Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω τι κάνω σε περίπτωση διόροφης οικοδομής που στην πραγματικότητα έχουν κατασκευαστεί λιγότερα τετραγωνικά σε σχέση με αυτά της αδείας και διαφορετικά κατανεμημένα σε ισογειο και όροφο. Γενικά οι διαστάσεις του κτιρίου είναι διαφορετικές. Αναρωτιέμαι κατα πόσο αποτελεί παραβαση αφού ειναι διαφορετικά τα μεγέθη καλυψη, δόμηση σε σχέση με τα εγκεκριμένα της άδειας και αν όντως αποτελεί πως θα μπορούσα να τα τακτοποιήσω;

ευχαριστώ και συγνώμη αν εχει ήδη απαντηθεί κάπου, αλλα δεν βρίσκω κάτι...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εκφράζοντας προσωπική άποψη, πιστεύω ότι το κτίριο μπορεί να υπαχθεί στο Ν. 4014 στις λοιπές παραβάσεις με αναλυτικό ως η διαφορά των 2 αναλυτικών. Ένας όπως είναι σήμερα το κτίριο και ένας ο αρχίκος όπως προβλέπονταν να κατασκευαστεί.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μία ερώτηση:

Εξώστης που σκεπάστηκε και έγινε ημιυπαίθριος πως δηλώνεται στο σύστημα? Ως βοηθητικός χώρος? Ως Λοιπές Παραβάσεις?

Edited by sdimog
Link to comment
Share on other sites

όπως κάθε μή κλειστός Η/Χ... δηλαδή με αναλυτικό (λοιπές παραβάσεις), αρκεί να μήν υπερβαίνει (αθροίζοντας τον με τους πιθανούς άλλους Η/Χ), το επιτρεπτό ποσοστό Η/Χ στο οικόπεδο

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους

 

Σε βιομηχανική μονάδα που βρίσκεται εντός Βιομηχανικης Ζώνης υπάρχουν βιομηχανικά κτίρια (μεταλλικά), κτίριο γραφείων με υπόγειο (σκυρόδεμα), υπαίθριος στεγασμένος χώρος στάθμευσης (μεταλλικό υπόστεγο). Το πρόστιμο για τις αυθαιρεσίες στα ΜΗ βιομηχανικά κτιρια (γραφεία, υπόστεγο) πιστεύω ότι θα υπολογιστεί ώς τουρισμός, βιομηχανία (περίπτωση γ). Ο υπολογισμός των αμοιβών για την αποτύπωση αρχιτεκτονικών, στατικών και για τον έλεγχο στατικής επάρκειας θα υπολογιστεί στο σύστημα του Τ.Ε.Ε. θεωρώντας όλα τα κτίρια ως "Βιομηχανικά - Βιοτεχνικά κτίρια" ή χαρακτηρίζοντας τον κάθε χώρο ξεχωριστά ως Γραφεία, Υπόστεγα, Υπόγειο, Ημιϋπαίθριος κλπ ?

 

Γνωρίζει κάποιος συνάδερφος την αμοιβή μηχανικού που απαιτείται για την τεχνική έκθεση που απαιτείται από ηλεκτρολόγο σχετικά με τον έλεγχο γειώσεων και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ?

Link to comment
Share on other sites

Ν. 4042/2012.......... άρθρο 70.

 

http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR

 

Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση.

Απο οτι διαβάζω στο άρθρο 70 δεν ειναι απαραίτητο να ειναι πρωτη και μοναδική κατοικια για την περίπτωση αναπηρίας σε αντιθεση με τους παλλινοστούντες που το λέει ξεκάθαρα.

Γνωρίζει κανείς πως παίρνει κάποιος αυτή την έκπτωση για την πληρωμη του 15%;;;

Θα πρέπει να πάμε με τα αποδεικτικά από το ΤΕΕ γιατι στο ηλεκτρονικό σύστημα δεν βλεπω να εχει μπει τιποτα σχετικο και λήγει και η προθεσμια υποβολής.

Edited by Christos1977
Link to comment
Share on other sites

ΆΠοψη κανέις στο εξής θέμα: Ημιτελής κατοικία (μπέτά και τούβλα) έχει κάνει όμως α και β φάση νόμου τρίτση πρέπει να ξαναπληρώσει πρόστιμο για να μπει στο σύστημα του τεε έτσι ώστε να βγάλει άδεια αποπεράτωσης?

Link to comment
Share on other sites

καλημερα κ απο εμενα σε ολους τους μηχανικους....... περιοριζονται τα εσοδα δραματικα ... εγω αυτο βλεπω ......

 

ας περασω στην ερωτηση ..... μπορω να τακτοποιησω μερικες απο τις αυθαιρεσιες σε μια οριζοντια ιδιοκτησια ή ειναι απαραιτητο να τακτοποιησω οτι αυθαιρεσια βλεπω ?

Link to comment
Share on other sites

να συμπληρωσω κατι στο προηγουμενο ερωτημα που ξεχαστηκα.......

τροχοβιλα με καθαρο υψος 2,30μ μπορουμε να τη δηλωσουμε ως βοηθητικο χωρο ή θα εχουμε προβλημα μετα με την ΔΕΗ ? γνωριζει κανεις που ειχε παρομοια περιπτωση?

Link to comment
Share on other sites

g....1919

μπορείς να τακτοποιήσεις ότι γουστάρει ο ΠΕΛΑΤΗΣ σου (μόνο να τον εξηγήσεις τι συμβαίνει στην κάθε περίπτωση π.χ στην μεταβίβαση ή σχετικά με τα πρόστιμα)

 

Για την ηλεκ/ση: μερικοί σε άλλο θέμα αναφέρονται σε προβλήματα με την ΔΕΗ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.