Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενα έγγραφα και σχέδια για Ν. 4014/2011


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντως εγώ προτίθεμαι σε περίπτωση που έχω άδεια, στα απαιτούμενα της αδείας (τοπογραφικό, ρυμοτομικό, κατόψεις αδείας, ίσως και Δ.Κ. αδείας) να τα ανεβάσω σκαναρισμένα σε pdf και σε ότι αφορά στα ''νέα'' σχέδια όπου θα φαίνονται ουσιαστικά οι αυθαιρεσίες να τα ξανασχεδιάσω σε AutoCad (κατόψεις, τομές εννοείται σε 1:50 όλα) και το δε ενημερωμένο ΔΚ (καθ΄υπόδειξη του ΥΠΕΚΑ) να το κάνω ''στο χέρι επάνω στο παλιό της αδείας ΔΚ με πινακάκι, σφραγίδα, υπογραφή'', σκανάρισμα σε pdf και ανέβασμα στο σύστημα.

 

Απλά θα ήθελα να ρωτήσω όσον αφορά την τεχνική έκθεση (αυτή που περιγράφει τις αυθαιρεσίες και όχι αυτή του ΔΔΤΦΟ), άρθρο 24, παραγραφοσ 2β του νόμου 4014: (...και από τεχνική έκθεση που συμπληρώνεται από αρμόδιο μηχανικό. Στην έκθεση αυτή περιλαμβάνεται η περιγραφή της αυθαίρετης κατασκευής ή της αυθαίρετης χρήσης και το εμβαδόν της και η χρήση της, καθώς και δήλωση για το αν πρόκειται για κατασκευή πρόχειρα κατασκευασμένη (όπως στεγάσεις και επικαλύψεις από λαμαρίνα, σανίδες) από ευτελή υλικά (πρόχειρη κατασκευή). Στην τεχνική έκθεση επισυνάπτονται φωτογραφίες όλων των όψεων της κατασκευής, αντίγραφα του στελέχους, του τοπογραφικού διαγράμματος της αδείας, της κάτοψης του ορόφου....). Tις φωτογραφίες τις ενσωματώνετε στην τεχνική έκθεση ή τις ''ανεβάζετε'' σαν ξεχωριστά αρχεία (και νομίζω σε pdf τις ζητάει αν δεν κάνω λάθος...), στο αντίστοιχο πεδίο για φωτογραφίες?

 

Τέλος, τους αναλυτικούς τους δίνουμε (και πως) ή απλά τους κρατάμε στο αρχείο μας για μελλοντικό έλεγχο?

Link to comment
Share on other sites

Φωτογραφίες, όλων των όψεων, σε ξεχωριστό αρχείο pdf.

Αναλυτικός προϋπολογισμός, σε ξεχωριστό αρχείο pdf.

Link to comment
Share on other sites

Αναλυτικούς εγώ δεν θα ανεβάσω όσο ελέγχω και δεν ξεπερνούν τις 5000 € ανα "λοιπή παράβαση". Βαριέμαι και να τους καθαρογράψω... Αν κληθώ να τους προσκομίσω, τότε θα τους φτιάξω.

Link to comment
Share on other sites

η αιτηση ιδιοκτητη 2α του αρθρ.24 του 4014 χρειαζεται να επισυναφθει ?γιατι εγω νομιζα οτι αρκει η ηλεκτρονικη υποβολη ως αιτηση και ηδη εχω κανει προσωρινη υπαγωγη χωρις να εχω θεωρησει στο κεπ αιτηση ιδιοκτητη.πειραζει λετε?

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "αίτηση ιδιοκτήτη".

Απαιτούνται δύο "πράγματα", η "Εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη προς τον μηχανικό" και η "Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη", διαφορετικά δεν προχωράει το σύστημα....

Link to comment
Share on other sites

ιασονα η εξουσιοδοτηση πρεπει ναναι θεωρημενη στο κεπ?γιατι στο αρθ 24 αναφερεται για το γνησιο της υπογραφης στην αιτηση του ιδιοκτητη και την υπευθυνη δηλωση

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομία, Πρεσβεία, Προξενείο, κ.λπ.).

 

Όλες οι υπεύθυνες δηλώσεις του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 θέλουν γνήσιο υπογραφής από δημόσια αρχή για να ισχύουν.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.