Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενα έγγραφα και σχέδια για Ν. 4014/2011


Recommended Posts

Από ό,τι θυμάμαι, για τα άτομα με αναπηρία τίτθεται και περιορισμός εισοδήματος προκειμένου να επωφεληθούν της σχετικής έκπτωσης.

Επομένως ίσως σε αυτές τις περιπτώσεις να έχει λογική η κατάθεση φορολογικής δήλωσης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση: είναι υπεύθυνος ο μηχανικός για το αν θα δηλωθεί κύρια και μοναδική κατοικία μία αυθαιρεσία?

Link to comment
Share on other sites

Εάν στο Ε9 που θα σου δώσει ο ιδιοκτήτης έχει καμιά 3αρα ακίνητα και εσύ το δηλώσεις πρώτη και μοναδική κατοικία τι λες έχεις καμιά ευθύνη;

Link to comment
Share on other sites

Ας συμφωνήσω και με τους δυο σας. Και εντάξει όταν είναι ξεκάθαρες περιπτώσεις (όπως αυτή που λέει ο Jja). Αλλά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ξεκάθαρες. Η παρ. 3 του αρθρ. 25 του Ν4014 μιλάει για πλήρωση των στεγαστικών αναγκών κ.τ.λ. Οπότε άρα για να κρίνω εγώ αν πρέπει να δηλωθεί ή όχι κύρια και μοναδική κατοικία πρέπει να ξέρω και την οικογενειακή του κατάσταση. Και πρέπει να ξέρω αν και εφόσον έχουν ακίνητα και η γυναίκα ή τα παιδιά του κ.τ.λ. Πείτε μου λοιπόν πως μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό?? Εκτός αν έγινα λογιστής και δεν το ξέρω. 

 

Πάντως γιατί δεν θέλω απλά να κάνω αντίλογο, σας ρωτάω αν πραγματικά έχετε βρει κάποια λύση γιατί εγώ και λογιστή και έφορο που ρώτησα για το συγκεκριμένο θέμα κανένας δεν μου έδωσε σαφή απάντηση και όπου έδιναν δεν 'μπορούσαν' να μου τι δώσουν γραπτή!!

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα μεταξύ μας εάν θέλεις να καταλάβεις μπορείς να εκμαιεύσεις τα περισσότερα. Τώρα εάν πέσεις σε κάποιον τόσο πολύ παμπόνηρο για να μην σε  τουμπάρει θα πας με την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, το Ε9 (φυσικά δεν θα ζητήσεις και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εγώ δεν θα το έκανα, με αρκεί η δηλωσή του ιδιοκτήτη, που σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να είναι και πιο αναλυτική, πως γνωρίζει τι σημαίνει πρώτη και μοναδική κατοικία, δεν έχω παιδιά, δεν έχουν τίποτα τα παιδιά μου, δεν έχω τίποτα άλλο κ.τ.λ. κ.τ.λ.)  και αν συμβεί το οτιδήποτε εσύ θα δείξεις τα χαρτιά που σε υπόγραψε, θα πεις εγώ έκανα ότι ήταν δυνατό και από εκεί και πέρα το κρίμα στο λαιμό του.

 

Σε οτιδήποτε πάντως κάνεις σκέψου με κριτήριο τι θα μπορούσες να επικαλεστείς σε ένα ενδεχόμενο δικαστήριο, με τι χαρτιά υποστηρίζεις αυτά που λες κ.τ.λ. 
 

Φτιάχνουμε ενδεχόμενη δικογραφία για κάθε υπόθεση που αναλαμβάνουμε. Δυστυχώς.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα Jja. Γι'αυτό ακριβώς πρέπει μερικές φορές να μην δίνουμε απαντήσεις εδώ μέσα ελαφρά την καρδία.

 

Τώρα να ρωτήσω και κάτι συγκεκριμένο: Ιδιοκτήτης έχει 100% ψιλή κυριότητα και 50% επικαρπία σε διαμέρισμα 15 τ.μ. βάσει αδείας στο οποίο έχει γίνει αυθαίρετη προσθήκη κατ' επέκταση 35 τ.μ. τα οποία και ρυθμίζει με το 4014. Επίσης, έχει μόνο την ψιλή κυριότητα σε διαμέρισμα 74 τ.μ. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Μπορώ να το δηλώσω ως κύρια και μοναδική κατοικία??

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν. Η πρώτη και μοναδική κατοικία είναι για αυτόν που έχει την επικαρπία. Με αυτά που λες ο κύριος αυτός έχει ένα διαμέρισμα  15+35= 50 τ.μ. Αυτά τα μέτρα μπορεί και χρησιμοποιεί, για να κοιμηθεί, να ξεκουραστεί, να μαγειρέψει κ.τ.λ και αυτός και τα παιδιά του, από αυτά τα μέτρα έχει το δικαίωμα να γεύεται τον καρπό τους (επικαρπία). Από το διαμέρισμα των 74 τ.μ. εφόσον έχει μόνο την ψιλή κυριότητα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Άλλος γεύεται τον καρπό. Οπότε εάν τα ανήλικα παιδιά του και η γυναίκα του δεν έχουν άλλο ακίνητο στα ονόματά τους, επικαρπία, πλήρη κυριότητα, δικαίωμα οίκησης (ζήτα το Ε9 και της γυναίκας και των τέκνων) μπορεί κατά την ταπεινή μου γνώμη να το δηλώσει ως κύρια και μοναδική κατοικία εφόσον 50 τ.μ <70 τ.μ.+ ανήλικα τέκνα.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.