Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενα σχέδια-Διόρθωση παλιών?


Recommended Posts

Έχω ήδη κλείσει δύο περιπτώσεις εντός σχεδίου και ρωτώ τι θα κάνουμε με τα απαιτούμενα σχέδια:

1. Κατ' αρχάς από ότι κατάλαβα ό,τι σχέδιο υπάρχει θα είναι γνήσιο αντίγραφο? (δηλαδή με την μπλέ σφραγίδα πολεδομίας?)

2. Κατάθεση διαγράμματος κάλυψης τι σημαίνει πρακτικά? (νέο σχέδιο από την αρχή όπου θα αποτυπώνονται όλες οι αυθαιρεσίες ή το παλιό και το νέο μαζί?)

3. Θα κάνατε ηλεκτρονικό κολάζ παλαιών σχεδίων? (δηλαδή τα παλαιά με επισημασμένες τις παρανομίες για πχ μεγάλη κάτοψη με μία μικρή αυθαιρεσία?)

4. Γενικώς η ηλεκτρονική κατάθεση πρακτικά σημαίνει scanάρισμα και σμίκρυνση σε 1:100 των παλαιών σχεδίων? (και τα καινούρια cad με μετατροπή pdf?)

Κάθε απάντηση και γνώμη , καλοδεχούμενη.

Link to comment
Share on other sites

είναι μια απορία και για εμένα. ο νόμος (παρ. 24 2β) λέει ότι επισυνάπτονται τοπογραφικά (μάλλον διάγραμμα κάλυψης εννοεί), κατόψεις-τομές της αδείας όπου εμφαίνονται οι αυθαίρετες κατασκευές.

 

το θέμα είναι ότι στα σχέδια αδείας όπως είναι λογικό δεν εμφαίνονται οι αυθαιρεσίες. επομένως γίνεται ΠΑΝΤΑ αποτύπωση και επισύναψη νέων σχεδίων...???

 

το θέμα είναι σοβαρό γιατί απαιτήται και αμοιβή αποτύπωσης αρχιτεκτονικών αν συμβαίνει αυτό. (εκτός των 4 ημερομισθίων).

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να γίνουν αποτυπώσεις και αρχιτεκτονικά σχέδια των αυθαιρεσιών.αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα..από κει θα βγάλουν τα πρόστιμα οι πολεοδομίες στο τέλος..δεν είναι δύσκολο να αντιγράψετε κατόψεις (με τις όποιες παρανομίες) και να κάνετε και τομή..

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ. Θα μας έλεγαν υποχρεωτικά "κάντε νέα σχέδια" . Στο κάτω κάτω, ποια δήλωση του Ν. 4014/2011 θα πάει με τα παλιά σχέδια????? Υπάρχει αυθαιρεσία που δεν χρειάζεται να αποτυπωθεί??

Edited by kwstas
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tελικά με αυτό το θέμα τι γίνεται συνάδελφοι?????? Θέλει εκ νέου σχέδια ή θα γίνει ότι και στον 3843 που γραμμοσκιάζαμε το αυθαίρετο τμήμα???

Link to comment
Share on other sites

Σε τυχόν νέα κάτοψη, δεδομένου του ότι η αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων (ειδικά αν κατασκευάστηκαν από την αρχή διαφορετικά από την άδεια) πολλές φορές αντιμετωπίζεται ενδεχομένως και ως απλή ενημέρωση φακέλου, και εφόσον δεν αποτελεί και κόλλημα για τη βεβαίωση μηχανικού, πιστεύεται ότι πρέπει να συμπεριληφθεί και σε αυτά που θα υποβάλλουμε στο ΤΕΕ ή τελικά θα σημειώσουμε μόνο τις αυθαιρεσίες;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tελικά με αυτό το θέμα τι γίνεται συνάδελφοι?????? Θέλει εκ νέου σχέδια ή θα γίνει ότι και στον 3843 που γραμμοσκιάζαμε το αυθαίρετο τμήμα???

Αυτό είναι και δικιά μου απορία....κάποιο νεότερο επί της διαδικασίας? Η' έστω κάποια εκτίμηση?

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα με απασχολεί και εμένα γιατί πρόκειται να γίνει μεταβίβαση και φυσικά ο συμβολαιογράφος θα θέλει να επισυνάψει σχέδια των τακτοποιημένων χώρων.

Η τακτοποιημένη επιφάνεια που θα φαίνεται στη βεβαίωση του 4014 ΔΕΝ θα συμφωνεί με την μεταβιβαζόμενη (λόγω του ότι π.χ. στα υπόγεια δεν βάζουμε προς τακτοποίηση την επιφάνεια της περιμετρικής τοιχοποιϊας) οπότε θα πρέπει να γίνει σχέδιο κάτοψης (τουλάχιστον για χρήση στο συμβόλαιο) στο οποίο θα πρέπει να φαίνονται οι τακτοποιημένοι χώροι.

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

Εγω προσωπικα σκοπευω να κανω νεα σχεδια εκ νεου, στην ουσια αντιγραφοντας τα παλια της αδειας και τροποποιωντας στο Autocad τις λεπτομερειες που ρυθμιζω, ειδικα οταν προκειται για μεταβιβαση διαμερισματος με ΟΑ...

Και αν σκαναρω το σχεδιο και το περασω ως TIFF σε background στο Autocad, απλως ξαναπαταω τις γραμμες απο πανω...

Τοσο για κατοψη οσο και για τομη.

Αυτο που δεν ξερω ειναι αν απαιτειται να κανω την κατοψη ολοκληρου του οροφου η αρκουμαστε μοναχα στου διαμερισματος μας.

Αντιστοιχα και για την τομη... ολης της οικοδομης η του οροφου-διαμερισματος!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.