Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδεια προσθήκης μετά από υπαγωγή στον Ν.4014/11


Recommended Posts

Αδαμαντία νομίζω πως με την παρ 1 του παρακάτω εγγράφου είσαι καλυμμένη να εκδόσεις άδεια σε οικόπεδο με άλλες αυθαίρετες κατασκευες του άρθρου 24.Για δειξε τους το σε παρακαλώ:

 

http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Από αυτά που μας λες, το πρώτο ¨φάουλ¨ είναι έκδοση άδειας ενώ στο οικόπεδο υπάρχουν αυθαίρετα. Αυτό έπρεπε να ¨τσιμπήσει¨ η Πολεοδομία και μετά θα ¨έτρεχε¨ κι ο μηχανικός που την έβγαλε κι ο ιδιοκτήτης (αν ήμουν εγώ στην ΥΔΟΜ, θα ανακαλούσα την Οικοδομική Άδεια).

 

Εχεις δίκιο...ο πρώτος μηχανικός είχε πολλά φάουλ, τα οποία τρέχουμε να μπαλώσουμε, αλλά πλέον δεν μπορεί να τιμωρηθει...απεβίωσε...

 

Κατά τα άλλα η ΥΔΟΜ ... λανθάνει. Το κτίριο στο οποίο θέλεις να κάνεις την προσθήκη είναι νομίμως υφιστάμενο οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Η επιλογή, άρθρο 24 ή 26 είναι του πελάτη κι όχι δική σου. Εσύ (ή εγώ) το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εκθέσουμε στον πελάτη τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε περίπτωσης και να του συστήσουμε αυτό που θεωρούμε πιο σωστό. Αν τα αυθαίρετα μπορούσαν να νομιμοποιηθούν, κατά την άποψή μου θα έπρεπε να έχουν υπαχθεί στο άρθρο 26 από την αρχή. Αλλά η υπαγωγή μπορεί να γίνει και τώρα. Κι αν ¨φοβάσαι¨ πως ο πελάτης θα στην πει για την διπλοπληρωμή κάποιων πραγμάτων ... αυτό διορθώνεται. Η αμοιβή η δική σου μπορεί να είναι τέτοια ώστε να μην ζημιωθεί ο πελάτης σου (κάνοντάς του μια έκπτωση που δεν θα έκανες σε άλλη περίπτωση). Σκέψου αυτήν την λύση.

 

Πάντως αυτό που λέει η ΥΔΟΜ είναι ........ εκτός!!!

Το ότι δεν προκύπτει από τις ΕΑ δεν λέει τίποτε. Το ότι δεν προκύπτει από τον νόμο, όμως, λέει πολλά!!

Αν δεν καταλήξουμε πουθενά με τους νομους και τις ερμηνείες αυτό θα κάνω....

 

Συναδελφε εννοειται πως μπορεις να εκδοσεις αδεια προσθηκης εφοσον το κτιριο στο οποιο θα γινει η προσθηκη δεν εχει αυθαιρετα, ασχετα αν μεσα στο ιδιο οικοπεδο εχουν αλλα αυθαιρετα κτισματα τα οποια ομως εχουν τακτοποιηθει και μετα την τακτοποιηση περισσευει δομηση συνυπολογιζοντας και τα αυθαιρετα. Αν η πολεοδομια δεν το δεχεται ζητα τους με αιτηση να σου απαντησουν γραπτως και πραξε αναλογως

 

 

Αδαμαντία νομίζω πως με την παρ 1 του παρακάτω εγγράφου είσαι καλυμμένη να εκδόσεις άδεια σε οικόπεδο με άλλες αυθαίρετες κατασκευες του άρθρου 24.Για δειξε τους το σε παρακαλώ:

 

http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR

Μανώλη σ ευχαριστώ πολύ !!!Αυτό δεν το είχα βρει, λέει ξεκαθαρα ότι μπορώ να εκδοσω άδεια!!!

Τη Δευτέρα πάω με όλα αυτά και αν δε βγάλω άκρη θα τους ζητήσω εγγράφως απάντηση κι άλλοι συνάδερφοι έχουν θέματα με τη συγκεκριμένη πολεοδομια και θέσαν κι αυτοι γραπτώς τα ερωτήματα..

Σας ευχαριστώ πολύ όλους και θα σας ενημερώσω!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

αδαμαντια,

σωστα μεν...αλλά,

 

καπου ανεφερες για "συνιδιοκτησια" του πελατη σου κατα 50%

και για "ακαλυπτο",,

 

Στην παρ.1 του ανω εγγραφου λεει οτι "προσμετρούνται", " κατα την εγκ. 1/12"

στην δε παρ. 2 οτι "δεν υπολογιζονται" σε περιπτωση που ειχε συσταθει ΟΙ ή κάθετη μεχρι τον 4014..

Αρα διευκρινισε μας το ιδιοκτησιακο και

τα λεμε

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Kalημέρα

Δεν έβγαλα καμία άκρη με την Πολεοδομία...τους έδειξα και το έγγραφο της ΔΟΚΚ και την εγκύκλιο 1 και αυτοί επιμένουν στην αποφασή τους, ότι εφόσον στο οικόπεδο υπάρχουν τακτοποιημενα με αρθρο 24 το κτίριο ΔΕΝ είναι νομίμως υφιστάμενο ΑΡΑ δεν μπορεί να βγεί άδεια...

΄Πάνω στο έγγραφο που παραθέτω , λένε ότι ισχύει όταν τα αυθαίρετα που έχουν τακτοποιηθεί δεν έχουν πολεοδομική παράβαση ενώ σε εμας έχουν γιατι είναι εντός Δ..το οποίο όμως δεν αναφέρεται κάπου, απλώς αυτοι ετσι το ερμηνεύουν.....dimitris GM δεν έχω θέμα να τα μετρήσω ή όχι, τα μετράω γιατί έχω υπόλοιπο δόμησης.....

Επίσης ενα αλλο επιχειρημα τους είναι οτι ο ΝΟΚ δεν αναφέρει πουθενά το αρθρο 24 :shock:

Καθε συμβουλή δεκτή...

 

 

Edited by adamantia1
Link to comment
Share on other sites

Μου έγραψαν πάνω στην αδεια "Δεν βγαίνει άδεια σε μη νομίμως υφιστάμενο κτίριο"....

Φαίνεται ΄το εγγραφο που ανέβασα?γιατι εγώ δεν το βλέπω...

Link to comment
Share on other sites

s101lf.jpg

Γι αυτό λέω....δεν τον αναγνωρίζουν...δεν λέει αυτό ....λένε...

Συγνώμη βγήκε τεράστιο....

Edited by adamantia1
Link to comment
Share on other sites

Εχω παρόμοιο πρόβλημα. Στην δική μου περίπτωση, έχω σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας σε διώροφη οικοδομή (2 αδέρφια),η οποία έχει γίνει το 1990. Στην οικοδομή υπάρχει υπόλοιπο δόμησης(αέρας) ο οποίος έχει δοθεί σε ένα από τα 2 αδέρφια με τα αντίστοιχα ιδανικά μερίδια. Η οικοδομή όταν κατασκευάσθηκε άνοιξε κατά 50εκατοστά.Την υπέρβαση των 50εκατοστών την έχω δηλώσει και στους 2 ορόφους με αρ.24 4014.Νομιμοποίηση με αρ.26 δεν μπορούσε να γίνει γιατί ενώ υπήρχε υπόλοιπο δόμησης δεν υπήρχε υπόλοιπο κάλυψης.Στην πολεοδομία δέχονται το παραπάνω έγγραφο της ΔΟΚΚ,παρόλο που το αγνοούσαν, αλλά κολούν στο γεγονός ότι αυτός που έχει τον αέρα είναι ιδιοκτήτης και του από κάτω ορόφου.Κάνουν λοιπόν ερώτημα στη ΔΟΚΚ αν μπορεί ένας συνιδιοκτήτης να είναι κάτοχος περισσοτέρων της μιας ιδιοκτησίας εντός του ιδίου κτιρίου και να κάνει χρήση της παρ.2 του παραπάνω εγγράφου

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή rika εσένα σου επιτρέπουν να βγάλεις άδεια προσθήκης, αλλά κολλάνε στο αν θα πρέπει να μετρηθούν ή οχι στη δόμηση τα "αυθαίρετα " τετραγωνικα?

Κάθε πολεοδομία έχει δικούς της νόμους ....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.