Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Διαβάστε κι αυτό της Λεμπέση:

 

Πρόστιμα στους κληρονόμους;

 

 

19. Αυθαίρετο μη δηλωθέν κληρονομείται ?

> Ναι, σχετικά το άρθρο 23 παρ.4 του νόμου. Ο κληρονόμος αποδέχεται αυτό που άφησε ο αποθανών ως έχει, δηλαδή αυθαίρετο κτίριο το οποίο όμως δεν μπορεί να μεταβιβασθεί περαιτέρω, εφαρμόζονται οι ισχύουσες περί αυθαιρέτων διατάξεις (κατεδάφιση) και επιβάλλονται τα πρόστιμα του άρθρου 27 του νόμου, δηλαδή πρόστιμο ανέγερσης 30% και διατήρησης 5% από τότε που έγινε το αυθαίρετο

Σχετικά και η Εγκ-21/98 Εγκ-104231/21/3-4-98 Γνωμ.ΝΣΚ-633/97: Τα αυθαίρετα κτίσματα που αναγέρθηκαν μετά την 31-1-83 μεταβιβάζονται με κληρονομική διαδοχή & με πλειστηριασμό. Οι κληρονόμοι, ως καθολικοί διάδοχοι του διαθέτη, είναι υπόχρεοι για την καταβολή των προστίμων του Αρθ-17 παρ.2 Ν-1337/83 μέχρι την κατεδάφιση ή τη νομιμοποίηση του αυθαιρέτου.

Link to comment
Share on other sites

Πάντα οι υπάλληλοι προσπαθούν να δείξουν καλό χαρακτήρα γιά τα αφεντικά τους .

Ετσι κοιτάνε να βγάλουν μεγαλύτερα πρόστιμα , από ότι λέει ο νόμος .πιστοί στην λογική τους

"Οτι δεν επιτρέπεται ρητά , απαγορεύεται "

 

Γιά εμάς όμως

"Οτι δεν απαγορεύεται ρητά , επιτρέπεται"

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η γενια της Λεμπεση φερει τη μεγαλυτερη ευθυνη για τα πολεοδομικα εκτρωματα που σημερα μας βαζουν να τακτοποιησουμε....και μας κουνανε και το χερι και μας λενε και τι να κανουμε και μας απειλουν...αυτοί που καναν τις αυθαιρεσιες...και δεν εννοω την ιδια βεβαιως...αλλα τη γενια που πρεσβευει...αμα δεν ντρεπονται εμενα μου περισσευει...υφος χιλιων καρδιναλιων απο προεδρους ΤΕΕ, μεγαλομηχανικους και δε συμμαζευεται...που ηταν ολοι αυτοι οταν επρεπε...τωρα μαλλον πρεπει να κατσουν στη γωνια τους και να μας αφησουν να τακτοποιησουμε ηρεμα οτι "εχτισαν"...οπου συναντω νεους συναδερφους οτι τους λειπει σε εμπειρια και γνωσεις συνηθως το χουν σε ευσυνειδησια και επαγγελματισμο

Edited by Dryft
Link to comment
Share on other sites

Αυτές τις σχετικά φρέσκιες της Λεμπέση (21-11)τις έχετε δει;;;;;

Τις κατεβάζετε από εδώ:

www.teeevias.gr/files/1/1.doc

 

Τελικά αρχίζω να πιστεύω πως η εν λόγω κυρία είναι μία από τις πηγές του κακού.

 

Και για του λόγου του αληθές, διαβάστε μια απάντησή της:

 

22. Βεράντες στεγασμένες με κεραμοσκεπή δηλώνονται σαν βοηθητικοί ημιϋπαίθριοι χώροι;

> Θα υπολογισθεί ολόκληρη η επιφάνεια σαν κύριος χώρος (όπως και τα μη αποπερατωμένα κτίρια), ο οποίος μετρά σε κάλυψη και συντελεστή δόμησης, εκτός αν πρόκειται για πρόχειρη κατασκευή οπότε μπορεί να πάει με αναλυτικό προϋπολογισμό, αλλά τότε θα κριθεί η υπαγωγή του στο νόμο

Έχει και πολλά άλλα ωραία καλούδια, για να συζητάμε μια ζωή

Οι περισσότερες απ αυτές τις "απαντήσεις" της με ημ/νία 21/11/11 είναι μία ξαναζεσταμένη σούπα των δικών της πάντα απαντήσεων (συνολικά 45) της 17/10/11 από παρουσίαση στο ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ και που έχουν αρκετές στο μεταξύ αλλάξει από τις Α΄ έως Θ΄ρετσέτες του ΥΠΕΚΑ. Αν όμως αυτή η κυρία συνεχίζει να έχει το δικό της τρόπο σκέψης, γιατί δεν συνεννοείται με το ΥΠΕΚΑ να εκδώσει τις απαντήσεις της με την δική του κάλυψη;;;; Δεν φτάνει δηλαδή που οι απανήσεις του ΥΠΕΚΑ δεν έχουν καμία νομική υπόσταση (ούτε καν υπουργικής απόφασης η εγκυκλίου) και αντιβαίνουν και στην εγκύκλιο 13/2011 ( π.χ. με τον συντελ. 1,4), αλλά να έχουμε και την "αντικάμαρα" της κας Λεμπέση που χαράσσει τον δικό της δρόμο.;;; Η υπόθεση έχει καταντήσει λαική αγορά όπου ο καθένας αμολάει και το πανέρι του και διαλαλεί :

" έλα πάρε,..... πάρε, ......εδώ οι καλές απαντήσεις δε σπάνε δε χαλάνε είναι μασίφ".

Αιδώς Αργείοι.

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως από αυτές τις απαντήσεις είναι το Θ μέρος....

Όχι βέβαια. Και πρώτα απ όλα στον νόμο 4014 δεν προβλέπεται η "πρώτη κατοικία" που λανθασμένα αναφέρει η Λεμπέση από την 17 Οκτ. μέχρι και την 21 Νοεμ.

Στον νόμο προβλέπεται η "κύρια κατοικία" που δεν είναι το ίδιο. Όσο για τη απάντηση 10 της Λεμπέση με την 3 του Θ΄μέρους : "από την Πόλη έρχομαι και .........."

Και δεν είναι το μόνο. Η Λεμπέση ζητάει ρύθμιση των εσ. διαρρυθμίσεων ενώ στην 19 απάντηση του Γ΄ μέρους αυτό αντικρούεται.

Με τους Η/Υ και τα χωρίς άδεια υπάρχει και εκεί ασυμφωνία. Σε λίγο θα απαιτεί ρύθμιση και της αλλαγής χρώματος της οικοδομής αν είχε δηλωθεί αρχικά στις όψεις της αδείας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν η Λεμπέση είναι μέρος του προβλήματος διαχρονικά,

Επειδή όμως η γυναίκα προσπαθεί να ενημερώσει τους μηχανικούς θα πρότεινα να σταματήσει να το κάνει γιατι συνεχώς κάθε κείμενο της διαψεύδεται από τις επόμενες εγκυκλίους.

Όσο καλή διάθεση και αν έχει, ειλικρινά δεν βοηθάει καθόλου, αν μετά από 2-3 μέρες βγαίνει ένα μέρος ερωτοαπαντήσεων που ανατρέπει τις ερμηνείες της, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα σε συναδέλφους.

 

Μην λάβετε υπόψη καθόλου το νέο μέρος που κυκλοφορεί, αφου περιέχει πληθώρα λαθών, όπως με μια πρώτη επιλογή

 

10. Πρώτη και μοναδική κατοικία θεωρείται γι’ αυτόν που έχει την επικαρπία ή γι’ αυτόν που έχει την ψιλή κυριότητα.

> Σε περίπτωση επικαρπίας ο ψιλός κύριος, κατ’ ανάλογη εφαρμογή της παρ. 17, της Εγκυκλίου 8/15-6-2010, οπωσδήποτε τηρουμένων των προϋποθέσεων της παρ. 3, του άρθρου 26 του νόμου.

[Θ3] Κύρια και μοναδική κατοικία θεωρείται γι'αυτόν που έχει την επικαρπία

 

 

11. Ημιτελής κατασκευή ( φέρων οργανισμός και τοιχοποιϊα) υπάγεται στο ν. 4014/11 ;

> Ναι, μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4014/11, αλλά επισημαίνεται ότι στις διατάξεις του νόμου δεν προβλέπεται δυνατότητα εκτέλεσης εργασιών αποπεράτωσης στις αυθαίρετες κατασκευές,

[Ν.4030 Αρθρο 49 παρ. 10] 10. Η παράγραφος 17 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 αντικαθίσταται ως εξής:

«17. Στις περιπτώσεις κατασκευών οι οποίες έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του παρόντος άρθρου και έχει πε-

ραιωθεί η σχετική διαδικασία, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 5, επιτρέπεται κατά παρέκκλιση από κάθε ισχύουσα διάταξη η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης.

 

13. Σε περίπτωση οικίας δηλωμένης με το Ν.1337/83, στην οποία έγιναν μεταγενέστερα προσθήκες, που θα ρυθμιστούν με το ν. 4014/11 στην ερώτηση αν υπάρχει οικοδομική άδεια απαντάμε ναι ή όχι ;

> Απαντάμε όχι,διότι η απόφαση εξαίρεσης δεν είναι οικοδομική άδεια, εκτός αν έχει εκδοθεί και οικοδομική άδεια αποπεράτωσης για κοινωνικούς λόγους, σύμφωνα με το άρθρο 16

παρ.3 του Ν.1337/83 και την Απόφαση 23186/3626/15-3-85 ΦΕΚ-172/Β/85

[Θ2] Θεωρείται ότι έχει άδεια,επειδή ο 1337 δεν επέβαλε την έκδοση οικοδομικής αδείας μετά την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.