Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τηλεμετρία σε Solaredge


barongr

Recommended Posts

Καταρχάς ο όγκος των δεδομένων δεν είναι αυτός που γράφω στο μνμ που παρέθεσες, αλλά δες τα τελευταία μου μνμ που μου απάντησαν από τη μαμά solaredge!!!

 

Αναφέρομαι "ανά μήνα", γιατί απλά έτσι το μετράνε.

 

Ο inverter στέλνει δεδομένα πολύ πιο συχνά εννοείται. Μπορεί ανά 30' ή 10' .... δεν ξέρω πότε ακριβώς στέλνει.

 

Κοίτα, όταν σε 1 μήνα περίπου συνδεθεί και το router, τότε θα αναφέρω αναλυτικά τι "καίει" και κάθε πότε (αν μπορώ να το δω αυτό).

 

Πάντως που το έψαξα, μάλλον με 5-10€ το μήνα για 100MB (cosmote νομίζω) θα βάλω και ξεμπέρδεψα.

Δεν ξέρω εάν μπορείς απλά να βάλεις κάρτα καρτοκινητού, καθώς δεν μιλάμε για Mobile internet, αλλά για Internet on the go. Η διαφορά τους είναι ότι το 1ο απευθύνεται για κινητό, ενώ το 2ο για υπολογιστή. Ψάξ' το μήπως δεν είναι συμβατά!!!

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλαβω, δωσε μου σε παρακαλω καποιες λεπτομερειες:

1. Στο gsm router καρτα sim δεν βαζουμε?

2. Εσυ λες πως μαλλον πρεπει να βαλω πανω στη καρτα ενα προγραμμα οπως πχ το "On the go" της cosmote των 5 ή 10€/μηνα και οχι απλα μια sim καρτοκινητης με χρεωση ανα ΜΒ που δινει η εταιρεια κινητης πχ cosmote?

Link to comment
Share on other sites

Ναι, στο gsm router, όπως και στα USB stick που κυκλοφορούν, βάζεις μία SIM, πάνω στην οποία ενεργοποιείς το πακέτο του internet, γι' αυτό σου είπα ότι μπορεί εάν βάλεις την sim του τηλεφώνου σου να μην είναι συμβατή.

Σαν SIM, είναι ίδιες.

Η διαφορά (ΑΝ υπάρχει) είναι στο τι είναι ενεργοποιημένο από την εταιρία, πάνω στη sim.

Τελικά μπορεί να γίνεται κι αυτό που λες, αλλά ίσως και όχι.

 

Άρα:

1)ΝΑΙ.

2)ΝΑΙ.

Link to comment
Share on other sites

Sorry που σε πιεζω αλλα πραγματικα εχω ελλειψεις σε αυτου του ειδους της τεχνολογιας!

 

Μεχρι τωρα νομιζα πως το internet on the go σου παρεχει (και μαλιστα το πληρωνεις αρχικα) ενα στικακι που ειναι το ρουτερακι.Απο την στιγμη ομως που θα αγοραζα της solaredge δεν θα χρειαζομουν στικακι και αρα ειχα σκοπο να κανω την δουλεια μου με μια sim καρτοκινητης.

Εσυ τωρα μου λες πως αυτη η σκεψη ειναι λαθος? Τι να κανω?

Αν παρω το στικακι του on the go, τι να κανω της solaρedge? Γινεται να αποκτησω το πακετο πχ της cosmote on the go των 5€/μηνα χωρις να αγορασω το στικακι της?

ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑ ! ! !

Edited by tzeno
Link to comment
Share on other sites

Don't worry καταρχάς! :smile:

 

Λοιπόν... το USB stick που παίρνουμε για τα LAPTOP, κάνει τη δουλειά του modem-router που χρειαζόμαστε για το LAPTOP μας.

 

Στην προκειμένη περίπτωση του solaredge, επειδή δεν έχει USB υποδοχή, αγοράζουμε το συγκεκριμένο GSM ROUTER της solaredge, μέσα στο οποίο θα βάλουμε την κάρτα SIM που θα πάρουμε από την εταιρία κινητής που θα επιλέξουμε να κάνουμε συμβόλαιο.

 

Οπότε, ΔΕΝ αγοράζουμε το στικάκι μαζί με το συμβόλαιο !!!

 

Τη δουλειά μας θα την κάνουμε με κάρτα SIM, αλλά δεν ξέρω εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απ' ευθείας μία sim ενός καρτοκινητού μας ή θέλει να κάνουμε συμβόλαιο, όπου μας δίνουν νέα sim.

 

Όπως σου είπα και παραπάνω, η διαφορά είναι η εξής:

Στο καρτοκινητό υπάρχει το MOBILE INTERNET.

Το συμβόλαιο που σου λέω, είναι για να έχεις internet στο laptop σου και λέγεται INTERNET ON THE GO.

 

Η ερώτηση που πρέπει να γίνει σε ένα κατάστημα κινητής είναι απλή:

 

"Έχω ένα στικάκι (δήθεν) της εταιρίας σας. Μπορώ να βάλω την κάρτα SIM από το καρτοκινητό μου και να χρεώνομαι ή να ξοδεύω προπληρωμένα MB ως MOBILE INTERNET?"

 

Εάν μας που ότι γίνεται, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις όπως έλεγες αρχικά την κάρτα από το καρτοκινητό σου.

Αλλιώς θα πρέπει να κάνουμε συμβόλαιο INTERNET ON THE GO (για laptop δηλαδή), όπου θα μας δώσουν τη νέα sim που θα βάλουμε στο gsm router της solaredge (ΔΕΝ αγοράζουμε στικάκι!!!).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τελικά Πόσο χρόνο χρειάζεται η ενεργοποίηση του Monitoring απο την στιγμή που κάνεις registration? έρχεται κάποι email (όπως για το Support Portal με άλλα Credentials?)

Δεν αναφέρομαι στο Support Portal που είναι άμεσο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Και επειδή είμαι και ανυπόμονος και θέλω να προετοιμαστώ σωστά, έχω το σκαρίφημα με την τρίριχτη στέγη και τα S/N απο τα PB, κάπου διάβασα ότι τα σκανάρεις και τα στέλνεις και κάπου αλλού ότι το κάνεις απο το Create New Site, ποίο είναι το ποιό αποτελεσματικό?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πιο γρήγορο είναι τα σκανάρεις τα S/N με μία εφαρμογή από iphone ( ίσως και android..δεν ξέρω ). Στη συνέχεια, έχοντας δημιουργήσει το map σου, μέσα από το create new site στέλνεις το map που δημιούργησες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλημερα,συνδεσα χθες ενα 7αρι solaredge με ενα ethernet καλωδιο και μετα εκανα create new site απο την σελιδα της solaredge.μεχρι αυτη τη στιγμη δεν μου δειχνει μετρησεις στο πορταλ,γνωριζει καποιος εαν παιρνει παραπανω μερες ή να δω το καλωδιο μηπως δεν το συνδεσα σωστα?

 

----Συγχώνεψη----

 

γνωριζει κανεις καποιο τηλεφωνο για τεχνικη υποστηριξη για την solaredge?

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

καλημερα,συνδεσα χθες ενα 7αρι solaredge με ενα ethernet καλωδιο και μετα εκανα create new site απο την σελιδα της solaredge.μεχρι αυτη τη στιγμη δεν μου δειχνει μετρησεις στο πορταλ,γνωριζει καποιος εαν παιρνει παραπανω μερες ή να δω το καλωδιο μηπως δεν το συνδεσα σωστα?

 

αργεί.

Link to comment
Share on other sites

α οκ,απλα το ρωτησα γιατι οταν πρεσαρα το καλωδιο εβαλα αναποδα τα καλωδιακια αλλα και στις 2 ακρες το ιδιο,δηλαδη αντι να τα βαλω:πορτοκαλι-ασπρο,πορτοκαλι,πρασινο-ασπρο,μπλε,μπλε-ασπρο,πρασινο,καφε-ασπρο,καφε τα εβαλα καταλαθος αναποδα στο πρωτο κλειψακι και ετσι αναγκαστηκα και στην αλλη ακρη το εβαλα αναποδα,θα υπαρχει καποιο προβλημα απο αυτο ή δεν παιζει ρολο αφου και στις δυο ακρες ειναι το ιδιο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.