Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με τα εξ' αδιαιρέτου τι γινεται;


Recommended Posts

Ας ρωτήσω και γω κάτι για τα εξ'αδιαιρετου.

εστω 3 συνιδιοκτητες του ακινητου με ενα ποσοστο και ενα σπιτι ο καθενας. ο Α' με ποσοστο 20 τοις εκατο θελει να μπει στη ρυθμιση και οι υπόλοιποι συναινούν. Συνολικά στο ακίνητο δεν παραβιάζεται ούτε ο συντελεστης δόμησης , ούτε ο συντελεστης κάλυψης. ο Α έχει κτισει 50 τμ. η δομηση που αναλογεί στο ποσοστο του (20 τοις εκατο είπαμε) είναι 70 , η κάλυψη που του αναλογεί όμως είναι 45 τ.μ. δεν έχω υπέρβαση κάλυψης , έτσι;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα αρχίσω να παίρνω τηλέφωνα στη Γερμανία και στην Αυστραλία που είναι οι γείτονες να τους ρωτάω!!!! :smile:

Καλά για τη Γερμανία να το καταλάβω.

Ο άλλος όμως έρχεται από την Αυστραλία για να πάει στην Καλλικράτεια?

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ πάντως συνάδερφοι τα εξ'αδιαιρέτου να προχωράω κανονικά, χωρίς συνναίνεση των υπολοίπων συνδιοκτητών και γιατί είναι πολλοί και γιατί δεν θέλουν να υπογράψουν!!!

Το ερώτημα μου είναι το εξής:

Έχω ένα οικόπεδο 10 στρεμ εκτός σχεδίου εξ'αδιαρέτου στο οποίο 2-3 κτίσματα έχουν Ο.Α. και τα υπόλοιπα κτίσματα περίπου 10 ίσως και παραπάνω δεν έχουν Ο.Α. Ένας ιδιοκτήτης από αυτούς που δεν έχουν Ο.Α. θέλει να ενταχθεί στη ρύθμιση. Στον υπολογισμό του προστίμου θα βάλω ότι έχει ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ή ότι δεν έχει? Και αν βάλω ότι έχει υπολογίζω το πρόστιμο κατα υπέρβαση δόμησης και κάλυψης σε σύγκριση με τα επιτρεπόμενα που ισχύουν για δόμηση εκτός σχεδίου? Γιατί δεν μπορώ να συγκρίνω σε σχέση με αυτόν που έχει την Οικοδομική άδεια γιατί δεν είναι πελάτης μου ή γιατι δεν θέλει να ενταχθεί στη ρύθμισή ή γιατί δεν είναι μία η οικοδομική άδεια. Τι κάνω?????Βοήθεια!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς για τον πελάτη σου (εάν έχει χτίσει μέσα στο Δ) ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις ότι ΥΠΑΡΧΕΙ άδεια, διότι η άδεια αναφέρεται σε όλη την έκταση. Τώρα εάν υπάρχουν 2-3 διαφορετικές (άρα κάποια, -ες είναι ψευδής) ο.α., ... καλό κουράγιο!!!!

 

Ωστόσο, εάν δεν έχει χτίσει μέσα σε Δ, τότε ίσως τον συμφέρει οικονομικώς που υπάρχει ο.α.

 

Όσο για το πρόστιμο, εφόσον (λογικά) το κτήριο του πελάτη σου δεν έχει καμία σχέση με το κτήριο της άδειας, τότε είναι όλο ΥΔ + ΥΚ (λογικά την κάλυψη της αδείας την έχει καλύψει αυτός που έχει την άδεια), όπως επίσης εξετάζεις για Δ και πρασιά.

 

Αν πάντως υπάρχουν πάνω από 1 άδειες... ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!!!

Link to comment
Share on other sites

σωστά , αυτό ξέχασα να το γράψω. ο Α' εχει άδεια για τα 30 τ.μ. και έχει κανει 20 τ.μ. αυθαίρετα. απλά όπως προείπα έχει παραβιάσει το ποσοστό κάλυψης που αναλογεί στο ποσοστό του επί της συνολικης κάλυψης που επιτρέπεται στο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Παραβίαση αποτελεί οτιδήποτε "πάνω" από την άδειά σου. Και για να βρεις το συντελεστή, θα συγκρίνεις την υπέρβαση από την άδεια, με τα επιτρεπόμενα στο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Εχω μια ερωτηση που πολυ φοβαμαι οτι ισως εχει απαντηθει γιατι ειναι πολυ κοινο προβλημα....απλα επειδη εχω διαβασει πολυ αυτο το φορουμ και καπου το πηρε το ματι μου αλλα αδυνατον να το βρω.

Σε εκτος σχεδιου, χωρις αδεια, εξ' αδιαιρετου,

10 συνιδιοκτητες

8 απο τους οποιους χτισαν το εξοχικο τους.

συμφωνουν και οι 8 για τακτοποιηση, οι 2 ομως που δεν εχουν κατι αυθαιρετο φοβουνται μην χασουν τα μετρα που δικαιουντε και ειδικα αν μπει σε σχεδιο πολης.

1) ο καθενας μπορει να τακτοποιηση χωρις συναινεση κανενος την ιδιοκτησια του

2) αν δεν τακτοποιηθει εστω και ενα απο τα αυθαιρετα δεν μπορει να μεταβιβασει κανεις

3) επομενως αυτοι που δεν εχουν κατι δεν εχουν μοχλο πίεσης για να μην τακτοποιησουν οι αλλοι

 

σωστα αντιλαμβάνομαι;

 

Τελικα όμως μετα την τακτοποίηση θα χαθουν τα νόμιμα μέτρα που δικαιόνται οι ιδιοκτήτες;

Edited by pa_nik_
Link to comment
Share on other sites

Σωστά τ' αντιλαμβάνεσαι, αλλά υπάρχει και το "αλλά":

 

1) ΚΑΝΟΝΙΚΑ θέλει συναίνεση.

2) Αυτό σωστό...

3) Έχουν το να κυνηγήσουν δικαστικά τον πελάτη σου (και ίσως και εσένα-εμένα-όποιον) που προχώρησε δήλωση τακτοποίησης εξ' αδιαιρέτου με 100% του "φερόμενου ως ιδιοκτήτη"

 

Μην το παιδεύουμε πολύ όμως, γιατί έχουμε τρελαθεί .... στην Ελλάδα ζούμε για να έχουν δουλειά τα δικαστήρια. Οι μηνύσεις είναι χόμπι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.