Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φορτιο μεγαλου ενυδρειου σε πλακα και δοκο


 

Recommended Posts

Δεν βλέπω καμμιά ταρζανιά.Ο άνθρωπος έχει καθαιρέσει τοίχους και πατώματα,άρα 15-20t λιγότερα μόνιμα στην πλάκα.Προσθέτει 1,4t πάνω στην πλακοδοκό.Εντάξει,δεν χάλασε ο κόσμος!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 90
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

και επειδή μου το έχουν σβήσει κανά 2 φορές. ο ερπυσμός φυσικά και παίζει ρόλο. τώρα για την μειωμένη αντισεισμική προστασία. αν συμβεί κάτι δεν θα είναι πάντως από το βάρος του ενυδρείου

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι, αν και με έθιξε κάποιος συγκεκριμένα επειδή δεν ήμουν σε θέση να βγάλω συμπέρασμα για το φορτίο ζήτησα τη γνώμη συναδέλφου για τη στατική επάρκεια και αναμένω τα αποτελέσματα. Πραγματικά εκτιμώ πολυ την κουβέντα που γίνεται εδώ και τις γνώμες όλων σας!

 

Προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο πως η Εταιρεία μας δε θα πετάξει στο δρόμο 20 οικογένειες με την κρίση που διανύουμε παρά αν σαν πολ. μηχανικός δεν θυμάμαι καθόλου στατικά μιας και δεν ασχολήθηκα ποτέ τα τελευταία 18 χρόνια...

 

Θα ήθελα μια γνώμη και όσο αφορα την τοποθέτηση επάνω σε ξυλινο καρφωτό δάπεδο. Φαντάζομαι θα ήταν πιο φρόνιμο αν πάταγα στην πλάκα του μπετόν. Αν η βάση του ενυδρείου (κατασκευή κοιλοδοκοί και χωρίς ποδαράκια) πατήσει επάνω σε ένα καλού πάχους κόντρα πλακέ σε όλη την επιφάνεια θα αντέξει το ξύλινο πάτωμα; Τα δοκάρια από κάτω είναι στην ίδια διευθυνση με το μήκος του ενυδρείου και ανα 35 εκ.

 

Ευχαριστώ όλους!

Link to comment
Share on other sites

1. Νομίζω ότι ένα κόντρα πλακέ θαλάσσης 2τ.μ περίπου θα ήταν καλό και για λόγους λειτουργικούς.Οι τάσεις κάμψης ή σύνθλιψης του πατώματος είναι αμελητέες.Άρα μπορείς να τοποθετήσεις άνετα το ενυδρείο σου και να το χαρείς,αφού το εξασφαλίσεις από ανατροπή.

2. Δεν χρειάζεται να απολογείσαι σε κανέναν για την στατική σου ανεπάρκεια.Όπως γράφεις κι εσύ ασχολείσαι με κοινωνικά πιό σημαντικό αντικείμενο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ένα φιλαρακι θέλει να τοποθετήσει ένα τεραστιο ενυδρειο στο σπιτι του. Ενυδρειο επιφανειας 2,5 μ *0,8 μ . Το ενυδρειο βάζει 1100 λίτρα νερό , μαζί με την αμμο , ξυλα, καπακια και φιλτρα το υπολογίσαμε γύρω στα 1800-2000 κιλά. Θα κατασκευαστεί βάση με κοιλοδοκό που θα πατάει σε ξύλινη πλάκα. 3μ *0,8 μ.

 

Το σπίτι είναι κατασκευης 2006 και πρόκειται για ισογειο με υπόγειο από κατω. Θα μπει στην πάνω αριστερά γωνία (όπως κοιτας την κατοψη).

Εγώ σαν νεος πολιτικός μηχανικός που δεν εχω όμως πρακτικη εμπειρία γιατί κάνω διδακτορικό σε άλλο αντικείμενο του είπα ότι θα χει πρόβλημα, δεδομένου ότι το κινητό φορτίου που λογικά υπολόγισε ο συναδελφος θα είναι 2 x 1.5 = 3kN/m2.

 

Εσεις από εμπειρίας τι λέτε και τη λύση προτείνετε? Εννοειται δεν περιμενω να παρει κανεις ευθυνη. Κάποια άλλη λύση?

Σημειώνω ότι υπάρχουν αρκετά παραδείγματα αντίστοιχων ενυδρείων ακόμα και σε ορόφους πολυκατοικίας που "ακόμα" δεν έχουν γκρεμιστεί.

Link to comment
Share on other sites

Σημειώνω ότι υπάρχουν αρκετά παραδείγματα αντίστοιχων ενυδρείων ακόμα και σε ορόφους πολυκατοικίας που "ακόμα" δεν έχουν γκρεμιστεί.

μια και κάνεις διδακτορικό δεν ψάχνεις να δεις αν έχει "γκρεμιστεί" πλάκα ποτέ? άσε μην ψάχνεις, θα σου πω εγώ. πότε από μόνη της.

 

η αιτία δεν είναι ότι θα "γκρεμιστεί" η πλάκα και θα φταίει η δικιά της αστοχία μόνο. θα έχει προλάβει πιο πριν να φύγει το δοκάρι.

 

όπως και να'χει πάντως μια και θα τοποθετηθεί στην οροφή του υπογείου (αν κατάλαβα καλά), το οποίο φαντάζομαι έχει τοιχώματα περιμετρικά και αφού θα τοποθετηθεί σε γωνιακό φάτνωμα το θέμα είναι σίγουρα λειτουργικό. για στατικό μόνο αν επικαλεστώ τις μαντικές μου ικανότητες μπορώ να απαντήσω

Edited by sovatzou
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.