Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγές Χρήσεων


Recommended Posts

Καλημέρα!

 

Έχω την εξής περίπτωση:

Ισόγειο κτίσμα εντός σχεδίου δίχως Ο.Α. αλλά με άδεια από τον πρόεδρο του χωριού για χρήση αποθήκης :shock: . (Δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο!!! Μένει να δω το χαρτί αυτό ιδίης όμμασι!)

 

Ο ιδιοκτήτης θέλει να το τακτοποιήσει σαν κατοικία βάση της σημερινής του χρήσης για να μπορεί να το μεταβιβάσει στο μέλλον. Θα το λάβω όλο ως αυθαίρετο από τη στιγμή που δεν θα βρω κάποια Ο.Α. Κάποια βοήθεια όμως σχετικά με τον υπολογισμό του προστίμου;

 

Ευχαριστώ πολύ!

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Η κοινοτικη αδεια για αποθηκη που εχεις επεχει θεση ο.α. οποτε θα υπολογισεις το προστιμο βαζοντας οτι εχει ο.α. αλλα θα υπολογισεις αλλαγη χρησης απο β.χ. σε κ.χ. κατοικιας

Link to comment
Share on other sites

όταν λες ότι το υπόγειο μόνο είναι στον ΕΟΤ τι εννοείς - πως είναι στον ΕΟΤ; Το ισόγειο τί είναι κατά την ο.α

 

το υπόγειο είναι δηλωμένο σαν ενοικιαζόμενα και το ισόγειο παραμένει όπως στην άδεια κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ pontifikas για την απάντησή σου! Δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με κοινοτικές άδειες, οπότε δεν γνωρίζω πολλά για το συγκεκριμένο θέμα. Που να αναζητήσω τον φάκελο της Ο.Α; Αν υπάρχει.. :shock:

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Η κοινοτικη αδεια δυσκολα να εχει φακελο ,ενα απλο στελεχος ειναι ως συνηθως που μπορει να εχει παρακολουθημα ή να εχει απο πισω καποιο σκαριφημα τοπογραφικου. Αν εισαι τυχερος ισως υπαρχουν σχεδια.

Την αδεια θα την εχει ο ιδιοκτητης αν δεν την εχει την αναζητας στο αρχειο της κοινοτητας ή οπου αυτο εχει μεταφερθει με τα χρονια

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να επανέλθω με ένα ακόμα ερώτημα!

 

Αν δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες ως προς την κάλυψη, αποστάσεις Δ, ύψος κτλ, μπορώ να τακτοποιήσω μόνο την αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατοικία με τον 4014; Σωστά;

 

Ρωτώντας σπας την πόλη, έτσι και εγώ, ρώτησα μία υπάλληλο στην πολεοδομία και μου είπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, θα μπορούσα αντί για τακτοποίηση να ακολουθήσω τον δρόμο της έκδοσης Άδειας Δόμησης για αλλαγή χρήσης.

 

Υπάρχουν τα + και τα - σε κάθε μία από αυτές τις δύο περιπτώσεις..

Πιστεύω πως στην πρώτη περίπτωση το κόστος για τον πελάτη θα είναι μικρότερο γιατί στην δεύτερη θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν όλες οι μελέτες που θα έπρεπε να βρίσκονται στον φάκελο της Ο.Α.. Παρ' όλα αυτά, το + είναι ότι δεν τακτοποιείς για 30 χρόνια, αλλά νομιμοποιείς..

 

Αν υπάρχουν αυθαιρεσίες θα πάω με τον 4014 κανονικά. Αν δεν υπάρχουν όμως; :confused:

 

ΥΣ: Συγνώμη για το διαδοχικό post! :)

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Earl, κοίταξα το συγκεκριμένο νήμα για να ρωτήσω ακριβώς το ίδιο και είδα ότι με πρόλαβες στους προβληματισμούς σου.

Στα ερωτήματά σου θα ήθελα να προσθέσω και μια ακόμα παράμετρο, το νέο αυθαιρετονόμο που υποτίθεται ότι θα νομιμοποιεί αυθαιρεσίες εντός νόμιμου περιγραμματος με ένα 500ρικο.

Εάν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο, θεωρώ πως θα είναι η οικονομικότερη επιλογή για τους πελάτες δίχως να εμπλακούμε υπηρεσιακά με έκδοση άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Αν η αλλαγη χρησης ειναι αποδεδειγμενα παραδειγμα πριν το 83 τοτε ισως συμφερει οικονομικα με 4014 , αλλιως νομιζω η νομιμοποιηση ειναι καλυτερη λυση και πιο οικονομικα για τον πελατη σου και για σενα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.