Μετάβαση στο περιεχόμενο

N.4014 υπαγωγη , με νομιμοποιηση σε τρια χρονια


Recommended Posts

και φυσικά είναι παράλογο να σε υποχρεώνει να πας για άδεια νομιμοποίησης σε κάθε περίπτωση, χωρίς να διευκρινίζει λεπτομέρειες. Αν π.χ. έχω υπόλοιπο δόμησης 2 m2 και αυθαιρεσία 6 m2 θα πάω για αναθεώρηση? Για ποια λογική όμως μιλάμε ....

Link to comment
Share on other sites

πάντως απ'οτι κατάλαβα μπορώ και να μην νομιμοποιήσω. συγκρίνω τα ποσοστά υπερβάσεων με τα επιτρεπόμενα της αρτιότητας (στη λογική της Θ4) και πληρώνω το πρόστιμο. είναι μικρή και φτηνή περίπτωση και λέω να μην τον μπλέξω με νομιμοποίηση. και μάλιστα θα βάλω μόνο την Υ.Δ. για να δηλώσω τα τ.μ. της ισόγειας επέκτασης που έκανε. κάλυψη (που την παραβιάζει κι αυτήν) δε θα βάλω λόγω του οτι έχει υπόλοιπο. (και δόμηση έχει υπόλοιπο αλλά πως αλλιώς να δηλώσεις την επιφάνεια)

Link to comment
Share on other sites

Σε σεμινάριο του ΤΕΕ στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα είπανε ότι βάζεις κανονικά όλα τα τετραγωνικά της αυθαιρεσίας και πληρώνεις το παράβολο που προκύπτει αντίστοιχα. Για το επόμενο στάδιο περιμένουν να ετοιμαστεί το σύστημα για να υπάρχει επιλογή να πατήσεις. Βέβαια τόνισαν έντονα να είναι ο μηχανικός σίγουρος ότι μπορεί να εκδοθεί η άδεια!! ( π.χ. λόγω στατικών )

 

Δεν μπορεί να είναι σίγουρος ο μηχανικός γιατί δεν υπάρχει σίγουρη νομοθεσία που να διέπει γενικά την δόμηση.

Ας υποδείξουν οι του ΤΕΕ ένα κτίριο νόμιμο, εκτός του Λευκού Πύργου βέβαια που προυφίσταται του 1955 και κάνει μπάμ στις όποιες αεροφωτογραφίες.

Με κάτι τέτοια που ακούω δεν ξέρω τελικά σε ποιούς απευθύνονται. Ακόμη δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το μπάχαλο και το πτώμα? :shock:

Edited by SIRADRAB
Link to comment
Share on other sites

Στην δικια μου περιπτωση που υπαρχει αυθαιρετο, που εχει πληρωθει το παραβολο 2000 ευρω, και θελει να πληρωσει το υπολοιπο εφαπαξ μεχρι 22 δεκεμβριου, θα μπορει να βγαλει αδεια μεσα σε τρια χρονια; Αν δεν πληρωσει τα υπολοιπα θα πληρωσει για την αδεια ξεχωριστα ή θα ισχυει το προστιμο αυτο; Και αν ναι πως το γνωστοποιει στο συστημα οτι θα παει με οικ.αδεια μεσα σε 3 χρονια;

Link to comment
Share on other sites

Αν πληρώσει το υπόλοιπο πρόστιμο δεν μπορεί να πάει για άδεια. Θα έχει "ολοκληρωθεί" η ρύθμιση.

Αν θέλει να πάει για άδεια δεν πρέπει να εξοφλήσει το πρόστιμο (μόνο το παράβολο).

Το σύστημα του ΤΕΕ δεν είναι ακόμα έτοιμο για να το δηλώσεις αυτό. Θα ετοιμαστεί εν καιρώ.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και εγώ κάτι....

 

Έχω ακίνητο το οποίο έχει τις αυθαιρεσιούλες του και παράλληλα έχει μετατοπιστεί σε σχέση με την άδεια αλλά εντός νόμιμου τμήματος του οικοπέδου. Σύμφωνα με τις τελευταίες ερωταπαντήσεις, αναφέρει ότι για την μετατόπιση πληρώνεις παράβολο και πας με αναθεώρηση αδείας.

 

Αυτή την περίπτωση πως να τη χειριστώ;;; άμα τα πάω όλα (αυθαιρεσίες και μετατόπιση) με 1 δήλωση, θα πληρωθούν όλα (παράβολα και πρόστιμο) και θα φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και μετά πως θα πάω για αναθεώρηση λόγω αλλαγής θέσης;;;

 

Μήπως να κάνω 2 δηλώσεις ξεχωριστές, 1 για τα αυθαίρετα και 1 για την μετατόπιση;;;

 

Καμία ιδέα κανείς;;

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα την γνώμη σας για το παρακάτω θέμα. Σε οικόπεδο εντός οικισμού έχει γίνει σύσταση καθέτων ιδιοκτησιών με αποκλειστικές χρήσεις κια έχουν κατασκευασθεί 4 ανεξάρτητες δυόροφες κατοικίες με Ο.Α.. Η μία εξ αυτών έχει πολλές αυθαιρεσίες (υπόγειο ξεμπαζωμένο ημιτελές που δεν υπάρχει στην οικοδομική άδεια, από μία έχουν γίνει δύο κατοικίες με αλλαγή στατικών, διαμορφώσεις, κουφώματα, στέγες κλπ). Στην περιοχή του ακινήτου επίκειται πράξη εφαρμογής η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα ολοκληρωθεί (εντός 1 έτους το πολύ). Σύμφωνα με την σύσταση η μελλοντική δόμηση που θα προκύψει λόγω αλλαγής όρων δόμησης θα την καρπωθεί το παραπάνω ακίνητο (αυτό με τις αυθαιρεσίες). Σήμερα δεν μπορεί να πληρώσει το παράβολο και να βγάλει άδεια νομιμοποίησης αφού δεν υπάρχει υπόλοιπο Σ.Δ. Μπορεί σήμερα να πληρώσει το παράβολο (χωριστά ο κάθε ιδιοκτήτης των δύο κατοικιών) και όταν ολοκληρωθεί η πράξη εφαρμογής να βγάλει άδεια νομιμοποίησης με τους όρους δόμησης που ισχύουν σήμερα ή με αυτούς που θα ισχύουν κατά την κατάθεση της άδειας νομιμοποίησης? Και αν οι όροι δόμησης αλλάξουν κια τότε δεν μπορεί να βγάλει άδεια νομιμοποίησης? Και τι γίνεται με τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης σε αυτή την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

να ρωτήσω τους αγαπητούς συναδέλφους , τι γίνεται αν κάποιος δηλώσει με το Ν 4014 αυθαίρετο τμήμα σε κτίσμα με άδεια πληρώσει το παράβολο , δηλώσει στο σύστημα ότι θέλει να το νομιμοποιήσει με έκδοση άδειας οικοδομής και θέλει να το κάνει τώρα ώστε να προχωρήσει και στην έκδοση των βεβαιώσεων για μεταβίβαση ακινήτου Το ερώτημα είναι ότι πρέπει να περιμένει και την ολοκλήρωση του συστήματος για την υποβολή των δικαιολογητικών - σχεδίων ή μπορεί και σήμερα μετά την προσωρινή υποβολή με την πληρωμή του παράβολου , να προχωρήσει άμεσα σε άδεια οικοδομής Η πολεοδομία της περιοχής μου δεν προχωρά σε άδεια , γιατί δεν έχει σχετική ενημέρωση για το θέμα και ρωτάω γιατί το συστημα έχει ήδη συμπεριλάβει την δήλωση των περιπτώσεων που θα γίνει νομιμοποίηση με άδεια οικοδομής.

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομια κακως δεν προχωρα.υποβαλεις φακελο νομιμοποιησης κανονικα και οταν φτασει στα προστιμα ελεγχει αν πληρωθηκε το παραβολο σωστα.

 

πηρε χαμπαρι κανεις οτι το ΤΕΕ κατεβαζει το συστημα απο 22.12 επ αοριστο?ε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.