Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμοπομποί


fragi

Recommended Posts

Σήμερα έβαλα σε λειτουργία τους 2 θερμοπομπούς ,νορβηγικους ,2kw kai 1,4kw σε 2 υπνοδωμάτια.Ο θερμοστάτης έκοβε αρκετά συχνά ,όσο για τη ζέστη αν δεν είχα θερμόμετρο δωματίου να επιβεβαιωνα θα νομιζα οτι ειναι χαλασμένος.Το είχα στους 22 και επειδή σ αυτην την θερμοκρασία εσκαγα περσυ με τζάκι λογω ξηρότητας του αέρα αυτοί δεν επηρεάζουν την υγρασία του χώρου και η ζέστη είναι γλυκιά.

Link to comment
Share on other sites

........Το είχα στους 22 και επειδή σ αυτην την θερμοκρασία εσκαγα περσυ με τζάκι λογω ξηρότητας του αέρα αυτοί δεν επηρεάζουν την υγρασία του χώρου και η ζέστη είναι γλυκιά.

 

το τι νοιωθεις δεν μπορει να το αμφισβητησει ακνεις, ειναι ουτως ή ακλλως υποκειμενικο.

Το να προσπαθεις ομως να εξηγησεις γιατι γινεται αυτο ειναι αλλο θεμα.

Φυσικα ως μη γνωστης του αντικειμενου δεν μπορεις να γνωριζεις αλλα (εγκυκλοπεδικα) σου αναφερω οτι δεν ειναι ετσι οπως τα λες και ο "μηχανισμος" ειναι απο λιγο εως πολυ διαφορετικος.

Edited by maneni
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καταρχας ειμαι πολυ θετικος στην επολογη θεμοπομπών ακομη και ως κύριο μεσο θέρμανσης. Θα ηθελα να ρωτηξω ποια η διαφορά μεταξυ των συσκευων που κυκλοφορουν στην αγορά και πιο συγκεκριμενα πως δικαιολογείται η διαφορά κόστους που εχουν ? Π.χ θερμοποπομπος Αtlantic 2000kw : 80€,  vs  θερμοπομπός elnor 2kw 180€ !!!  Υπαρχουν και αλλες εταιρίες με επίσης μεγαλη διαφορά τιμών . :confused:

 

Δεν ειναι πρόθεσή μου να κανω δυσφήμιση/διαφήμηση αλλά προσπαθω (ως μηχανικός...) να καταλαβω τι παραπανω θα σου δωσει ο ενας απο τον αλλο !! Στο πατρικό μου 100τ.μ. εχουμε Εlnor σε ολους τους χωρους εδω και 20 χρόνια με πολυ καλα αποτελέσματα (απόδοση/τιμή), απο την αλλη εχω παραγγείλει για διαφορους πελατες μου μερικα Atlantic (No1 σε πωλήσεις εταιρία στον χώρο...) αλλα ενω οι αποδόσεις ειναι καλες σχετικά, μου κανει πολύ αρνητική εντύπωση οτι δεν έχουν γείωση στην παροχή τους σε αντίθεση με τα Εlnor ! 

 

Eν τελη, αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι, αν εξαιρέσεις τις ηλεκτρονικες ευκολιες/αυτοματισμους (θερμοστατη κτλ), λίγο πολύ ολα στηρίζονται σε μια αντίσταση νέου τύπου με επικάλυψη αλουμινίου (για την αποφυγη πυρακτωσης) και σαφως όλες οι συσκευες αυτου του τύπου εχουΝ απόδοση κοντα στο 100%.

Link to comment
Share on other sites

Από όσο ξέρω κάποιοι τύποι Atlantic είναι με μόνωση κλάσης ΙΙ άρα δεν χρειάζονται γείωση. Τσέκαρε τα φυλλάδια των θερμοπομπών σου. Οι Elnor είναι θερμοπομποί ακτινοβολίας, και όχι convectors, με κεραμικές αντιστάσεις για να αποδίδουν σε χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να είναι πιο ασφαλείς για παιδιά και να μην ξηραίνουν πολύ τον αέρα. Δεν ξέρω αν αυτά δικαιολογούν την διαφορά στη τιμή με τους Atlantic πάντως.

Link to comment
Share on other sites

και τα 2 ειναι ιδιου τυπου θερμαντικα σωματα με την ιδια περίπου αρχή λειτουργίας (ακτινοβολία & φυσική ροή αέρα) απλά ισως καποιο διευκολύνει την ροή του θερμού αέρα και την διαχέει καλύτερα στον χώρο αλλα μέχρι εκεί. 

Tώρα για την γείωση οτι εχει μόνωση κλασης ΙΙ δεν μου λεει και πολλά....Όλες οι συσκευές με υψηλά φορτία οφείλουν να έχουν γείωση κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.