Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λαθος υπολογισμος προστιμου


Recommended Posts

ΙΑΣΟΝΑ κατ΄εμέ παρερμηνεύεις την έννοια του αντι-επαγγελματισμού.

 

Αντι -επαγγελματισμός είναι να μην έχεις λάβει υπόψη σου π.χ. ότι θα απαιτηθεί Στατική επάρκεια ή Τοπογραφικό ΕΓΣΑ και να το λες εκ των υστέρων στον πελάτη. Κοινώς να μην έχει υπολογίσει σωστά το κόστος της εργασίας σου.

 

Ο λάθος υπολογισμός προστίμου είναι μεν λάθος αλλά ο μηχανικός δεν έχει όχι μόνο νομική αλλά ούτε καν ηθική ή επαγγελματική ή όπως θες πέστην υποχρέωση να πληρώσει ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΕΝΟΣ ΤΡΙΤΟΥ. Πως ξέρεις ότι το πρόστιμο είναι μικρό και τέλος πάντων το μικρό πρόστιμο είναι σχετικό με το τι αμοιβή έχεις λάβει και με το αν έχεις οριακό κέρδος. Δηλαδή εάν η διαφορά είναι 1000 ευρώ τι θα κάνεις ?

 

Επίσης το να πληρώσεις το πρόστιμο από μόνος σου και να ζητήσεις μετά τα χρήματα μου ακούγεται χαζό και εκεί είναι που ο άλλος δεν θα σε πληρώσει με τίποτα. Εκεί είναι που θα σου πει ένα ας πρόσεχες και όχι μόνο θα του έχεις πληρώσει την ζημιά αλλά θα σε πει και Μ....α !

Link to comment
Share on other sites

Όφειλε ο κάθε μηχανικός να γνωρίζει ότι, το πρόστιμο για αυθαίρετη επέκταση υπογείου εκτός του περιγράμματος του κτιρίου υπολογίζεται εκτός από ΥΔ και ως ΥΚ (ίσως και πλαγίων αποστάσεων) και προϋποθέτει και τη συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών.

 

Δηλαδή, το λάθος είναι του μηχανικού!!!!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ !!!!! Όφειλε να το ξέρει. Είναι λάθος του μηχανικού ο υπολογισμός του προστίμου. Αν και κατά τη γνώμη μου ένας μηχανικός δεν γίνεται να γνωρίζει την κάθε υποπερίπτωση ενός νόμου αλλά τέλος πάντων. Από που προκύπτει όμως ότι πρέπει να πληρώσει κιόλας την παρανομία του άλλου?!!!!! :shock: Αυτό το λογικό άλμα δεν το καταλαβαίνω.....

 

Δεν είναι ότι ο μηχανικός δεν κάνει κάποια από τις εργασίες που είναι υποχρεωμένος να κάνει. Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για πρόστιμο ? Το πρόστιμο το πληρώνει ο παρανομούντας !!

 

Εάν ο ιδιοκτήτης δεν έχει άλλα χρήματα να δώσει είναι δικό του πρόβλημα. Ας μην τα δώσει και ας πάρει το ρίσκο. Εκεί και ο μηχανικός θα ρισκάρει ότι σε έναν έλεγχο μπορεί να την πατήσει και ο ίδιος. Αλλά όχι και να πληρώνουμε τα σπασμένα αλλονών ....Πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτό που λες.

 

Εντάξει ας το σταματήσουμε εδώ....

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις καμία απολύτως υποχρέωση να πληρώσεις οτιδήποτε!!!!

Δεν σε υποχρεώνει κανένας!!!

Δεν μπορεί να σε αναγκάσει κανένας!!!

 

ΟΚ μέχρι εδώ;;;;;

 

Ηθικά, επαγγελματικά, δεοντολογικά, για λόγους κύρους, φήμης, πελατείας, επιπέδου κ.λπ. πρέπει ν' αποφασίσεις μόνος σου να καταβάλεις (χωρίς επαναλαμβάνω να σε αναγκάζει ή να σε υποχρεώνει κανένας) το extra πρόστιμο. Προσωπικά αυτό θα έκανα στη θέση σου!

 

ΟΚ μέχρι εδώ;;;;;;;

 

Αν στη συνέχεια έπειθα τον πελάτη μου να μου τα δώσει, θα ήμουν "τυχερός", αν πάλι δεν τον έπειθα, θα ένοιωθα "ψηλότερος" για την ανωτερότητά μου (ίσως και με λιγότερα λεφτά στην τσέπη μου)!!!! Σε κάθε περίπτωση όμως θα κοιμόμουν ήσυχος!!!

 

Σημείωση: Δεν θέλω να σε επηρεάσω, απλώς σου δείχνω μια άλλη διάσταση σκέψης και ενέργειας....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

nik δεν είσαι άσχετος μηχανικός επειδή δεν υπολόγισες καλά το πρόστιμο. Ειδικά πριν από ένα χρόνο που και το ΥΠΕΚΑ δεν ήξερε τι του γίνεται. Όχι ότι τώρα ξέρει. Αν έχεις πρόβλημα και δεν κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια πες στον πελάτη πως έχει το θέμα πως δεν έχει υπολογιστεί ο συντελεστής υπέρβασης κάλυψης βγάλτου το υπόλοιπο ποσό ξεκλείδωσε από ολοκληρωμένη υπαγωγή και προχώρα. Έχω ακούσει και για πιο μεγάλα λάθη στον υπολογισμό του προστίμου και μάλιστα σε περιπτώσεις που έγιναν μεταβιβάσεις βγήκαν άδειες λειτουργίας κ.τ.λ. Αν δεν πρόκειται για μεγάλη διαφορά στην τιμή του προστίμου πιστεύω πως μικρό θα είναι το κακό. Όπως και να έχει εάν ο πελάτης είναι συνεννοήσιμος να του το πεις και να το διορθώσεις. Άλλωστε δικό του το αυθαίρετο και αυτός θα είναι πιο καλυμμένος με μια πιο άρτια δήλωση αυθαιρέτου. Έχω δει δηλώσεις με τον 1337/83 με πρόστιμα ότι να ναι. Και να φανταστείς πως τότε τα έλεγχε τα πρόστιμα η πολεοδομία. Τα σχέδια θα μείνουν, τα πρόστιμα σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται πως υπολογίζονταν. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να είσαι σωστός για παν ενδεχόμενο.

jja επειδή κι εγώ έχω ολοκληρώσει δήλωση στην οποία έχω βάλει λανθασμένα Υπέρβαση Σ.Δ.>50% ενώ είναι <50%, τι προτείνεις να κάνω? Στο διάγραμμα κάλυψης θα είναι πασιφανές ότι είναι <50% γιατί είναι πολύ μικρή η υπέρβαση....Μπορώ να ξεκλειδώσω την δήλωση? Και αν ναι, τι θα γίνει με το πρόστιμο που θα βγει μικρότερο κατά 200 ευρώ? Θα επιστραφεί στον πελάτη μου?

Link to comment
Share on other sites

Να γυρίσεις τη δήλωση σε προσωρινή υπαγωγή.

Να κάνεις τη διόρθωση.

Να περιμένεις να επιστραφεί το παραπάνω καταβληθέν πρόστιμο από το πράσινο ταμείο.

Χωρίς φόβο και πάθος.

Πες το και στον ιδιοκτήτη να χαρεί, μήπως και σε κεράσει καμία ...μπύρα!!!

Link to comment
Share on other sites

jja επειδή κι εγώ έχω ολοκληρώσει δήλωση στην οποία έχω βάλει λανθασμένα Υπέρβαση Σ.Δ.>50% ενώ είναι <50%, τι προτείνεις να κάνω? Στο διάγραμμα κάλυψης θα είναι πασιφανές ότι είναι <50% γιατί είναι πολύ μικρή η υπέρβαση....Μπορώ να ξεκλειδώσω την δήλωση? Και αν ναι, τι θα γίνει με το πρόστιμο που θα βγει μικρότερο κατά 200 ευρώ? Θα επιστραφεί στον πελάτη μου?

Άστα όπως είναι εφόσον δεν είναι μεγάλη η διαφορά στο πρόστιμο και είναι από την πλευρά της ασφάλειας. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να έχεις και κάποιο άλλο λάθος που δεν το έχεις εντοπίσει και με αυτήν την διαφορά να το καλύψεις στο μέλλον. Μου έχει τύχει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θα γυρίσω μια δήλωση από οριστική σε προσωρινή για να διορθώσω ένα λάθος αρχείο που ανέβασα, μήπως γνωρίζει κανένας αν επί της ευκαιρίας μπορώ να κάνω και νέο υπολογισμό προστίμου μιας και θέλω να προσθέσω επιπλέον τετραγωνικα ? Τώρα που έχει λήξη ο 4014 Θα έχω κανένα πρόβλημα? Το έχει κανει κανείς?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.