Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαράδεκτη αντιμετώπιση ενός τεχνικού έργου....


JTB

Recommended Posts

http://www.diaxeiris...BA%CE%B1%CF%84/

 

http://www.michanikos-online.gr/news.php?aID=1587

 

Η προσθήκη πρασίνου σε υφιστάμενα κτίρια δεν θα απαιτεί πλέον έκδοση οικοδομικής άδειας ή έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας. Το νέο πλαίσιο κατασκευής φυτεμένων επιφανειών σε δώματα, στέγες και υπαίθριους χώρους κτηρίων τίθεται σε διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργεια και Κλιματικής Αλλαγής.

 

Παράλληλα, σε κάθε υπηρεσία δόμησης θα τηρείται Ειδικό Μητρώο Φυτεμένων Επιφανειών, (ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ... έχετε ακούσει πιο άχρηστο μητρώο;;; ;) δηλαδή δημιουργείται πρώτη τράπεζα δεδομένων που θα ενημερώνεται διαρκώς με τις γνωστοποιήσεις κατασκευής φυτεμένων επιφανειών που θα υποβάλλονται.

 

«Συμπληρώνεται ένα κενό που υπήρχε μέχρι πρόσφατα, στο ισχύον νομικό πλαίσιο με αποτέλεσμα είτε να μην μπορούν να δημιουργηθούν φυτεμένες επιφάνειες σε δώματα, στέγες και υπαίθριους χώρους κτηρίων είτε να ταλαιπωρούνται οι πολίτες στα δικαστήρια αντιμετωπίζοντας κάθε αντίδραση που έκρινε ως αυθαίρετη – άρα παράνομη – αυτήν την πρακτική», σημείωσε ο υφυπουργός Νίκος Σηφουνάκης.

 

«Για τα υφιστάμενα κτήρια η μεγάλη τομή στο θεσμικό πλαίσιο που επιχειρούμε είναι ότι δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας», προσέθεσε.

 

Ο ιδιοκτήτης τους θα πρέπει να καταθέσει στην οικεία υπηρεσία δόμησης μόνο έγγραφη ενημέρωση/ γνωστοποίηση εργασιών, η οποία συνοδεύεται από:

 

υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του χώρου για την κατασκευή της φυτεμένης επιφάνειας ή συναίνεση συνιδιοκτητών εφόσον πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου,

υπεύθυνη δήλωση του αναδόχου του έργου όπου δηλώνει την ανάληψη της ευθύνης που απορρέει από την υλοποίηση του έργου,

τεχνική έκθεση αντοχής – στατικής επάρκειας του κτιρίου, (?????????????)

τεχνική έκθεση κατασκευής φυτεμένης επιφάνειας,

αντίγραφο του στελέχους της οικοδομικής αδείας ή, εφόσον δεν υπάρχει, αντίγραφο της ένταξης σε ρυθμίσεις τακτοποίησης όπως π.χ. ο Ν. 4014/2011 και

φωτογραφίες του κτίσματος, του περιβάλλοντος αυτού χώρου και της επιφάνειας που πρόκειται να φυτευτεί.

Σε περίπτωση νέων κτιρίων, η διαδικασία είναι πιο απλή.

 

Στις μελέτες που προβλέπει ο Ν. 4030/2011 – Νέος τρόπος αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις – περιλαμβάνεται τεχνική έκθεση κατασκευής φυτεμένης επιφάνειας, (!!!! στις μελέτες.... περιλαμβάνεται τεχνική έκθεση.... => τεχνική έκθεση = μελέτη;;;;;; ;) η οποία καθορίζει τις προδιαγραφές για την αρτιότητα και τη βιωσιμότητα του έργου, δηλαδή τις προδιαγραφές για την υποδομή (στεγάνωση, αποστραγγιστική ικανότητα, αρδευτικό σύστημα κ.λ.π) και το φυτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ελληνικά αστικά κέντρα (π.χ. μεσογεικά/ ενδειμικά είδη). Με τον τρόπο αυτόν αποφεύγονται παρερμηνείες, ασάφειες ή/ και αυθαίρετες ερμηνείες για τον τύπο και τον τρόπο κατασκευής μιας φυτεμένης επιφάνειας. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

 

 

Παραθέτω και το σχόλιο που έκανα στο εκεί site

 

 

Ολα τα παραπάνω είναι σχεδόν 100% αντικείμενο μηχανικού… Η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας είναι απαράδεκτη έως παράνομη γιατί δεν εξασφαλίζει σε ένα τεχνικό έργο που είναι αυτό που περιγράφεται στο παρόν άρθρο, τα εξής:

1. Ενασχόληση και αμοιβές επιστημονικού προσωπικού (μηχανικός)

2. Ποιότητα κατασκευής από εγκεκριμένα συνεργεία και ύπαρξη αρμόδιας επίβλεψης

3. Σωστή μελέτη του κτιρίου για τα επιπλέον φορτία αλλά και λοιπές συνέπειες…

Οπως πάντα στο όνομα της μείωσης του κόστους, μειώνουμε και τη ποιότητα των υπηρεσιών… Αυτά είναι γυφτιές κύριοι…

Edited by JTB
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συγχαρητήρια για την τοποθέτησή σου, αλλά νομίζω ότι θα συνέβαλες περισσότερο εάν την κατέθετες και στη διαβούλευση, με την ελπίδα ότι θα προβληματιστούν και, ενδεχομένως, να την λάβουν σοβαρά υπόψη εκεί στην Αμαλιάδος 17, όπου έχουν διαλυθεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

 

Και το λέω, μετά λόγου γνώσεως ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ισως έχεις δίκιο... αλλά αφ'ενός αγνοούσα τη διαβούλευση, γιατί δεν ασχολούμαι γενικότερα.... και αφ'ετέρου ακόμη και αν το γνώριζα, θα έγραφα,αλλά δεν πιστεύω ότι διαβάζονται αυτά και ότι λαμβάνονται υπόψη.... είναι λίγο θεατρινίστικο Παπανδρεϊκό εύρημα...

Link to comment
Share on other sites

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει καθένας για τις διαβουλεύσεις και τα αποτελέσματά τους, μπορούμε (και οφείλουμε) να τις εκμεταλλευτούμε και να καταθέσουμε τις απόψεις μας.

 

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Σηφουνάκης έδωσε χθες =1469&language=el-GR"]συνέντευξη τύπου και ανήγγειλε αφενός το θέμα (περιλαμβάνει και θέμα "Χρήσεων Γης??") αφετέρου την έναρξη διαβούλευσης, η οποία, όμως δεν φαίνεται να έχει προστεθεί, ακόμη, στην αντίστοιχη σελίδα.

 

Αξίζει κατά τη γνώμη μου, να επανέλθεις σε 1-2 μέρες (ελπίζω να έχουν συμπεριλάβει και το θέμα αυτό οι καλοπληρωμένοι 100 περίπου "ειδικοί" για την κοινωνική δικτύωση του πρώην πρωθυπουργού, που βρήκε ο Παπαδήμος, όπως ανακοινώθηκε χθες), και να καταθέσεις τις (σωστές) απόψεις σου.

Link to comment
Share on other sites

Η ιστορία ξεκίνησε με τις εργασίες μικρής κλίμακας. Τώρα για κάτι που χρειάζεται πλήρη μελέτη θα απαιτείται μια δήλωση αντοχής ή τεχνική έκθεση όπως το έχουν ονομάσει. Η πλήρης απαξίωση του ρόλου του μηχανικού και ο περιορισμός του στην προσκόμιση χαρτιών γιατι ο πολίτης που θέλει να κάνει τη δουλειά του χαρτιά τα βλέπει αυτά και όχι μελέτη που τον διασφαλίζει. Αφού κόπτονται για την απλοποίηση των διαδικασιών και θέλουν να κάνουν κοινωνικό έργο στη πλάτη μας γιατι βάζουν την τεχνική έκθεση μέσα. Ας αφήσουν τον καθένα να κάνει ότι θέλει αφου στην τελική αυτό θα κάνει και μετά να δούμε πόσες ταράτσες (από τα χιλιάδες αυθαίρετα και όχι μόνο) θα έχουν καταρεύσει.

Link to comment
Share on other sites

η οποία καθορίζει τις προδιαγραφές για την αρτιότητα και τη βιωσιμότητα του έργου, δηλαδή τις προδιαγραφές για την υποδομή (στεγάνωση, αποστραγγιστική ικανότητα, αρδευτικό σύστημα κ.λ.π) και το φυτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ελληνικά αστικά κέντρα (π.χ. μεσογεικά/ ενδειμικά είδη)

 

αυτή η έκθεση αφορά απ' ότι κατάλαβα τη λειτουργία του πρασειν άλογα δώματος και όχι θέματα στατικότητας, υπερστατικότητας, υποστατικότητας κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

ε και εσεις δεν μπορείτε να ζητήσετε όσα πιστεύεται οτι αξίζετε σε κάποιον ιδιοκτήτη που θα έρθει για τεχνική υποστήριξη?

Δεν τα βλέπω τα πράματα τόσο τραγικά...

Απλά θα έχουν δουλειά οι αλβανοί και οι στέγες θα γεμίσουν ρίζες.

Link to comment
Share on other sites

όσον αφορά το θέμα της στατικότητας και της τεχνικής έκθεσης , αν θες την δίνεις. δεν θα βάλει νομίζω κανείς το πιστόλι στον κρόταφο για να πάρει τεχνική έκθεση επάρκειας δώματος από μηχανικό. η τεχνική έκθεση δεν είναι μελέτη. η τεχνική έκθεση δεν είναι μελέτη. η τεχνική έκθεση δεν είναι μελέτη.

 

επίσης η τεχνική έκθεση, δεν είναι στατική μελέτη και άρα κρίνεις οπτικά. με λίγα λόγια χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι. αν από τη άλλη, κάποιος φοβάται τότε θα ζητήσει μελέτη. τότε πλέον επίσημα ποινικοποιείται η διαδιακασία

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ρε παιδιά ισχυρίζεστε ότι μια τεχνική έκθεση που θα καταλήγει σε κάτι του στυλ " το δώμα κρίνεται στατικά επαρκές για την φύτευσή του " δεν δημιουργεί ευθύνη για αυτόν που το υπογράφει ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.