Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο σε στάσιμο οικισμό


Recommended Posts

Μου έτυχε και έβγαλα φέτος ρευματοδότηση σε αυθαίρετο προ του 83 σε στασιμο οικισμο. Για το ακίνητο ο ιδιοκτητης δεν είχε κάνει ποτε τις διαδικασίες εξαίρεσης απο κατεδάφιση. Τώρα αυτό αφου δεν εχει εξαιρεθει απο τη κατεδαφιση με τον τοτε νομο για να μπορεί να γίνει μεταβίβαση στο μέλλον θα πρέπει να υπαχθεί στο νόμο 4014 κι ας ειναι σε στασιμο οικισμο? και επειδη ειναι και νομιμοποιησιμο οπως ειναι κατασκευασμενο θα πρεπει να βγει και αδεια μεσα σε 3 χρονια? μπορει να εξαιρεθει τωρα απο κατεδαφιση με τον τοτε νομο οπως πηρε και ρευμα και να μη μπει στη διαδικασια τακτοποιησης και νεας αδειοδοτησης???

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα - η κατεδάφισή του έχει ανασταλλεί σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν.1337. Ρητά αναφέρεται ότι εξαιρούνται τα αυθαίρετα αυτά στο άρθρο 23 του 4014.

 

 

Αν θέλει εκδίδει άδεια νομιμοποίησης χωρίς καμία χρηματική ποινή.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Οικισμός σε νησί έχει χαρακτηρισθεί ως Στάσιμος με απόφαση Νομάρχη την 7-10-83 και εμπίπτει στις διατάξει του Π.Δ.6-12-82 ΦΕΚ 588Δ'/82 περί Στάσιμων οικισμών.

Όλα τα αυθαίρετα κτήρια του οικισμού αυτού που έχουν ανεγερθεί πριν από την 31-1-83 εξαιρούνται από την υποχρέωση ρύθμισης τους και μεταβιβάζονται ελεύθερα ;

Link to comment
Share on other sites

To ΠΔ της 6-12-82 αφορά οικισμούς με λιγότερο από 500 κατοίκους και για την υπαγωγή ή όχι σε αυτό κάποιου οικισμού αποφαίνονταν ο Νομάρχης. Το άρθρο 21 του 1337 αφορά οικισμούς με στασιμότητα ανάπτυξης που μπορούσαν να εξαιρεθούν από την διαδικασία δηλώσεων κλπ με απόφαση Υπουργού (Εκδόθηκε τότε απόφαση υπουργού για το σύνολο της χώρας)

Link to comment
Share on other sites

καλό θα είναι να βρούμε την τότε απόφαση για τους στάσιμους οικισμούς για το σύνολο της χώρας

Link to comment
Share on other sites

Απόφαση Γ.35468/1417/21-6-83

ΦΕΚ 292/Δ/12-7-83

 

(Δεκτές και οι επιταγές :grin: )

 

Αλλά δεν αρκεί αυτή η απόφαση για να τα καλύψουμε όλα. Υπάρχουν και πολλές ανάλογες νομαρχιακές αποφάσεις για οικισμούς που δεν είχαν υποχρέωση δήλωσης του ν.720/1977 (και πλέον υπάγονται στο άρθρο 20 του ν.1337/83). Αυτές μόνο στις κατά τόπους πολεοδομίες τις βρίσκουμε.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

τελικά η απάντηση στο ερώτημα

'Όλα τα αυθαίρετα κτήρια του οικισμού αυτού που έχουν ανεγερθεί πριν από την 31-1-83 εξαιρούνται από την υποχρέωση ρύθμισης τους και μεταβιβάζονται ελεύθερα '

είναι ποιά?

τί γράφουμε στην σχετική βεβαίωση?

Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω ένα σχέδιο βεβαίωσης που ετοίμασα για στάσιμο οικισμό και περιμένω τα σχόλια σας :

 

Την ........ κατόπιν αυτοψίας που διενήργησα στο οικόπεδο εμβαδού ...... που περιγράφεται με τα στοιχεία..... και εμφανίζεται στο από ........... Τοπογραφικό Διάγραμμα του συντάξαντος την παρούσα και βρίσκεται εντός των ορίων του Οικισμού ......... και κατά την οποία μου επιδόθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις Ν.1599/86 των συνιδιοκτητών, βεβαιώνω ότι :

Στο μεταβιβαζόμενο οικόπεδο, όλες οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ.2 του άρθρου 23 του Ν.4014/2011 και συγκεκριμένα στην περίπτωση (δ) η οποία αναφέρει : «των οποίων έχει ανασταλεί η κατεδάφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 15,16,17,20 και 21 του Ν.1337/83 ΦΕΚ 33Α’/83, όπως ισχύουν, χωρίς όμως να έχει απορριφθεί με απόφαση του αρμοδίου κατά περίπτωση οργάνου η αίτηση για την εξαίρεση από την κατεδάφιση».

Στο μεταβιβαζόμενο οικόπεδο υφίστανται το υπ’αρ. 1 κτήριο εμβαδού ..... τ.μ. και το υπ’αρ. 2 κτήριο εμβαδού ..... τ.μ., τα οποία σύμφωνα με την από ...... Τεχνική Έκθεση Φωτοερμηνείας του συντάξαντος την παρούσα έχουν κατασκευασθεί πριν από την 31-1-1983 αφού εμφανίζονται στις υπ’αρ. ...... Α/Φ ημερ. λήψης 1-1-1973 του Ο.Κ.Χ.Ε.

Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.1337/83 : «Μπορεί να εξαιρεθούν από την υποβολή δηλώσεων κατά το άρθρο 15 του Νόμου αυτού οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που έχουν κατασκευαστεί πριν από την 31-1-83 και βρίσκονται σε οικισμούς που παρουσιάζουν στασιμότητα ανάπτυξης και οι οποίοι προσδιορίζονται με απόφαση του Υπουργού Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου δεν εφαρμόζονται σε παραδοσιακούς οικισμούς».

Σύμφωνα με την υπ’αρ. Γ.35468/1417/21-6-1983 Απόφαση του Υπουργού Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 292Δ’/12-7-1983, ο Οικισμός .............. καθορίσθηκε ως οικισμός που παρουσιάζει στασιμότητα ανάπτυξης και στον οποίο οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων κατασκευών που έγιναν πριν από την 31-1-1983 απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής των δηλώσεων του άρθρου 15 του Ν.1337/83.

Αθήνα, .............

Ο βεβαιών Μηχ/κός

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλό φαίνεται. Το μόνο υποθέτω πρόβλημα, αν θεωρήσουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να συντάσσουμε τη βεβαίωση όπως θέλουμε , ίσως παρουσιαστεί από την υποθηκοφύλακα.Αν πατήσει πόδι μπορεί να μην τη δεχτεί.Δεν κάνεις ένα τεστ να το πας στο υποθηκοφυλάκειο να δεις αντιδράσεις?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.