Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρεωκόπησε η Scheuten


Sonik79

Recommended Posts

http://www.pv-tech.org/news/solar_shakeout_scheuten_solar_in_financial_woes_as_it_cant_pay_creditors

 

Πάει και αυτή....Να δω που θα πάει αυτή η κατάσταση....Μ'αρέσει που πρό 2-3 εβδομάδων ήμουν σε ένα σεμινάριο εταιρείας βάσεων στήριξης στο οποίο ήταν και εκπρόσωπος της Scheuten ο οποίος τόνιζε την σιγουριά που προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία λόγω μη παρουσίας στο χρηματιστήριο,μηδενικού δανεισμού κλπ..

Link to comment
Share on other sites

Το που θα πάει φαίνεται... Αν δεν επιβάλουν extra δασταγμούς στους κινέζους, δεν θα μπορέσουν να τους ανταγωνιστούν και θα χρεωκοπήσουν ο ένας μετά τον άλλο. Η μόνη λύση που θα έχουν θα είναι να μεταφέρουν την παραγωγή τους στην Κίνα (καθότι το βλέπω δύσκολο να εφαρμόσουν μισθούς κίνας στην Ολλανδία). Θα έχει γέλιο βέβαια η κατάσταση γιατί θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα λένε τότε όλοι αυτοί οι Δυτικοευρωπαίοι με τις τόσο "ανταγωνιστικές" οικονομίες που τόσο κράζουν εμάς για την μη ανταγωνιστικότητά μας. Όχι ότι δεν έχουν δίκιο για εμάς, αλλά όσον αφορά το θέμα της Κίνας μόνοι τους έβγαλαν τα μάτια τους.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι πως πολλοί κατασκευαστές που κατασκευάζουν Κίνα ή γενικότερα Ασία ,εμφάνισαν ή "εμφάνισαν" αρκετές ζημιές . Όπως η Suntech , η Yingli 600 εκατ/ρια , First Solar 400+ εκατ/ρια κλπ.

Επίσης το οξύμωρο είναι πως οι τελευταίοι χρεωκοπήσαντες π.χ. Solon,Scheuten πούλαγαν σε ακριβότερες τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Edited by Sonik79
Link to comment
Share on other sites

Δεν φταίει μόνο η Κίνα.

 

Πολλοί manager είχαν την λογική που υπάρχει στα υπόλοιπα προϊόντα για 2 έτη εγγύηση και για ανανέωση της γκάμας προϊόντων ανά 2-3 έτη.

 

Στα Φ/Β οι υποθέσεις αυτές έχουν ανατραπεί ριζικά. Η εγγύηση καλής λειτουργίας πρέπει να είναι 5-10 έτη, όπως επιβάλλει ο ανταγωνισμός.

Η εγγυημένη απόδοση (συνήθως 80% σε 25 έτη) επίσης τους υποχρεώνει να έχουν μεγάλο στοκ ή να κρατάνε σε λειτουργία τις γραμμές παραγωγής μέχρι τότε.

 

Οπότε η μοναδική κερδοφόρα λύση είναι η αρπαχτή, ανοίγουμε ένα μαγαζάκι, πουλάμε όσο πουλήσουμε με ψεύτικες υποσχέσεις και μετά άντε γεια!

 

Αυτά τα είχα δει πριν από χρόνια και γι'αυτό είχα διώξει αρκετούς πελάτες που με ρωτάγανε για Φ/Β. Τους έλεγε "δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό με το stock ή με τις γραμμές παραγωγής δεν ξέρω αν ισχύει αλλά δεν το νομίζω καθώς δεν είναι και υποχρεωμένοι να το κάνουν.Προς Γερμανία μεριά ψάχνουν ακόμα για πάνελ 9ετίας τα οποία έχουν βγάλει πρόβλημα και τώρα δεν βγάζουν άκρη με τις εταιρείας .Ο λόγος είναι πως η τότε γραμμή παραγωγής ,τώρα είναι απλά αρχαία!

Link to comment
Share on other sites

Το μέλλον ανήκει σε εταιρίες τις Ασίας και μόνο... Για τους επενδυτές των "γερμανικών" πάνελ... απλά θα πρέπει να έχουν κατα νου ότι πλήρωσαν ή θα πληρώσουν τιμή "γερμανικών" και απλά δεν θα έχουν εγγύηση σε 2-3 χρόνια....

 

sdim

 

Νέα μοντέλα δεν παρουσιάζονται για κανέναν άλλο λόγο.. πριν του γεγονότος ότι οι κατασκευαστές παράγουν κυψέλες με μεγαλύτερη ισχύ, Στην ουσία καινοτομία δεν υπάρχει...

Στοκ ή γραμμές παραγωγής δεν κρατάει κανείς... Η εγγύηση είναι θέμα καθαρά ασφαλιστικών εταιρίων... Μεγαλύτερη χρονικά εγγύση σημαίνει ανά επιπρόσθετη πενταετία 0,03-0,05$/Wp επιπλέον κόστος στο πωλούμενο προϊόν... Γι αυτό και όταν υπάρχει πρόβλημα σε πάνελ οι σοβαρές κάνουν αντικατάσταση χωρίς πρόβλημα... Πληρώνει η ασφαλιστική... Επιπλέον οι περισσότεροι σοβαροί κατασκευαστές διατηρούν το δικαίωμα να επιλέξουν στην ουσία οι ίδιοι τον τρόπο αντιμετώπισης των ελλατωματικών πάνελ... Όταν έχει περάσει ο χρόνος εγγύησης του υλικού, και υπάρχει πρόβλημα απόδοσης συνήθως προτιμούν να σου στείλουν αριθμό πάνελ ανάλογης ισχύος που να καλύπτει την μειωμένη απόδοση... Άλλο αν αυτό στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον ΔΕΣΜΗΕ ή την ΔΕΗ...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά εσείς που ασχολείστε με τα Φ/Β, πιστέυετε με το χέρι στην καρδιά ότι έχουν μέλλον στην Ελλάδα? Η θα αρχίσει το ντόμινο των λουκέτων. Από κάποιους που ασχολούνται δεν έμαθα και τα καλύτερα....

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι πως τα επόμενα 2 χρόνια θα γίνει μεγάλο ξεκαθάρισμα στον κλάδο και θα δούμε ποιοι θα επιβιώσουν τελικά.Όπως είπε και ο φίλος astrah το μέλλον ανήκει σε εταιρείες της Ασίας όπως και σε αυτές που θα μεταφέρουν δραστηριότητες εκεί αντίστοιχα με τους υπόλοιπους κλάδους των ηλεκτρονικών,τηλεπικοινωνίας κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά εσείς που ασχολείστε με τα Φ/Β, πιστέυετε με το χέρι στην καρδιά ότι έχουν μέλλον στην Ελλάδα? Η θα αρχίσει το ντόμινο των λουκέτων. Από κάποιους που ασχολούνται δεν έμαθα και τα καλύτερα....

 

Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι σε εταιρίες εμπορίας και εγκατάστασης.... Γι αυτές με τα μεγάλα διαφημιστικά πακέτα... τις μεγάλες εκπτώσεις και τα μεγάλα γραφεία το λουκέτο έρχεται μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις... 2 - 3 θα μείνουν που τις στηρίζουν όμιλοι... Το σοβαρότερο πρόβλημα όμως είναι να μην χάσουν οι επενδυτές (γιατί είναι επένδυση και όχι αρπαχτή) την εμπιστοσύνη προς τον κλάδο, και χάσει κατ' επέκταση η χώρα μία από τις λιγοστές ευκαιρίες για ανάπτυξη....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.