Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενα έγγραφα και σχέδια για Ν. 4014/2011


Recommended Posts

Είμαι συνιδιοκτήτης σε ακίνητο που θα πάει για τακτοποίηση.

 

Εαν δεν κάνω λάθος, η απαλλαγή αμοιβής γίνεται μια φορα. Οποτε εαν παρω απαλλαγή αμοιβής για την τακτοποίηση, δεν θα μπορώ αργοτερα να παρω απαλλαγή αμοιβης για οικοδομική άδεια.

 

Αρα τι κάνω? Θα κάνω εκπτωση στην αμοιβή για τον εαυτό μου? ΑΠΥ και συμφωνητικό?

 

αληθεια, υπάρχει ακόμα έλεγχος στην έκπτωση της νόμιμης αμοιβής ή μπορώ να κάνω όση εκπτωση θέλω χωρίς κάνενα πρόβλημα?

 

 

κρίμα θα είναι να δηλώσω μεγάλη αμοιβή και να φορολογηθώ για την αμοιβή που θα πάρω από τον... εαυτό μου!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάνε συμφωνητικό με τον άλλο συνιδιοκτήτη γαι 50€ ..........

 

Δεν υπάρχει έλεγχος για τόση μικρή αμοιβή?

 

ΦΕΜ και ΦΠΑ επις τη συμφωνηθείσας

και ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ επί της νόμιμης η οποία είναι 1568 ?

για το εξαρτημένο τοπογραφικό απαιτείται επιπλέον αμοιβή (και ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΦΕΜ) ή συμπεριλαμβάνεται στην τιμή των 1568 ?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι καταθέτω σίγουρα τις εισφορές επί της ελάχιστης αμοιβής, το θέμα είναι χρειάζεται να κάνω κατάθεση στην εθνική στον όψεως όπως παλαιότερα ή όχι(γιατί αυτό γινόταν για να γίνονται οι κρατήσεις, τώρα τις καταθέτουμε εμείς ούτως ή άλλως). Και ως αποδεικτικό τι κάνω upload το παροχής?

Οπόυ ελάχιστη = νόμιμη

Κατάθεση κάνεις όταν το ποσό μαζί με το ΦΠΑ είναι μεγαλύτερο των 1500€. και σε οποιαδήποτε τράπεζα θες, που έχεις δικό σου λογαριασμό.

Link to comment
Share on other sites

Κατάθεση κάνεις όταν το ποσό μαζί με το ΦΠΑ είναι μεγαλύτερο των 1500€. και σε οποιαδήποτε τράπεζα θες, που έχεις δικό σου λογαριασμό.

 

E?

Κατάθεση κάνεις για οποιοδήποτε ποσό μόνο στην ΕΤΕ, αφου χρειάζεται από το σύστημα να τυπώσεις κωδικό πληρωμής ΤΕΕ.

ΔΕν μπορώ να φανταστώ πως μπορείς να κάνεις σε οποιαδήποτε τράπεζα θέλεις κατάθεση χωρίς κωδικό...

 

Βλέποντας την ανάλυση του ΚΑΝΑ, δεν μπορώ να καταλάβω γιατι ακολουθείτε αυτό τον τρόπο ή μάλλον τι κερδίζουμε αναγράφοντας σε έντυπα μηδενικές αμοιβές, αλλά δικαώματα ΤΕΕ.

Το ορθό ή μάλλον αυτό που προτείνει το ΤΕΕ είναι να τυπώνεις αμοιβή πληρωμής στην συμφωνηθείσα, και στο έντυπο της τραπέζης να συμπληρώνεις το ΤΕΕ της νομίμου.

Edited by soundholics
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά ο κωδικός πληρωμής χρησίμευε για να καταθέτουν οι ιδιοκτήτες τις αμοιβές μας στην ΕΤΕ και να υποχρεούνται να καταθέτουν τις ελάχιστες αμοιβές και απο εκεί το ΤΕΕ έπαιρνε τις κρατήσεις του μέσω του λογαριασμού μηχανικού στην ΕΤΕ.

 

Από τη στιγμή που ελάχιστες δεν ισχύουν και μπορεί να καταθέσει μόνο τις κρατήσεις του μηχναικού ο ίδιος ο μηχανικός, τότε το ΤΕΕ δεν έχει δικαίωμα να ελέγχει αν κατατέθηκε η αμοιβή ή όχι, παρά μόνο να καταγράφει στο σύστημα το ποσό που δηλώνει ο μηχανικός.

 

Από την άλλη η εφορία σε υποχρεώνει να καταθέτεις ότι δοσοληψία αφορά 1500 € και πάνω μέσω τράπεζας. Οπότε αν η αμοιβή σου είναι > 1500 (μαζί με ΦΠΑ) παει ο πελάτης σε οποαιδήποτε τράπεζα έχει αμοιβή ο μηχναικός και καταθέτει το ποσό, ενώ ο μηχανικός πάει στην ΕΤΕ κια καταθέτει τις κρατήσεις του.

Όταν αμοιβή είναι < 1500 (σχεδόν πάντα εδώ που φτάσαμε :shock: ) τότε μόνο τις κρατήσεις του ΤΕΕ καταθέτεις στην ΕΤΕ και το ποσό από τον πελάτη ακόμα και στο χέρι.

 

υγ. Γεια σου ρε soundholics με τις ποδοσφαιρικές σου ικανότητες....(offtopic) :mrgreen:

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Thodoris,

 

Δίχως να θέλω να σας αμφισβητήσω (το λέτε και πολλοί άρα πιθ. έχετε δίκιο)

υπάρχει κάπου γραπτώς ότι δεν υποχρεούμαστε να καταθέτουμε τις αμοιβές μας στην τράπεζα ?

 

Είμαστε σίγουροι ότι σε πιθανο έλεγχο της Εφορίας πέρα από τις ΑΠΥ που υποχρεωνόμαστε να δίδουμε σε κάθε αμοιβή, δεν θα μας ζητήσουν και την κατάθεση στην τράπεζα για κθε ΑΠΥ ?

 

υγ. Tι ποδοσφαιρικές ικανότητες? Αφου μας λιώσατε! :smile:

Edited by soundholics
Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΕ σε μία από τις πολλές ανακοινώσεις περί του συστήματος αμοιβών έλεγε ότι αν κάποιος έχει πληρωθεί το ποσό, δύναται να καταθέσει μόνο τις κρατήσεις στην ΕΤΕ.

 

''
Για έργα των οποίων οι αμοιβές έχουν εξοφληθεί αλλά δεν έχουν καταβληθεί οι εισφορές υπέρ ΤΕΕ, κατατίθενται στην ΕΤΕ μόνο οι εισφορές ΤΕΕ όπως περιγράφεται στην ως άνω περίπτωση 1.''

 

Επιπλέον μετά από ερώτησή μου σε ένα υποκατάστημα της ΕΤΕ, μου είπαν ότι πλέον ο κωδικός πληρωμής αφορά 3 πεδία, το ποσό, το ΦΠΑ και τις κρατήσεις και πως μπορείς να επιλέξεις τι θα πληρώσεις.

 

Για την αμοιβή σου ισχύει η ΑΠΥ σου. Απλά το κράτος(ποιο κράτος :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) για να παρακολουθεί τις κινήσεις μεγάλων ποσών (άλλο ανέκδοτο το ποσό) σε υποχρεοώνει να έχεις δοσοληψίες μέσω Τράπεζας για άνω των 1500 €

 

Ποιος ο λόγος να πηγαινοφέρνουμε τα χρήματα και μάλιστα όταν μπορείς να τα βάλεις και να τα βγάλεις αμέσως χωρίς περιορισμό στο λογαριασμό της ΕΤΕ του μηχναικού;

 

 

υγ2. Απίστευτο σουτ έχεις ρε φίλε. :smile: Πολύ καλός παίχτης πρέπει να το παραδεχτώ. Πολλές φορές παίζει ρόλο και η υπόλοιπη ομάδα.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.doc

Edited by Thodoris4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.