Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.Έχω την περίπτωση εν.επιθεώρησης σε μία μεζονέτα τριών επιπέδων.Ο ιδιοκτήτης έχει διαιρέσει τη μεζονέτα σε δύο τμήματα (το ισόγειο τμήμα το έχει κάνει ξεχωριστό διαμέρισμα και το έχει ενοικιάσει).Σκέφτομαι να αντιμετωπίσω το κτίριο σαν πολυκατοικία.Θα εκτιμούσα πολύ γαι τις απόψεις σας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Περίπτωση ισόγειου διαμερίσματος μικτής επιφάνειας 55 τμ, όπως ορίζεται από το συμβόλαιο αγοράς του από τον ιδιοκτήτη.

Ζητήθηκε ΠΕΑ από ΔΟΥ, ήταν σωστή η υπόδειξή τους; Δεδομένου ότι η καθαρή επιφάνεια είναι μικρότερη των 50 τμ

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη με ενδιαφερει η επιφανεια του κοινοχρηστου χώρου που αντιστοιχει στο διαμέρισμα; θα κάνω υπολογισμούς για 9τμ σκαλοπατιών επειδη το συμβόλαιο γράφει 55;

μικτη εννοω την καθαρη του διαμερίσματος που μετρησα συν την επιφάνεια των κοινοχρηστων (κλιμακοστασιο και λεβητοστασιο)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα...

 

σήμερα θα κάνω την πρώτη μου ενεργειακή επιθεώρηση σε διαμέρισμα πολυκατοικίας υπό ενοικίαση.....έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα διευκρινίσεις:

 

α) U τοίχων/οροφής. Η άδεια είναι του 2004. βρήκα τη μελέτη θερμομόνωσης σύμφωνα με την οποία έχω 7cm μόνωση σε τοίχους μη συρόμενους, 6cm σε οροφή, 6cm μόνωση σε τοίχους συρόμενους....

 

Σύμφωνα με ΤΟΤΕΕ μπορώ να πάρω είτε τα μέγιστα κατά ΚΘΚ είτε της μελέτης θερμομόνωσης.Όσοι εχετε ήδη κάνει επιθεωρήσεις τι λαμβάνετε υπόψη?

 

β) Επιφάνεια διαμερίσματος.Λαμβάνοντας τις εξωτερικές διαστάσεις των τοίχων είμαι 0.80μ2 πάνω από τα τετραγωνικά του διαμερίσματος, όπως αναγράφονται στο συμβόλαιο. Η διαφορά είναι ότι ακόμα και στον τοίχο σε επαφή με το κλιμακοστάσιο παίρνω εξωτερικές διαστάσεις.

 

Ακόμα δεν έχω κάνει την επιθεώρηση και υπάρχει περίπτωση να έχουν κλείσει και ένα ημιυπαίθριο 7.31μ2. Έτσι θα είμαι στα +8.11μ2.

 

Στη πράξη έχει αυτός κάποιο πρόβλημα μετά που θα υπάρχει αντίφαση στα τετραγωνικά? Αν έχει κλείσει το ημιυπαίθριο εννοείται πως θα συνυπολογίσω τα επιπλέον μ2 ,αν όμως η διαφορα είναι στα 0.8μ2 και αυτός μετά έχει προβλήματα μήπως δεν αξίζει καν να τα συμπεριλάβω. Ποια η γνώμη σας?

 

γ) Σενάρια+Κατηγορία. Χωρίς ακόμα να έχω κάνει τους υπολογισμούς και θεωρώντας ότι θα έχει σίγουρα αυτονομία θέρμανσης και ηλιακό πιστεύω ότι θα βγει κατηγορίας Γ.

 

Σε σχετικά καινούργιες πολυκατοικίες με ηλιακό για ΖΝΧ + αυτονομία τι κατηγορία βγαίνει συνήθως σε εσάς? Σε αυτή τη περίπτωση τι σενάρια προτείνετε για βελτίωση?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

α) Παίρνεις τα U από θερμομόνωση, από την στιγμή που την έχεις. Αν την αμφισβητείς τα υπολογίζεις (δεν στο προτείνω). Με λίγα λόγια θα πρέπει να αποδείξεις τους λόγους που αμφισβητείς τη θερμομόνωση....Αν δεν υπάρχει καθόλου (πχ έχει χαθεί), τότε παίρνεις από πίνακα

β) Αν κατάλαβα καλά μιλάς για τα τμ του διαμερίσματος? Θα πρέπει να συμφωνούν με το συμβόλαιο να μην γίνει κανά μπέρδεμα. Τον Η/Χ τον βάζεις, καταγράφεις ότι βλέπεις δεν κάνεις την αστυνομία της πολεοδομίας.

γ) Κατηγορία Γ πάει όταν έχεις επιπλέον και αντιστάθμιση....αλλιώς Δ

 

Για κατηγορία παίζει ανάλογα με τα Η/Μ...Στα σενάρια τα πιο σύνηθες, ανάλογα την περίπτωση είναι ηλιακός, αλλαγή κουφωμάτων, επιτοίχιος λέβητας φ.α, αντιστάθμιση, κτλ κτλ

Link to comment
Share on other sites

gchrysso

 

 

Πας στο δήμο και βεβαιώνεις την κααρή επιφάνεια μετά πας εφορία το διορθώνεις και εκεί και ΔΕΝ βγάζεις πιστοποιητικό.

 

----Συγχώνεψη----

 

α) Θερμομόνωσης

β) Για 0,8 μην τους παιδεύεις βάλε όσο τα συμβόλαια.

γ) αν έχει τα βασικά (δλδ θερμομόνωση ηλιακό κτλ) βάλε ένα σενάριο μόνο και μόνο για να υπάρχει αφού δεν πρόκειται να μπορέσεις να το στηρίξεις ποτέ αφού θα βγάζει απόσβεση σε 100 δισεκατομύρια χρόνια.

Edited by miltos
Συγχώνεψη διαδοχικών δημοσιεύσεων
Link to comment
Share on other sites

Α....όπως τα λέει ο deathlok επειδή είναι το πρώτο σου, στα σενάρια που θα κάνεις, παίζει να δεις απόσβεση μετά από 2-3 γενεές.....Μην τρελλένεσαι συμβαίνει σε όλους. :smile:

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

 

1) για σενάριο είναι υποχρεωτικό να το προτείνει ο επιθεωρητής από τη στιγμή που το κτήριο έχει τα βασικά αυτονομία+ηλιακο και βγαίνει Γ?

 

το μόνο που μπορώ να προτείνω στο συγκεκριμένο θα είναι κουφώματα, ή θερμοστατικούς διακόπτες αλλά μου φαίνονται όπως είπατε και εσείς υπερβολικά.....

 

2) αν και τώρα που το σκέφτομαι αν βάλω τα U της μελέτης θερμομόνωσης είναι πολύ πιθανό να βγω Β.... σε αυτή τη περίπτωση φαντάζομαι το σενάριο δεν θα απαιτείται?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.