάνει .....

Link to comment
Share on other sites

αυτό το είναι δυνατή τι σημαίνει παλι ?

 

Σαφέστατη και ξεκάθαρη απάντηση :smile: Τυπική ενός τόσο υπεύθυνου και σοβαρού υπουργείου...

 

Κάπου στο κοντινό μέλλον:

 

Εγκ. 78/2011 αρ.227 παρ. 35 "Όλα τα μέρη ερωτο-απαντήσεων που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ από τις 29-09-2011 ως διευκρινήσεις του Ν.4014/2011 θεωρούνται άκυρες και δεν πρέπει να λαμβάνονται ως επίσημες θέσεις του Υπουργείου. (ευχαριστούμε για την κατανόηση)"

Edited by Jonous
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ΤΟ θεμα ειναι απλο......αν κανεις μια ενιαια δηλωση για ολες τις ιδιοκτησιες και γραψεις πχ 100 τ.μ η/χ σε ενα φυλλο καταγραφης αντε οταν γινεται μεταβιβαση να βγει ακρη.....ΜΟΝΟ απο τα σχεδια που θα κατατεθουν αργοτερα στο συστημα αλλα και αυτα θα εχουν καποια σφραγιδα οπως οταν βγει αδεια γιανα βεβαιωνουν οτι τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Τ.Μ ειναι ενταξει για 30 χρονια?

 

σαν αρχικη λυση μουρχεται να κανεις ξχωριστα φυλλα καταγραφης ανα ιδιοκτησια αν απς ΟΛΟ το κτιριο μαζι

Link to comment
Share on other sites

Κάπου στο κοντινό μέλλον:

 

Εγκ. 78/2011 αρ.227 παρ. 35 "Όλα τα μέρη ερωτο-απαντήσεων που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ από τις 29-09-2011 ως διευκρινήσεις του Ν.4014/2011 θεωρούνται άκυρες και δεν πρέπει να λαμβάνονται ως επίσημες θέσεις του Υπουργείου. (ευχαριστούμε για την κατανόηση)"

 

Μπουαχαχαχαχαχαχα!!!!! Κλαίω!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συναδελφοι

διάβασα όλο το thread αλλά έχω ακόμη απορία σχετικά με τα εξ' αδιαιρέτου.

Σε αγροτεμάχιο με Ο.Α. έχουν χτιστεί 4 ίδιες κατοικίες, σε επαφή μεταξύ τους. Με την έκδοση της Ο.Α. έγινε σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών αλλά ενώ ετοιμάστηκε δεν υπογράφηκε ποτέ κανονισμός με καθορισμό των αποκλειστικών χρήσεων (εντωμεταξύ μαλλώσανε). Επειδή έβγαλα την Ο.Α. όλοι ζήτησαν από μένα να προχωρήσω τις τακτοποιήσεις αλλά για κάποιες αμφιβάλλω λόγω οικονομικών δυσκολιών. Οι υπερβάσεις που πρέπει να δηλωθούν με το νόμο 4014 (όλες ίδιες για όλες τις κατοικίες) είναι οι εξής:

1) κλειστός χώρος στο υπόγειο (κάτω από τη "μπαζωμένη" βεράντα του ισογείου

2) υπόγειο λεβητοστάσιο

3) μεταλλικά σκέπαστρα - parking

 

Εγώ με όσα καταλαβαίνω καταλήγω στα εξής:

1) Υ.Δ., Υ.Κ και αναλυτικό για το ξεμπάζωμα

2) Υ.Δ., Υ.Κ κλπ, αλλά αφού τα λεβητοστάσια ναι μεν είναι σε επαφή με την κάθε κατοκία αλλά όχι σε αποκλειστική χρήση, δεν είναι ουσιαστικά ιδιοκτησία όλων? προχωράω με υπογραφή των υπολοίπων για την κάθε δήλωση ή προσπαθώ να τους πείσω πριν την κατάθεση να υπογράψουν την αποκλειστική χρήση?

3) εμφανίζω ποσοστό της αυθαιρεσίας σε κάθε ιδιοκτησία? και αν κάποιος τελικά δεν τακτοποιήσει τι γίνεται?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κι ερχόμαστε στα όσα έλεγα....

Αρα λοιπόν, μια δήλωση και αν δε θέλουν όλοι τι??

Τότε πολύ απλά δεν κάνεις τίποτα όπως ισχύει σε κάθε περίπτωση που απαιτείται συνυπογραφή.

 

ρε συ architect_duth, πάενε καμια βολτα στον γειτονα-συναδελφο που μου ελεγες (που τα κανει ολα και συμφερει) και τρίψ'του στη μουρη την απάντηση της 8 που λεει οτι "οπου αναφερεται αυτοτελης ιδιοκτησια, νοειται οριζοντια ή κάθετη", να δουμε τι θα σου πει...

Edited by saltapidas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.