Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενα έγγραφα και σχέδια για Ν. 4014/2011


Recommended Posts

Σε συνέχεια της συζήτησης περί ΔΚ...Σε παλιές άδειες υπάρχει ΔΚ; Απ οτι έχω καταλάβει η σύγκριση πραγματοποιούμενων επιτρεπόμενων γραφόταν στο τοπογραφικό. Σε αυτήν την περίπτωση τι κάνουμε; στέλνουμε το τοπογραφικό ως ΔΚ ή κάνουμε καινούριο; για να κάνουμε καινούριο και να είναι σύμφωνο με τους κανόνες της τεχνικής θα πρέπει να ελέγξουμε και τις λοιπές ιδιοκτησίες. ΔΚ μόνο ορόφου δε νοείται, το ΔΚ είναι του οικοπέδου...Προφανώς σε μια 6όροφη οικοδομή όπου αναλαμβάνεις να ρυθμίσεις ένα κλειστό μπαλκόνι ή μια διαφορετική διαμερισμάτωση καινούριο ΔΚ είναι παράλογο να γίνει κατά την άποψη μου...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η άποψή μου είναι (το έχω γράψει κι αλλού) ότι, σε περιπτώσεις που έχουμε ΟΑ χρησιμοποιούμε τα εγκεκριμένα σχέδια, συμπληρώνουμε, διορθώνουμε, σφραγίζουμε και υπογράφουμε σε αυτά και δεν φτιάχνουμε νέα (εκτός αν έχουν χαθεί - που μάλλον χρειαζόμαστε και "χαρτί" γι' αυτό από την οικεία πολεοδομία).

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως όχι, πάνω στο παλιό τοπογραφικό - διάγραμμα κάλυψης.

Link to comment
Share on other sites

........ πάνω στο παλιό τοπογραφικό - διάγραμμα κάλυψης.

 

Στην περίπτωση που έχει Ο.Α. αλλά δεν ανευρίσκεται το τοπογραφικό,

τότε απαιτείται νέο εξαρτημένο ή μπορεί να είναι και μη εξαρτημένο;

Link to comment
Share on other sites

Νέο εξαρτημένο τοπογραφικό (για όλα τα οικοδομήσιμα οικόπεδα κ.λπ. και για περιπτώσεις που δεν μπορεί ν' ανευρεθεί).

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους!

Έχω περίπτωση όπου με την ίδια ΟΑ έχουν ανεγερθεί 4 μεζονέτες. Έχω αναλάβει την τακτοποίηση της μίας από αυτές. Στη φάση υποβολής της αίτησης προφανώς δεν ανακατεύομαι καθόλου με τις άλλες τρεις παρά μόνο με τη δικιά μου, σωστά?

Όοοοταν όμως γίνει υποβολή σχεδίων θα πρέπει να φτιάξω φύλλο καταγραφής αυθαίρετων κατασκευών και για τις άλλες τρεις? έχουμε κάποια εικόνα τι θα περιλαμβάνει αυτό? φοράμε την κουκούλα και δίνουμε στεγνά ότι αυθαίρετη κατασκευή φάινεται εξωτερικά? Προσωπική άποψη είναι ότι αυτό αποτελεί απίστευτη ανηθικότητα και ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο είμαι διατεθιμένος να γίνω συνένοχος σε αυτήν....

Edited by kg8980
Link to comment
Share on other sites

Αναφέρω απόσπασμα του Ν.4014:

 

"Στις περιπτώσεις που δεν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε οικοδομική άδεια ή αυτή δεν είναι δυνατόν να ανευρεθεί επισυνάπτονται όλα τα παραπάνω στοιχεία πλην του στελέχους, που αποτυπώνουν την κατάσταση του ακινήτου. Επιπλέον στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση κτίσματος ή κατασκευής στις εκτός σχεδίου περιοχές και σε οικισμούς χωρίς σχέδιο, υποβάλλεται τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων (ΕΓΣΑ'87) που περιέχει απόσπασμα χάρτη με προσδιορισμό της θέσης του ακινήτου. Απόσπασμα ρυμοτομικού σχεδίου απαιτείται για τις περιοχές με εγκεκριμένα σχέδια, όπου υπάρχει οικοδομική άδεια".

 

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω (πλην των αυτονόητων) είναι ότι:

1. Όταν σε εντός σχεδίου, δεν έχει εκδοθεί άδεια, χρειάζεται εξαρτημένο τοπογραφικό.

2. Όταν σε εντός σχεδίου, έχει χαθεί η άδεια, χρειάζεται εξαρτημένο τοπογραφικό.

 

Καταλαβαίνω καλά ή κάνω λάθος;;;;;

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.