Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το νέο Μνημόνιο.....


ikaros13

Recommended Posts

Μήπως εννοεί πως δούλευαν για κάτω από 700€;

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Ας μην ανοίξουμε την κουβέντα περι αμοιβων μελετών.

Διότι προφανώς το βουρλο που δούλευε για 500ευρώ θα ζητήσει 5000+φόρο για τη μελέτη. Ο πελάτης πάλι, ότι πληρώνει παίρνει, μια άλλη ιστορία.

Αρα και αυτός που καπέλωνε το βούρλο τελικά χάνει, διότι ο εργαζόμενός του είναι διατεθιμένος να το κάνει για ψιχουλα χωρίς να έχει μεσάζοντα.

-----

επίσης η έννοια του προνομιούχου είναι σχετική .... σε λίγο θα ονομάσουμε προνομιούχο αυτόν που εργάζεται

-----

Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα η πραγματικότητα ήταν πως και οι μισθοι που κυκλοφορούσαν και προ κρίσης δεν ήταν βιώσιμοι.

Όχι για Μύκονο, κότερα κλπ ... αλλά για να ζεις αξιοπρεπώς και να ονειρεύεσαι πως θα προσφέρεις στο παιδί σου αυτά που σου προσέφεραν οι γονείς σου.

Και αν προ κρίσης μπορούσε το 25% (χωρίς υπερβολές) πλέον θα μπορεί το 10% με στερήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Μα συμφωνώ και το είπα και εγώ οτι κρίση σε κρίση αλλοι τα έπαιρναν και άλλοι όχι. Και ΝΑΙ με την ανεργία στο 25% βάλε 30% για το 2012 όποιος δουλεύει θα είναι προνομιούχος.

 

Σιγά μην δώσεις στο παιδί σου ότι έδωσαν οι γονείς σου. Θα τρελαθώ πριν απο 40 χρόνια δούλευε κάποιος στο Δημόσιο και συντηρούσε οικογένεια και αγόραζε και ενα σπιτάκι. Σήμερα με τις τιμές που υπάρχουν δεν μας βλέπω με την καμία.

 

και μην ξεχνάς οτι με με την υποτίμηση θα υπάρχει μαύρη αγορά πολύ πιο μαύρη απο πριν.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Η Myri σε ολα τα θεματα εχει μια μονοπλευρη σκοπια, αγνοοντας την αληθεια.

 

Πονοψυχες ιστοριες παντα για τους εργαζομενους, αφοριστικες μονιμως αποψεις για τους εργοδοτες οι οποιες βεβαια στοχοποιουν την εκαστοτε εργοδοσια απο τον πιο μικρο εως τον πιο μεγαλο. Ολα βεβαια αυτα που ακουμε δεν εχουνε μεγαλη διαφορα απο αυτα που υποστηριζουν οσοι καταστρεφουν την Αθηνα καθε τρεις και λιγο αφου αποψεις σαν της Myri τους προσφερουν το ιδεολογικο υποβαθρο.

 

1.Ακουσαμε για τους κακους εργοδοτες που δεν πληρωνουν μεγαλους μισθους-Τιποτα ομως για τις βαρυτατες επιβαρυνσεις και τις τεραστιες ασφαλιστικες εισφορες οι οποιες καθιστουν αδυνατη την πληρωμη μεγαλυτερων μισθων.

2.Ακουσαμε για τους κακους εργοδοτες που προσπαθουν να απολυσουν προσωπικο μη καταβαλλοντας μισθοδοσια-Τιποτα ομως για την εργατικη νομοθεσια η οποια επι της ουσιας "ποινικοποιει" την απολυση και υποχρεωνει τους εργοδοτες να πληρωνουν τις μεγαλυτερες αποζημιωσεις απολυσης παγκοσμιως.

3.Ακουσαμε για τους κακους εργοδοτες οι οποιοι βαζουν υπερωριες το προσωπικο τους-Τιποτα ομως για το οτι το κοστος της υπερωριακης απασχολησης στην Ελλαδα ειναι το μεγαλυτερο στην Ευρωπη, επι της ουσιας λειτουργωντας σαν αντικινητρο στην παραγωγικοτητα.

4.Ακουσαμε για τους κακους εργοδοτες οι οποιοι παιρνουν νεους στην ηλικια εργζαζομενους για να αποφευγουν τα πολλα επιδοματα-Τιποτα ομως για το οτι στα περισσοτερα Ευρωπαικα κρατη(ακομα και Σκανδιναβια) οι νεοι εως μια ηλικια θεωρουνται εκπαιδευομενοι και εχουν περιορισμενα εργασιακα δικαιωματα.

 

 

Εγω Myri ειλικρινα θα ηθελα να μαθω ΕΣΥ το προσωπικο σου ποσα τους δινεις τον μηνα? Ποσες ωρες τους εχεις να δουλευουν? Δεν τους εχεις ζητησει ποτε υπερωριακη απασχοληση? Θα ηθελα να μαθω ειλικρινα.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Η Myri σε ολα τα θεματα εχει μια μονοπλευρη σκοπια, αγνοοντας την αληθεια.

πράγμα το οποίο φυσικά δεν συμβαίνει σε σένα που συν τις άλλοις είσαι και κάτοχος της αλήθειας

Link to comment
Share on other sites

με συνάδερφο δεν έχω μαλώσει. και άλλωστε με τον κάτοχο της αλήθειας δεν είναι δυνατόν να μαλώσω

Link to comment
Share on other sites

thodoris1982

 

 

έχεις δίκιο σε όλα όσα λές αλλά υπάρχει και σοβαρός αντίλογος (ειδικά σε βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, κατασκευή). Και στα 2 φταίει το ρημάδι το κράτος που τα έκανε όλα μπάχαλο. Με το ΙΚΑ στα 52Ε την ημέρα και σήμερα να μην εχει φράγκο.

 

Παγκόσμια πρωτοτυπία, Εισφορά>εισόδημα Only in Greece.

 

Μερικές φορές φαντάζομαι πόσες αυτοκτονίες θα είχαμε εαν δεν είχαμε ήλιο και θάλασσα να παίρνουμε λίγο πάνω μας.

Link to comment
Share on other sites

με συνάδερφο δεν έχω μαλώσει. και άλλωστε με τον κάτοχο της αλήθειας δεν είναι δυνατόν να μαλώσω

 

Sovatzou μιας και ο φιλος μου ο Αγραφιοτ εφαγε πεντε μερες εξαιτιας σου θα σου ζητησω και εγω να κανεις αυτο που σου ζητησε και αυτος, που φαινεται ειναι το μονο πραγμα που μπορεις να κανεις με αξιοπρεπες αποτελεσμα.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.