Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι

Πράγματι, αυτή η συζήτηση είναι κόσμημα για το φόρουμ. Άπαντες αναπτύξατε μία επιστημονικότητα με γνώμονα την καθημερινή πρακτική. Εύγε!

@dimamp: Αυτή η κανναβοποίηση του σφάλματος μου άρεσε πολύ σαν ιδέα! Μου θυμίζει το kriging που μαθαίναμε στη ΣΜΜ!

• Απαντήσεις 98
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

@ Tentonov

Χμ...Σε πολύ αδρές γραμμές αν ακολουθήσουμε μία συγκεκριμένη μεθοδολογία παρεμβλολής που στη γεωδαισία-τοπογραφία-φωτογραμμετρία ονομάζεται σημειακή προσαρμογή (Least Squares Collocation). Μην επακταθούμε όμως και κόψει ο κόσμος φλέβα! Στέιλε μου ΠΜ!

• Like 1
  • Upvote 1
  • 8 years later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα σε όλους! Οι διανομές κληροτεμαχίων οφείλουν να εφαρμόζονται πιστα ή μπορούμε να ακολουθήσουμε και την υφιστάμενη κατάσταση; υπάρχει περίφραξη πολύ παλιά, πάνω απο 20ετια κοινως αποδεκτή, που δεν ειναι υλοποιημένη βάσει της Διανομής. Νομίζω ο Ν 4067/2012 απλοποίησε τη διαδικασία, αλλα δεν είμαι σίγουρος. Έχει κΆποιος γνώση κι  εμπειρία στο θέμα;

1. Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν

2. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by geokaloger
Δημοσιεύτηκε

Εγώ είμαι της άποψης πως τα αγροτεμάχια, που προέρχονται από κλήρο, θα πρέπει πρώτα να οριοθετούνται με τα στοιχεία- συντεταγμένες  (datum) που δίνονται από την μελέτη (ναι είναι μελέτη) της διανομής του αγροκτήματος!  

Και πως το ξέρεις ότι το περιφραγμένο με συρματόπλεγμα αγροτεμάχιο δεν είναι και πασσαλωμένο - οριοθετημένο?? 

Δημοσιεύτηκε

υπάρχει υλοποιημένο τοιχείο που δεν εχει σχεση με τη διανομη. Ουσιαστικά έχουν αποδεχτει τη λυση αυτή κι οι δύο μεριές. Υπαρχει κάποια σχετικη νομοθεσία που μου επιτρέπει να λαβω υπόψη την υφιστάεμνη κατάσταση;

Δημοσιεύτηκε

Δεν νομίζω ότι μπορεί να δοθεί απάντηση μεμονωμένα ή μόνο για την διαφορά μεταξύ των 2. Κατά την άποψή μου πρόκειται για απαιτητική μελέτη με μεγάλο εύρος αποτύπωσης και μελέτη της εξέλιξης της περιοχής στον χρόνο.

Για να απαντήσεις με βεβαιότητα θα πρέπει να μπορείς να απαντήσεις: Βγαίνει η πλάκα ή δεν βγαίνει? Και από πότε συμβαίνει αυτό?

• Ο όμορος που έχει "αποδεχτεί" το τοιχείο έχει αντίστοιχα καταπατήσει και αυτός τον επόμενο ή είναι μόνο αυτός μικρότερος?
  • Και μέχρι τις κάθετες οδούς "βγαίνουν" όλοι?
  • ή κάποιος μένει χωρίς έκταση? ή είναι όλοι μεγαλύτεροι και έχει μετακινηθεί ο δρόμος ?
  • Ποιος ήταν ο πρώτος που υλοποίησε διαφορετικά (αεροφωτογραφίες)? 
  • Τι λέει η υπηρεσία για την όλη παραπάνω εικόνα?
  • Ποια άρθρα του Ν.4067 επικαλείσαι που διευκολύνουν την μελέτη σου?
Δημοσιεύτηκε

διαφωνώ εν μερει με τους συναδέλφους. Μετα την κατάργηση ουσιαστικά του αγροτικού κώδικα και την δυνατότητα κατάτμησης η υφιστάμη κατάσταση δεν μπορεί να αγνοηθεί και να εφαρμόζουμε με διάφορους τρόπους διανομές αγροκτημάτων που οι σχετικές μελέτες έχουν εκπονηιεί εδω και δεκαετίες. Πόσα ακίνητα θα ερευνήσει ο συνάδελφος που έθεσε το ερώτημα ??? όλο το αγρόκτημα.Πόσο "πιστή" μπορεί να είναι μιά επανεφαρμογή. τα θεματα αυτα τα έχουμε συζητήσει εκτενώς στο φόρουμ εδω και χρόνια. Άποψή μου είναι να ακολουθηθούν οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπει ο αστικός κώδικας για οροσήμανση και αποδοχή κοινών ορίων

Δημοσιεύτηκε

Να δεχθώ πως αυτά που γράφει ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ είναι σωστά (για την κατάργηση του αγροτικού κώδικα)............... 

Πως απαντάμε όμως στο δεύτερο αλλά και τρίτο ερώτημα του sdtopo?

Η γη έχει ένα "μειονέκτημα". Δεν είναι λάστιχο. Κάποιος θα πρέπει να μείνει με μικρότερο χωράφι ή ίσως και με καθόλου χωράφι.

Ο όμορος που ανέχτηκε το "ντουβάρι" στο χωράφι του ας συνεχίσει να το ανέχεται.

Οι υπόλοιποι, παραπέρα, γιατί θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλη θέση?

Και το τελευταίος χωράφι δίπλα στον δρόμο αυτής της πλάκας που θα μετακινηθεί?? 

Δημοσιεύτηκε
On 10/29/2025 at 6:55 PM, nbr said:

Οι υπόλοιποι, παραπέρα, γιατί θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλη θέση?

Και το τελευταίος χωράφι δίπλα στον δρόμο αυτής της πλάκας που θα μετακινηθεί?? 

γιατι να μετακινηθεί αν το ντουβάρι επηρεάζει τα μεταξύ τους ορια, τα υπόλοιπα ορια τηρούνε? 

Η ανάρτηση δεν το ξεκαθαρίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.