Μετάβαση στο περιεχόμενο

νέες εισφορές ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι. Έχετε πάρει χαμπάρι ότι με το μεσοπρόθεσμο, άλλαξαν και οι ασφαλιστικές μας εισφορές από 1/1/12;;;;

 

http://technews-greece.blogspot.com/2011/07/112012.html

 

Σε αυτήν την περίοδο ανεργίας και υποαπασχόλησης, πού θα βρούμε όλα αυτά τα λεφτά για να πληρώσουμε;;;;

 

Ο σπίρτζης εχει κάνει την ιστοσελίδα του ΤΕΕ προσωπική του διαφημιστική σελίδα και δεν λέει τίποτα γι' αυτά, την ώρα που ετοιμάζεται να στείλει εκπροσώπους του ΤΕΕ στο ΤΣΜΕΔΕ.

Δεν πρέπει να διεκδικήσουμε να γράφουν όλοι τις απόψεις τους στο ΤΕΕ, για να ενημερωνόμαστε για τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να γίνουν;

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα τρελαθήκανε. Το κίνημα δεν πληρώνω αφορά και ασφαλιστικές εισφορές. Εμπρός όλοι να φέρουμε την αλλαγή. Δεν πληρώνουμε τίποτα. Να κλείσει το ΤΕΕ. Έτσι και αλλιώς άχρηστο είναι. Την προηγούμενη φορά πήγα να πληρώσω μια εισφορά και ρώτησα έναν υπάλληλο για στιλό και μου είπε ειρωνικά "Τιιιιιιι; δεν διαθέτω αυτήν την πολυτέλεια".

Link to comment
Share on other sites

Οι άνθρωποι που αποφάσισαν και ψήφισαν αυτά τα νούμερα βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Δεν γνωρίζουν πόσα γραφεία ξενοικίαζονται ή κλείνουν, πόσοι μηχανικοί κλείνουν βιβλία ή πόσοι μηχανικοί οφείλουν ήδη εισφορές παλαιότερων ετών.

Αν ισχύσουν αυτά τα νούμερα κανείς πλέον δεν πρόκειται να πληρώσει γιατί δεν θα μπορεί. Απλή λογική. Προσωπικά αν από τα 1900 πάω στα 3700 χαίρεται και χάρηκα.

Link to comment
Share on other sites

Όλοι όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα και όλοι οι ασχολούμενοι με αυτούς (δημοσιογράφοι και λοιπό κακό συναπάντημα), που δεν έχασαν (ακόμη) το ψωμί τους είναι εκτός τόπου και χρόνου. Από τον Βενιζέλο με τις ασύλληπτες δηλώσεις του τύπου "γυρίσαμε σε βιοτικό επίπεδο 2004" (ενώ γυρίσαμε στο 1954), μέχρι τους αποφασίζοντες τις εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων και τους δημοσιοκάφρους που με στόμφο ανακοινώνουν περί "φοροδιαφυγής" επειδή Αρχιτέκτονας "τόλμησε" να δηλώσει 15.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα (έχουν στο μυαλό τους τον Καλατράβα φαίνεται και όχι τον μπλοκάκια που σφραγίζει κατόψεις για 700+ΦΠΑ το μήνα). Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Και οι λύσεις είναι μόνο δύο: ή να τους αφαιρέσουμε με τη βία το "ψωμί" τους για να καταλάβουν τι συμβαίνει, ή να τους πετάξουμε στη θάλασσα όλους μαζί. Αυτό βέβαια απαιτεί αφύπνιση της μάζας. Σε κάθε περίπτωση, η λύση περνάει δυστυχώς από τη βία.

Το θλιβερό πάντως είναι ότι άτομα με παρόμοια "άγνοια" συχνάζουν ακόμα και εδώ μέσα...

Link to comment
Share on other sites

O "κλαδος ανεργιας" τι ειναι? Αν ειναι να μπαινει και ο ανεργος μηχανικος ταμειο ανεργιας, τοτε οκ. Οχι, αν ηταν μισθωτος πριν, αλλά αν ηταν ελ. επαγγ. και απλα κλεινει βιβλια ή αποδεικνυει οτι εχει εισοδημα κατω απο το αφορολογητο.

Link to comment
Share on other sites

Θα δούμε τι γίνεται με τον κλάδο ανεργίας στο επόμενο ειδοποιητήριο. Σε αυτό του τρέχοντος 6μήνου πάντως -που εκδόθηκε τέλος Αυγούστου- δεν υπήρχε καμία διαφορά από το προηγούμενο ως προς το ποσό των εισφορών, αν και νομίζω ότι το "υπερ ανεργίας" ίσχυε ήδη από 1/8.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι, αυτό είναι εξωφρενικό!!!

Καλά λέει ο ikaros13, πρέπει να κινηθούμε, όχι μόνο να σχολιάζουμε!

Ας κανονίσουμε να πάμε στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ να απαιτήσουμε την απόσυρση της διάταξης άμεσα και χωρίς καμία υποχώρηση.

Ερώτηση: Αφορά και τους μισθωτούς Μηχανικούς; Γιατί αν τους αφορά θα πρέπει να ξεσηκωθούν και αυτοί μαζί μας, όσο δύσκολο και αν είναι όταν δουλεύεις σε ιδιωτική επιχείρηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.