Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκπτωση σε ΑμεΑ με >80% αναπηρία!


Recommended Posts

Θα το φτιάξουν (αν δεν είναι έτοιμο), μην βιαστείτε...

 

Έκανα ένα πείραμα και δουλεύει μια χαρά!!!!! Βγάζει σωστά αποτελέσματα!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

σωστά ! αυτό που χρειάζεται είναι επιλογή όχι μόνο στην κύρια εγγραφή αλλά και στα φύλλα καταγραφής όπου επίσης υπάρχει η επιλογή αναπήρων >80% και παλιννοστούντων. Η έκπτωση παρέχεται στο συνολικό πρόστιμο (παράβολο+ειδικό πρόστιμο)

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ αντίστοιχα με τον συνάδελφο έχω περίπτωση γονέων τέκνου με αναπηρία >80% και σε μονοκατοικία έβαλα όλες τις τακτοποιήσεις με τον ειδικό συντελεστή.Η μία αυθαιρεσία είναι εξωτερικό ασανσέρ ΑμεΑ.Υπάρχει λέτε κάποιο πρόβλημα??

Ξαναποστάρω την ερώτηση μου μήπως κάποιος πιο έμπειρος συνάδελφος μπορεί να μου απαντήσει...προσθέτω ότι οι ιδιοκτήτες μου προσκόμησαν αποδεικτικό αναπηρίας του τέκνου και το συμπεριέλαβα και στην υπεύθυνη δήλωση π[ου τους έδωσα να μου υπογράψουν!

Link to comment
Share on other sites

Ξαναποστάρω την ερώτηση μου μήπως κάποιος πιο έμπειρος συνάδελφος μπορεί να μου απαντήσει...προσθέτω ότι οι ιδιοκτήτες μου προσκόμησαν αποδεικτικό αναπηρίας του τέκνου και το συμπεριέλαβα και στην υπεύθυνη δήλωση π[ου τους έδωσα να μου υπογράψουν!

 

Ο νόμος 4042 παρ. 70 αναφέρει:

 

Τυφλοί με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω και πρόσωπα, που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες, με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, καθώς και πρόσωπα, που επιβαρύνονται φορολογικά από πρό­σωπα με τις παραπάνω ιδιότητες για την υπαγωγή στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 καταβάλουν ποσοστό 15 % του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται σύμ­φωνα με το Παράρτημα του ν. 4014/2011. Για την υπα­γωγή των παραπάνω προσώπων στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 υποβάλλονται επιπλέον των όσων ορίζο­νται στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 και τα δικαιολογητι­κά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των προϋποθέσεων του πρώτου εδαφίου, καθώς και ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου στο οποίο βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση. Το ποσοστό της αναπηρίας πιστοποιείται από βε­βαίωση/γνωμάτευση, που έχει εκδοθεί από αρμόδια δη­μόσια αρχή.

 

Άρα, δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 70

''Τυφλοί με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω και πρόσωπα, ...................................................................................................................................................................................... Για την υπα­γωγή των παραπάνω προσώπων στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 υποβάλλονται επιπλέον των όσων ορίζο­νται στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 και τα δικαιολογητι­κά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των προϋποθέσεων του πρώτου εδαφίου, καθώς και ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου στο οποίο βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση. Το ποσοστό της αναπηρίας πιστοποιείται από βε­βαίωση/γνωμάτευση, που έχει εκδοθεί από αρμόδια δη­μόσια αρχή.

Παλιννοστούντες ομογενείς, οι οποίοι...........................................................................................................................................Για την υπαγωγή των παραπάνω πρόσωπων στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 υποβάλλονται επιπλέον των όσων ορίζονται στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 και τα δικαιολογητικά, που αποδεικνύουν τη συνδρομή των προϋποθέσεων του παρα­πάνω εδαφίου, καθώς και ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου, στο οποίο βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση. ''

 

Τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου μπορεί να θεωρηθεί το προσύμφωνο? Ο ιδιοκτήτης παραχωρεί το δικαίωμα να τακτοποιήσει ο αγοραστής με προσύμφωνο και δε μπαίνει στη διαδικασία να τακτοποιήσει αυτός και ας του δώσει τα λεφτά του προστίμου ο αγοραστής με προσύμφωνο. Είναι πολύπλοκη η κατάσταση είναι και ηλικιωμένοι και δεν καταλαβαίνουν. Στο Ε9 του αρχικού ιδιοκτήτη δηλώνεται ότι εχει πουληθεί με προσύμφωνο και στο Ε9 του αγοραστή πάλι φαίνεται. Μπορεί εφόσον το δηλώνει στο Ε9 να το τακτοποιήσει αυτός που αγόρασε με προσύμφωνο και να πάρει το 15% ή 20% της κύριας και μοναδικής κατοικίας που αφορά τις ειδικές κατηγορίες έχοντας ως τίτλο ιδιοκτησίας το προσύμφωνο? Νομίζω στην κρίση του καθενός είναι γνωρίζοντας την κάθε ειδική περίπτωση

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

και εγώ έχω Αμεα με >90 % αλλά οι γονείς τακτοποιούν οικοδομή του τους ανήκει δυόροφη (οροφοδιαμερίσματα) και πυλωτή με αυθαίρετο νέο διαμέρισμα.

Περνάω την έκπτωση σε όλα τα φύλλα η σε ένα διαμέρισμα?

δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίου στην οικοδομή?

 

επίσης από τεε τκμ μου είπαν ότι περνάω την έκπτωση σε όλα τα φύλλα. Συμφωνείτε?

Edited by DE GI
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας, μια δήλωση 4014 και πάει σε όλα τα φύλλα καταγραφής η έκπτωση για ΑΜΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.