Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπέρβαση ύψους, ως μοναδική παράβαση κτιρίου


Recommended Posts

Όταν έχω υπέρβαση ύψους ορόφου της άδειας, χωρίς υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου της περιοχής, το υπολογίζω με αναλυτικό το επί πλέον ύψος.

Link to comment
Share on other sites

Όχι αφού έχουν βγει και καλά οι συντελεστές υπέρβασης ύψους 0,2 ή 0,4 όταν δεν εχουμε υπερβαση δομησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

με τους συντελεστές υπέρβασης ύψους 0,2 ή 0,4 εχουμε κανενα νεοτερο?σε περιπτωση μου υπογειο κ 2 οροφοι, υπαρχει υψηλοτερο υπογειο (100τ.μ.) κατα 60cm σε σχεση με την αδεια, κ 40cm υψηλοτερο σε σχεση με το επιτρεπομενο υψος της περιοχης.... πως μπορω να υπολογισω το προστιμο?οπως υπολογιζετε στην Θ4? στο προγραμμα του τεε στο φυλλο καταγραφης στην υπερβαση δομησης επιλεγω χωρις υπερβαση κ απο κατω Υ.Δ. κυριων χωρων βαζω 100τ.μ. κ επιλεγω υπερβαση καθ " υψους?

Edited by xekolla
Link to comment
Share on other sites

όλα τα θέματα περιμπλέκονται αντί να ξεκαθαρίζουν.... η υπέρβαση ύψους λίγων εκατοστών πέραν του ύψους της εγκεκριμένης οικοδ.άδειας πάει με τους συντελεστές 0,20 ή 0,40 σύμφωνα με την ΣΤ-1 ερωτοαπάντηση και την περιβόητη Θ-4 μαζί, αυτό βέβαια ισχύει με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν άλλες υπερβάσεις δόμησης (σύμφωνα με την ΣΤ-1). Αν τώρα διαβάσατε εγχειρίδιο του ΤΕΕ που βγήκε για να μας ενημερώσει για τις βελτιώσεις του συστήματος, αναφέρει (με κόκκινα μάλιστα γράμματα) ώς προϋπόθεση για να πάρεις αυτούς τους συντελεστές, ότι η υπέρβαση ύψους πρέπει να είναι η μοναδική παράβαση που υπάρχει.... και υπερθεμάτίζει ότι αν δεν το τηρήσουμε αυτό η δήλωση του αυθαιρέτου θα ακυρωθεί!!!!

Το σχολιάζω αυτό, διότι άλλο λέει ουσιαστικά η ερωτοαπάντηση και άλλο τονίζει με κόκκινα μάλιστα γράμματα το εγχειρίδιο του ΤΕΕ... εσείς τι καταλαβαίνετε?? ?????????????????

Αν δηλαδή έχω ένα κτίριο με υπέρβαση ύψους 25cm και αυθαιρεσία στην εσωτερική διαρύθμιση για παράδειγμα (που δεν είναι υπέρβαση δόμησης αλλά είναι παράβαση που μπορεί να δηλωθεί), σύμφωνα με την ΣΤ-1 μπορώ να πάρω τους συντελεστές 0,20 ή 0,40, σύμφωνα όμως με το εγχειρίδιο του ΤΕΕ δεν μπορώ διότι υπάρχει και άλλη παράβαση και θα ακυρωθεί και η αίτησή μου.... και αν δεν μπορώ να υπολογίσω έτσι τα 25cm του παραπάνω ύψους κύριοι του ΤΕΕ, πείτε μας τουλάχιστον πώς να υπολογίσω την υπέρβαση του ύψους των 25cm?? (με αναλυτικό μήπως?? πώς??)

Link to comment
Share on other sites

Αν έχω ΜΟΝΟ υπέρβαση ύψους σε ένα υπόγειο μπορώ να βάλω τα τμ στους β.χ. για να έχω και το 0,5????

 

Οι διαφορές είναι τεραστιες και δν γνωρίζω αν μπορώ να την επωφελειθώ!!!

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον τα σημαντικά πρόστιμα του υπογείου που είναι οι ΥΔ πάνε με 0,5 η υπέρβαση ύψους δε θα πάει?Βαλτο!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Για περίπτωση υπέρβαση ύψους κατά την οποία κατασκευάστηκε πιο ψηλά η πλάκα (στα 0.80 αντί για 0.40μ.) και ως εκ τούτου έχω 6 σκαλοπατάκια αντί για 3, τι γίνεται? Υπολογίζω τα 3 σκαλοπάτια με αναλυτικό? Σημειώνω πως σε σχέση με την άδεια έχω αυτή την υπέρβαση και δεν υπάρχει υπέρβαση του επιτρεπόμενου ύψους...Καμιά ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Έχεις υπόγειο το οποίο πλέον έχει ύψος εκτός του εδάφους 0,80 αντί του 0,40?

Τότε βάλε την επιφάνεια του υπογείου επιλέγοντας 'χωρίς υπέρβαση' και υπέρβαση ύψους <20%

Αυτό θα έκανα και δεν θα υπολόγιζα τα τρία σκαλιά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.