Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραβίαση σε κοινόχρηστο χώρο οικοδομής


Recommended Posts

Έχουμε ένα διαμέρισμα στο ισόγειο (με Ο.Α.) και μπροστά στην είσοδο της πόρτας του σπιτιού του έχει κάνει ένα στέγαστρο και έχει βγάλει και το τραπεζάκι του έξω να κάθεται. Αντίστοιχα έκαναν και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες των ισογείων. Τώρα θέλουν να τακτοποιήσουν το στέγαστρο ο καθένας; Στα σχέδια ο χώρος είναι κοινόχρηστος. Για να το τακτοποιήσουν χρειάζεται συναίνεση; Εγώ λέω ναι. Συμφωνείτε; Ιάσονα ποια η γνώμη σου;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 261
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απλώς κάθεται στο τραπεζάκι ή πίνει και καφέ;;;

Kαμιά φορά καλεί και κανένα φίλο για να παίξουν τάβλι;;;;;

Αν ναι, τότε θέλει συναίνεση, αλλά με μια δήλωση κάντα όλα όλων (αφού είναι κοινόχρηστος χώρος).

Link to comment
Share on other sites

Απλώς κάθεται στο τραπεζάκι ή πίνει και καφέ;;;

Kαμιά φορά καλεί και κανένα φίλο για να παίξουν τάβλι;;;;;

Αν ναι, τότε θέλει συναίνεση, αλλά με μια δήλωση κάντα όλα όλων (αφού είναι κοινόχρηστος χώρος).

 

ναι πίνουν και καφέ :smile:

Θέλει ο καθένας να κάνει το δικό του στέγαστρο ξεχωριστά. Οπότε είχα σκεφτεί συναίνεση και ο καθένας μόνος του για το αντίστοιχο κομμάτι του. Πιστεύω ότι γίνεται; Σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι τα φώτα σας:

 

Έχω περίπτωση όπου στο οικόπεδο προυπήρχε ισόγειο κτίσμα κατασκευασμένο το 1957 για το οποίο υπήρχε Ο.Α. για τα μισά τετραγωνικά της,ενώ τα υπόλοιπα ηταν αυθαίρετα.

 

Εν συνεχεία κάποια στιγμή εκδόθηκε Ο.Α. και κατασκευάστηκε 5όροφη οικοδομή σε επαφή με το ισόγειο κτίσμα, όπου στην άδεια αγνοήθηκε απο τον μηχανικό πλήρως το ισόγειο κτίσμα.

 

Θεωρητικά και πρακτικά τα επιπλέον τετραγωνικα της ισόγειας κατοικίας είναι στον κοινόχρηστο χώρο της οικοδομής - ακάλυπτο και θεωρητικά πάλι απαιτείται συναίνεση των συνιδιοκτητών.

 

Κατέθεσα ηδη τη δήλωση χωρίς τις συναινέσεις, εν γνώσει όμως του ιδιοκτήτη οτι αυτές θα απαιτηθούν. Θεωρώ οτι είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να παρουσιάσει τις συναινέσεις και οχι δική μου.

 

Εξάλλου εμείς σαν μηχανικοί δεν έχουμε υποχρέωση βάσει Νόμου να δούμε το ιδιοκτησιακό ζήτημα,αλλά τη δήλωση υποβάλλει ο φερόμενος ιδιοκτήτης, σωστά?

 

Λέτε σε περίπτωση που "κλωτσήσει" κάποιος να έχω πρόβλημα?Επίσης στη δήλωση θα πρέπει στην καρτέλα "στοιχεία ιδιοκτητών" να εισαχθούν και όλοι οι συνιδιοκτήτες της οικοδομής με το ΑΦΜ τους κτλ?Γιατί να μου το δώσουν?Πολλοί φοβούνται οτι και καλά θα παω να πάρω δάνειο απο την τράπεζα με τα στοιχεία τους!?!?!

 

Επίσης επειδή αυτό το κτίσμα υφίσταται ως είναι εδω και 10ετίες υπάρχει περίπτωση χρησικτησίας?Βέβαια το συγκεκριμένο κτίσμα αγοράσθηκε απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη πριν καμιά 10ετία....

 

any thoughts...

Link to comment
Share on other sites

X δηλώσεις = Χ αμοιβές!!!!! Τυχερούλα!!!

Αφού θέλουν να κάνουν τόσες δηλώσεις εσύ απλώς δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις!!

 

Και εγώ έτσι σκεφτόμουν να μην τους χαλάσω το χατίρι :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

καλησπέρα!Θα ήθελα τη γνώμη σας για την εξής περίπτωση:

3όροφο κτήριο κατοικίας,με ημιυπόγειο, ισόγειο και 2 ορόφους πάνω από το ισόγειο, στο οποίο έχει γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών και ανήκουν σε 2 άτομα από 50%-50% εξ'αδιαιρέτου. Ο β' όροφος (που μας ενδιαφέρει)αποτελείται από 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες (διαμερίσματα) και κοινόχρηστο χώρο.(σκάλα,πλατύσκαλο)

Οι αυθαιρεσίες που υπάρχουν στο κτήριο είναι: ολόκληρος ο β' όροφος, όπως επίσης και το δώμα, στο οποίο έχουν φτιάξει μια αποθηκούλα, και το ημιυπόγειο που έχει γίνει κατοικία, δηλ μια οριζόντια ιδιοκτησία (ένα διαμέρισμα).

 

ερωτήματα:

Α) Προφανώς κάνω τόσες δηλώσεις όσες είναι οι οριζόντιες ιδιοκτησίες, δηλ 1) ημιυπόγειο, 2) μία οριζόντια ιδιοκτησία του β' ορόφου, 3) 2η οριζόντια ιδιοκτησία β΄ορόφου με συνιδιοκτήτες και τα δύο άτομα από 50%-50%, σωστά;

Β) Με δεδομένο το παραπάνω, τα εμβαδά των κοινοχρήστων του β' ορόφου που είναι αυθαίρετος και του δώματος που επίσης δεν περιγράφεται στη σύσταση και είναι αυθαίρετο, που τα δηλώνω;κάνω 4η δήλωση ξεχωριστή;...

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις 1 δήλωση για το ημιυπόγειο (όπως λες) που άλλαξε χρήση και 1 δήλωση στο όνομα και των δύο συνιδιοκτητών για τον β' όροφο και το δώμα (όλα μαζί - θα "ξεχωρίσουν" στη σύσταση, όταν κι αν γίνει).

Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα είναι ότι έχει γίνει ήδη σύσταση, όπως περιγράφω. Έχουν δημιουργηθεί ήδη οριζόντιες ιδιοκτησίες: μια στο ημιυπόγειο (διαμέρισμα) και από 2 διαμερίσματα σε ισόγειο, α' και β' όροφος. όλες οι οριζόντιες ανήκουν σε 2 άτομα εξ'αδιαιρέτου50%-%50%. Το πρόβλημα είναι ότι ο β' όροφος είναι όλος αυθαίρετος. Τι γίνεται με τα κοινόχρηστα;...με το δώμα;...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.