Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε ενοικίαση


trianthis

Recommended Posts

Nasgool

 

ΠΕΑ βγάζεις δεν νομιμοποιείς τπτ όπως είναι ένα ΠΕΑ και τπτ άλλο. Άλλωστε δύο ΠΕΑ αφού έχουν ενωθεί τα καταστήματα δεν μπορείς να βγάλεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Βγάζεις ΠΕΑ σε αυτο που βλεπεις. Βλεπεις 1 κατάστημα βγάζεις 1 ΠΕΑ. Η τροποποίηση που έκαναν δεν δημιουργεί κανένα προβλημα στη μίσθωση προχωράς κανονικά

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Δηλαδή ανεξάρτητα αν η οικοδομική άδεια και το συμβόλαιο ορίζει δύο ξεχωριστά καταστήματα - οριζόντιες ιδιοκτησίες Κ4, Κ5 - , λέτε ότι αφού στην πραγματικότητα υπάρχει ένα ενωμένο, πρέπει να γίνει ένα ΠΕΑ? Η ιδιοκτήτρια μου είπε ότι και παλιά το νοίκιαζε ως ένα μισθωτήριο. Βέβαια τότε δεν υπήρχε υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ. Απλά στην εφορία φαινόταν σαν ένα, ενώ στο Ε9 της , φαίνονται 2 ξεχωριστά, όπως στα συμβόλαια. Αυτό με μπέρδεψε βασικά... 

Link to comment
Share on other sites

Αν και μάλλον είδα λίγο αργά την ερώτησή σου:
Ένα ΠΕΑ θα βγάλεις.Στην ονομασία που σου ζητάει το buildingcert και φαίνεται πάνω-πάνω στο ΠΕΑ θα βάλεις Κ4 & Κ5 (δηλαδή τις ονομασίες των 2 Ο.Ι που βλέπεις ως ενιαίο χώρο εσύ) και ΦΥΣΙΚΑ τα m2 σου θα είναι τα συνολικά.Πρόβλημα δεν είχα ποτέ σε αντίστοιχες περιπτώσεις.ΠΕΑ βγάζουμε,δε δίνουμε βεβαίωση νομιμότητας κατά Ν4178/13... ;)

Edited by Greenick
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Και συμπληρώνω σε αυτό που ρώταγε ο συνάδελφος : Σε τρια καταστήματα στο ισόγειο με σύσταση, τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες και με τοίχους αναμεσά τους, δηλαδή λειτουργικά τρεις ανεξάρτητοι χώροι μπορεί να βγει ενα ΠΕΑ και για τα τρια καταστήματα? Ο ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος.  

Link to comment
Share on other sites

Αν επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική πόρτα... ΝΑΙ !

 

Αν όχι, δηλαδή είναι τρεις αυτόνομοι χώροι ...ΟΧΙ ...θέλεις 3 ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά αφού μου επιτρέπει να κάνω 1 ΠΕΑ για ολόκληρη πολυκατοικία με ανεξάρτητους αυτόνομους χώρους (αρκεί να είναι ίδια η χρήση) γιατί να μην μπορώ και στην περιπτωσή μου?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί η πολυκατοικία έχει κοινά ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, κατι που δεν μπορεί να συμβαίνει στα κτήρια τριτογενούς τομέα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.