Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος Κύκλος Κινητοποιήσεων των Μηχανικών


xaris-x

Recommended Posts

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως είναι δυνατόν να αντιδρούν κάποιοι σε αυτές τις κινητοποιήσεις χωρίς να προβάλλουν έστω μία εναλλακτική μορφή αντίδρασης. Δεν μπορεί να μην τους ενδιαφέρει το θέμα, μου είναι αδιανόητο να πιστέψω πως όσα και να βγάζουνε όσο καλά να πηγαίνουν οι δουλειές τους δεν μπορεί έστω και λίγο θα θίγονται από τις επικείμενες σαρωτικές αλλαγές. Τόσο καιρό που το ΤΕΕ ήταν αμμέτοχο βρίζανε το ΤΕΕ, τώρα που κινήται μέσω από αιτήματα, πάλι το βρίζουν...Δεν μπορώ να καταλάβω...Εναλλακτική πρόταση ακούω!!! Πρόταση, όχι αερολογίες δεν γίνεται τίποτε, τώρα είναι αργά, timming και παροιμίες...Παντού υπάρχουν συλλογικά όργανα που αποφασίζουν για κινητοποιήσεις όταν θίγονται τα συμφέροντα του κλάδου. Παντού. Εδώ κυριαρχεί η καχυποψία και ο μηδενισμός. Αφού σας αφορά όλους, τι θεωρείες συνωμοσίας και κουραφέξαλα....

Λες και είστε αυτόνομοι μηχανικοί...εμένα πάντως μου κάνει σε παρτάκιδες, εμείς να είμαστε καλά με τις δουλειές μας και οι υπόλοιποι στα φρύδια μας...Πρόταση κύριοι. Ακούω!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπράβο στο ΤΕΕ. Ας πάει τις δηλώσεις στις Πολεοδομίες το ΥΠΕΚΑ για να εισπράττει 1 παράβολο τη βδομάδα. Μπράβο στο ΤΕΕ επίσης για το ηλεκτρονικό σύστημα των αυθαιρέτων, που παρά τα προβλήματά του, μας απήλλαξε από το να στηνόμαστε ουρές στις πολεοδομίες 09:30 με 13:30 εκτός αργιών, απεργιών, καταλήψεων, στάσεων εργασίας, γονικών αδειών υπαλλήλων, λείπει σε αυτοψία κ.λ.π.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι αν και τα περισσότερα τα αναφέρατε σε προηγούμενα ποστ έχω να πω ότι συμφωνώ με οποιαδήποτε κινητοποίηση έστω και αν γινεται καθυστερημένα. Σίγουρα θα προτιμούσα ενα ΤΕΕ που να είχε πετάξει το Ν. 4014 στα μούτρα όσων συνέταξαν και με "θράσσος" να είχε βγάλει ανακοίνωση προς τα μέλη "να μην αναλάβει κανείς τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι νεωτέρας". Βέβαια πόσοι από εμάς θα το εφάρμοζαν είναι ένα άλλο ζήτημα. Ματώνουμε όλοι σήμερα. Άλλος λίγο άλλος περισσότερο. Αλλά δεν πάει άλλο. Όταν το συνδικάτο λέει απεργία πρέπει να γίνεται απεργία αλλιώς τη δύναμη δείχνεις προς τα έξω. Όταν λέει στάση εργασίας πρέπει να κάνουμε στάση εργασίας. Το ξέρω όλοι έχουμε αναγκή απο χρήματα για την οικογένεια ή για προσωπικές ανάγκες. Αλλά δεν γίνεται να συνεχιστεί η κατάσταση άλλο.

Όσο αφορά αυτό που ειπώθηκε για να γυρίσει το σύστημα στις πολεοδομίες πραγματικά θέλω να το δώ αυτό. Εδώ καμια φορά τυχαίνει κάτι να ρωτήσουμε στο άσχετο για το Ν. 4014 και μας κοιτάζουν σαν εξωγήινους στα πολεοδομικά γραφεία. Φανταστείτε τις απορίες που δημιουργούνται και αναλύονται μέσα στο φόρουμ να γίνονται στις πολεοδομίες και με τη μηδενική ανοχή μηχανικών και πολιτών πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Τι να πω δλδ στο αλλο που θελει να κλεισει το υπογειο γτ θα πεσει να πρανες να τον πλακωσει???

"Εγω φιλε απεργω".....

Τι θα πω στα συνεργεια που περιμενουν να κανουν 3-4 μεροκαματα να παρουν κανα δωρα στα παιδια τους??

"Εγω φιλε απεργω"........

βρε παιδιά μην αγχώνεστε, δε μιλά για απεργία

για κλεισιμο του προγραμματος αμοιβών μιλα και του προγραμματος των αυθαιρέτων

 

τα υπόγεια και τα μεροκάματα γίνονται κανονικότατα, ούτε πρανή πεφτουν ούτε τα δώρα θα λείψουν

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα σε ολους.Εγω παιδια ειμαι εν μεσω κατασκευης τριώροφης οικοδομης στον Πειραια απο την οποια ηδη με εχει βαλει μεσα ο ιδιοκτητης ενα δεκαρικο και εκει που εκλεισα καποια αυθαιρετα (ποσο τραγικο ακουγεται ετσι?να χαιρομαστε με τον πονο του κοσμου..) γινεται τωρα αυτο και προβλεπω μαυρα Χριστουγεννα.Εγω πλουσιο μπαμπα δεν ειχα και το Πολυτεχνειο το εβγαλα με το μερακαματο αλλα και παλι λεω να πανε ολα να μαμηθουνε..Δεν ξερω αν ειναι αργα η νωρις αν το timing ειναι καλο η οχι το θεμα ειναι οτι πρεπει καποια στιγμη να παρουμε γενναιες αποφασεις να συσπειρωθουμε και να κοιταξουμε το καλο του κλαδου μας αλλα και των πολιτων που μας εμπιστευονται τα ονειρα και τις περιουσιες τους.

Κυριως ομως πρεπει να σταματησουμε να θυσιαζουμε τους κοπους μας στον βωμο της απληστιας και του ωχαδερφισμου...αν με ρωτησετε τι προτεινω??..δυστυχως τιποτα που να βρισκει εφαρμογη στο Ελλαδισταν που ζουμε

Link to comment
Share on other sites

Μόλις έκανα μια δοκιμή και μπήκα στο σύστημα. Δεν γνωρίζω βέβαια αν η υποβολή αίτησης έχει μπλοκάρει.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

απο το ενημερωτικο δελτιο του ΤΕΕ:

Αναστέλλεται η προγραμματι-

σμένη για σήμερα διακοπή της λει-

τουργίας του ηλεκτρονικού συστή-

ματος αυθαιρέτων. Η υποβολή των

δηλώσεων τακτοποίησης αυθαιρέ-

των θα συνεχιστεί κανονικά, μέσω

της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του

ΤΕΕ, καθώς η πολιτική ηγεσία του

ΥΠΕΚΑ προχωρά σε συμφωνία-

δέσμευση, να προωθήσει τροπο-

λογίες στη Βουλή με τις οποίες

αναμορφώνονται ισοπεδωτικές

διατάξεις του νόμου 4030/2011

«Νέος τρόπος έκδοσης αδειών

δόμησης, ελέγχου κατασκευών και

λοιπές διατάξεις», όπ

Edited by mixyak790
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μήνυμα προς τους βολεμένους συναδέλφους:

 

Κατόπιν έντονης ανησυχίας ορισμένων μηχανικών που φοβούνται μήπως και χάσουν καμιά δουλίτσα μετά τις κινητοποιήσεις του ΤΕΕ, σας ενημερώνω ότι το σύστημα υποβολής δηλώσεων του Ν. 4014/2011 λειτουργεί κανονικά. Οι προσευχές σας εισακούστηκαν! Τρέξτε να πάρετε όλες τις δουλειές των υπολοίπων συναδέλφων που ανησυχούν για το μέλλον του κλάδου. Φροντίστε όμως οι αμοιβές σας να καλύπτουν τις αυξημένες εισφορές του ΕΤΑΑ που βρίσκονται καθ΄οδόν (και αναδρομικά) καθώς και τις απώλειες εισοδήματος που θα προκύψουν από τις εξευτελιστικές αμοιβές λόγω κατάργησης των νομίμων αμοιβών.

 

Τα λέμε........ στους διαδρόμους του ταμείου εναργείας..

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Μην ανησυχείς έχει ο καιρός γυρίσματα. Θα έρθουν να μας βρούνε και αυτοί σε λίγο καιρό. Οι ενέσεις τελειώνουν.....Ελπίζω τουλάχιστον το μουτράκι που έχεις στο AVATAR σου να έχει καλύτερη τύχη από εμάς, αν και στρώνουμε τον δρόμο με αγκάθια....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.