Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμψηφισμός Προστίμων Ανέγερσης και Διατήρησης για τακτοποίηση αυθαιρέτων.


Recommended Posts

Αν με το νομο των ημυπαιθριων εχει πληρωθει μονο το παραβολο και δεν προχωρησαν την διαδικασια οι ιδιοκτητες γιατι...δεν ειχαν χρηματα...μπορει να "μπει" το παραβολο στο συστημα για τα αυθαιρετα?

Link to comment
Share on other sites

Επισυνάπτοντας βεβαίως και τα αντίστοιχα παραστατικά.

Προσωπικά δημιουργώ ένα "πολυσέλιδο" pdf, στο οποίο βάζω, αντίγραφα της αίτησης 3843, του φύλλου υπολογισμού του προστίμου, της αίτησης απένταξης από 3843 (με τον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης στην πολεοδομία, του διπλοτύπου πληρωμής του παραβόλου.

Και όλα αυτά τα επισυνάπτω ως extra αρχείο, μαζί με την αίτηση του ιδιοκτήτη για συμψηφισμό των ήδη καταβληθέντων ποσών με άλλους νόμους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συνάδελφοι νακάνω και εγώ μια ερώτηση...

 

Έχω μια περίπτωση στην οποία έχει γίνει έκθεση αυθαιρέτου για 13 τμ. προσθήκη κατ'επέκταση το 1994. Ο άνθρωπος πλήρωνε πρόστιμα διατήρησης μέχρι πριν 2 χρόνια. Το συνολικό ποσό των προστίμων που πλήρωσε είναι 542 ευρώ. Κάνουμε τώρα την υπαγωγή στον 4014 και το πρόστιμο βγαίνει 919 ευρώ. Πληρώνοντας το παράβολο των 500 ευρώ για να ανοίξει η επιλογή της πρόσθεσης προηγούμενων προστίμων απομένουν από το πρόστιμο 419 ευρώ. Αν από αυτό αφαιρέσουμε τα 542 ευρώ που είναι τα καταβληθέντα προηγούμενα πρόστιμα τότε φαίνεται ότι του χρωστάνε και 123 ευρώ ή για να το θέσω καλύτερα...Φαίνεται ότι έχει καταβάλλει ο άνθρωπος 123 ευρώ παραπάνω. Πώς το αντιμετωπίζω αυτό???Γιατί ο άνθρωπος κανονικά πρέπει να πληρώσει 919 x 0,8 - πρόστιμα (542) = 193.2 ευρώ. Ουσιαστικά επειδή η επιλογή της πρόσθεσης προηγούμενων προστίμων δεν ανοίγει χωρίς την εξόφληση του παράβολου δημιουργείται αυτή η διαφορά όπου αντί να πληρώσει ο άνθρωπος 193 ευρώ βγαίνει ότι πρέπει να του επιστραφούν 193 ευρώ.Αν του επιστρέφονται δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και αδίκως σας πεδεύω :smile: ...αλλά αν δεν του επιστρέφονται τότε έχω πρόβλημα!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται να του επιστραφεί τίποτε. Το αναφέρει ο νόμος.

Στην περίπτωση αυτή απλώς θα πληρώσει το παράβολο και θα ...τελειώσει.

Link to comment
Share on other sites

Συμψηφίζονται, δεν επιστρέφονται.

 

Μετά την πληρωμή του παραβόλου,

κάνεις προσωρινή υπαγωγή και βγαίνει η εφάπαξ δόση,

συμπληρώνεις τα καταβληθέντα πρόστιμα,

επανυποβάλλεις,

θα βγάλει μηδενικό υπόλοιπο προς πληρωμή

και απομένει η τελική υποβολή σε οριστική υπαγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.