Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προθεσμιες Υποβολης-Πληρωμης παραβολου κ' δοσεων


Recommended Posts

Τελικά ποιές είναι οι προθεσμίες για τα παράβολα και τις δόσεις?????????????

Μετά την αρχική υποβολή το παράβολο εώς πότε πρέπει να πληρωθεί?

Μετά την πληρωμή του παραβόλου η πρώτη δόση ή η εφάπαξ καταβολή μέχρι πότε πρέπει να γίνει?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 247
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΠΡΟς ΙΑΣΟΝΑ.....οι λεπτομερεις κανουν την διαφορα για εμας που σκεφτομαστε οταν τελειωσουν τα αυαθιρετα ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

 

οι αργομισθοι ΠΑΝΤΑ αργομισθοι θαναι....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έκανα υποβολή μίας αίτησης στις 17/01 και 18/01 πληρώθηκε το παράβολο. Επείδη το υπόλοιπο είναι κάτω των 400€ πρέπει να το καταθέσω μέχρι 28/02? ή μέχρι ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης (δηλαδή 17/02)?

Συγνώμη αλλά έχω μπερδευτεί και αρχίζω να μην καταλαβαίνω τα βασικά.........Ευχαριστώ για την κατανόηση!

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά μέχρι 17/02 (ένα μήνα μετά την αρχική υποβολή). Ούτε απόλυτα ξεκάθαρο είναι, ούτε το σύστημα μπορεί να υλοποιήσει τις προθεσμίες

Link to comment
Share on other sites

Ένα μήνα μετά την υποβολή του λέει ωστόσο ως αρχική υποβολή αναφέρεται με το που γίνει έγκυρη η δήλωση με πληρωμή του παραβόλου.

Άρα μετά την πληρωμή του παραβόλου

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Thodoris

Αρχικά να πω ότι πιστεύω πως καμία ημερομηνία και προθεσμία δε μπορεί να υλοποιηθεί από το πρόγραμμα του ΤΕΕ. Εδώ βγάζει παράβολο 30/11/2011 και λέει η πρώτη δόση στις 22/12/2011, είναι δυνατόν να ακυρώσει μία αίτηση ως εκπρόθεσμη...!!!

 

Ωστόσο εξετάζοντας τη σκοπιά του νόμου, βλέπω τα εξής:

Στο ΦΕΚ 27-9-11, αυτό που ακολούθησε το 4014 και καθόρισε τα περί ηλεκτρονικής υποβολής. Δες: πρώτη σελίδα (29749) αρ1, παρ1> Εξουσιοδοτημένος μηχανικός υποβάλλει ηλεκτρονικά την τυποποιημένη αίτηση υπαγωγής... Μόνο αυτό το στάδιο αναφέρεται ως υποβολή, το επόμενο της πληρωμής του παραβόλου το αναφέρει ως ένταξη.

Δες το ΦΕΚ 31-12-11 αρ4, παρ1β> Η προθεσμία καταβολής...για όλες τις υποβαλλόμενες μετά τις 31-12-11 αιτήσεις είναι ένας μήνας από την υποβολή τους.

 

Είναι σαφές από το Νόμο: Αρχική υποβολή μετά τις 31-12-11 με πληρωμένο παράβολο όποτε να ναι => πρώτη δόση ένα μήνα μετά την υποβολή.

 

Ασαφές είναι κατά πόσο το σύστημα μπορεί να φιλτράρει, να ακυρώσει, να φράξει, να βάλει προσαύξηση, να κόψει την έκπτωση, να κάνει το οτιδηποτε αφορά σε προθεσμίες. Προφανώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ !!!

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ πήγα να πληρώσω πάνω στον μήνα ακριβώς, το υπόλοιπο ποσό - αν και δεν νομίζω να μου δημιουργούσε κανένας πρόβλημα αν καθυστερούσα. Ο ενδοιασμός μου ήταν και παραμένει ίδιος με τον sagiasd και ρωτούσα μήπως έχει ξεκαθαριστεί κάτι κάπου και δεν το έχω καταλάβει. Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίζει να κουράζομαι με το να παρακολουθώ σαν να μην πω τι, την κάθε αψυχολόγητη κίνηση αυτού του Νόμου και βασικά αυτών που είναι πίσω από τον Νόμο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφοι έχουμε ξεκάθαρη άποψη για το τι γίνεται με τις ημερομηνίες πληρωμής παραβόλων?

 

Με δεδομένο ότι η Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου είναι αργία, τα παράβολα πρέπει να πληρωθούν έως και παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ή μπορεί κάποιος να καταθέσει χρήματα και ανήμερα της επίσημης λήξης , Τρίτη 28 Φεβ?

Ευχαριστώ!

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ, αν μπορείτε, πείτε μου το εξής:

Έχω μια δήλωση σε κατάσταση ΑΡΧΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ από τις 07/01/2012. Την ίδια ημέρα εκτύπωσα και την εντολή πληρωμής του παραβόλου και την έδωσα στον ιδιοκτήτη. Άυριο 20/02/2012, θα μου δώσει τις 2000 ευρώ, για το παράβολο, ο ιδιοκτήτης, για να πάω να πληρώσω.

 

1) Υπάρχει πρόβλημα που πέρασε τόσος καιρός απ' την ημερομηνία έκδοσης της εντολής, μέχρι να πληρωθεί το παράβολο? Δεν νομίζω, αλλά ρωτάω.

 

2) ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ : Αν πληρώσω αύριο, και στο σύστημα μπει στις 21/02/2012, και φυσικά προχωρήσω την δήλωση σε φάση προσωρινής υπαγωγής, τότε ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση μέχρι τις 21/03/2012 ? ΣΩΣΤΑ?

 

sorry, για το πρήξιμο στο θέμα, αλλά μην κάνουμε καμιά "πατάτα" , και κάψουμε κανέναν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.