Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός κοινοχρήστων


Dimitris_81

Recommended Posts

Καλησπερα, υπαρχει καποιος τροπος υπολογισμου των κοινοχρητων. Τοσο για το Πετρελαιο Θερμανσης όσο και για το κοινοχρηστο Ρευμα.

 

ευχαρτιστω

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα και χρονια πολλα

 

Βασικα μηπως υπαρχει καποιο αρχειο xls για τον υπολογισμος της αυτονομης θερμανσης και του ηλεκτρικου ρευματος?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι υπολογισμοί είναι δυνατόν να γίνουν με xls αλλά δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις xls άλλης οικοδομής καθώς οι συντελεστές αλλάζουν σε κάθε περίπτωση.

Για την αυτόνομη θέρμανση ο υπολογισμός γίνεται σύμφωνα με το ΠΔ που προανάφερε ο stelios-v . Για την ακρίβεια η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική σε κτίρια με οικοδομική άδεια από το 1986 και μετά.

Οι συντελεστές για τον υπολογισμό βρίσκονται στην μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης η οποία είναι υποχρεωτική μελέτη. Στον φάκελο στην πολεοδομία υπάρχει ένα αντίγραφο και άλλο ένα αντίγραφο τουλάχιστον πρέπει να έχει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας για να βγάζει τα κοινόχρηστα.

 

Το κοινόχρηστο ηλεκτρικό ρεύμα και νερό κατανέμονται με βάση τα "χιλιοστά" του κάθε διαμερίσματος, τα οποία αναγράφονται στον πίνακα αναλογισμού. Με βάση αυτό τον πίνακα γίνονται και τα συμβόλαια οπότε είναι πιθανό να έχεις ένα αντίγραφο στο συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου. Αν δεν έχεις πάρε ένα τηλ στον συμβολαιογράφο που έκανε το συμβόλαιο και ρώτησέ τον αν έχει αντίγραφο στο αρχείο του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα, επαναφέρω το θέμα με τα κοινόχρηστα, διότι πρόσφατα μετακομίζω σε καινούργια πολυκατοικία. Απ' ότι είδα, τα κοινόχρηστα όλων των διαμερισμάτων είναι αρκετά υψηλά και μάλλον φταίει η θέρμανση. Θέλω να ρωτήσω από πού προκύπτει το πάγιο θέρμανσης? Δηλαδή κάποιες πολυκατοικίες έχουν πάγιο 18%, άλλες 20% και σε αυτή που πηγαίνω τώρα 33%!!!!!!!! Μπορεί να αλλάξει το πάγιο και επίσης πρέπει να πληρώνεται πάντα? Η πολυκατοικία έχει αποθεματικό θα πληρωθεί η αγορά του πετρελαίου από το αποθεματικό και τον επόμενο μήνα οι ενοικοι θα πληρώσουμε τις ώρες που έκαψε ο καθένας. Γίνεται αυτό?

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

Link to comment
Share on other sites

Επι του θέματος θα ήθελα και γω να κάνω μια ερωτηση. Σε πολυκατοικία του 78, με δισωλήνιο συστημα θέρμανσης, κατέχω μια μικρη γκαρσονιερα και θα ήθελα να ξηλωσω τα καλοριφερ απο το σπιτι για να θερμάινεται μονο απο μια αντλια θερμότητας (κλιματιστικό) έτσι ώστε να μην πληρώνω όλα τα κοινόχρηστα καύσιμα. Πιστευεται ότι γίνεται αυτο και σε ποιον νομο πρεπει να στηριχθώ;

 

Υ.Γ. Να επισημάνω οτι δεν βρισκω τον κανονισμό της πολυκατοικίας στο συμβόλαιο.

Edited by akot
Link to comment
Share on other sites

J.D.S.

 

το πάγιο αναφέρεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας.... πάντα πληρώνεται... αλλά μετά από σύμφωνη απόφαση του 100% των συνιδιοκτητών (πράγμα αδύνατο)

 

akot

 

νομικά επιτρέπεται μόνο αν βάλεις μονάδα φυσ. αερίου ή στο επιτρέψουν το 100% των συνιδιοκτητών... Κανονισμό έχει ο συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια της πολυκατοικίας και το υποθηκοφυλάκειο

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα έχει συζητηθεί στο topic "Παραίτηση" συνιδιοκτήτη από κεντρική θέρμανση

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.