Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν3843 - Ν4014, Ν4030 και μελέτες πυροπροστασίας


terry

Recommended Posts

 Υπάρχει και η Β4Λ5Ι-ΒΟΒ /26-06-2012 η οποία αναφέρει στην παράγραφο 2:

.....είναι αποδεκτή η εναλλακτική διαδικασία...σχετικα με υποβολή μελετών ενεργητικής και παθητικής, όπου η τελευταία είναι υπογεγραμμένη μόνο από τον αρμόδιο μελετητή, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση της ΥΔΟΜ. Οι χώροι που τακτοποιούνται-ρυθμίζονται με τις διατάξεις των Ν.3843/2010 και 4014/2011 πρέπει να περιγράφονται στις υποβαλλόμενες μελέτες πυροπροστασίας.

 

Οπότε καταθέτεις παθητική και ενεργητική μόνο στην Πυροσβεστική.

Φιλε sparako πηγα στην πυροσβεστική με την Β4Λ5Ι-ΒΟΒ /26-06-2012 και όλα οκ!!

 

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 5 weeks later...

Συνάδελφοι καλημέρα. Έχει κανείς αντιμετωπίσει την περίπτωση τακτοποίησης τμήματος πιλοτής υφιστάμενου κτιρίου με άδεια του 1979 ως προς την διαδικασία Παθητικής - Ενεργητικής Πυροπροστασίας. Η αυθαιρεσία έγινε πριν την ισχύ του ΠΔ 71/88. Σύμφωνα με την πολεοδομία απαιτείται παθητική με το ΠΔ 71/88 η οποία προφανώς και δεν βγαίνει λόγω ύπαρξης μίας μόνο εξόδου κινδύνου (Χώρος συνάθροισης κοινού) ενώ με την 3/81 πυρ. διάταξη για πληθυσμό κάτω των 50 ατόμων (όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση) επιτρέπεται η ύπαρξη μίας μόνο εξόδου κινδύνου. Υπάρχει κάποια εγκύκλιος που να διευκρινίζει τι γίνεται με κτίρια προς τακτοποίηση πριν το 1988 ως προς τις μελέτες που απαιτούνται. Επίσης υπάρχει το οξύμωρο να πληρώσει κάποιος για την τακτοποίηση ενός κτιρίου και μετά να διαπιστωθεί ότι δεν βγαίνει η Παθητική. Ποιος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο, ο μηχανικός που κάνει την τακτοποίηση;

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ρε παίδες....εγω μόλις τελείωσα μια Άδεια δόμησης νομιμοποίησης τμημάτων τριόροφης οικοδομής σε συνδυασμό με ρύθμιση άλλων τμημάτων και η ΥΔΟΜ δεν μου είπε τίποτα περι ενεργητικής!?!??!\

 

Απλά κατέθεσα παθητική πυροπροστασία και οχι ενεργητική λόγω m3 όπως είπε ο μηχανολόγος της υπηρεσίας ......Το κτίσμα είχε Ο.Α. του 1965 για το ισόγειο - 1ο όροφο και του 2007 για τον 2ο όροφο...

 

Έπρεπε να κάνω ενεργητική και να την πάω στην Πυροσβεστική? Ως προς παθητική, θα έπρεπε να κάνω μελέτη σαν υφιστάμενο για ισόγειο-τμήμα μεσοπατώματος που νομιμοποιήθηκε-1ο όροφο και σαν νεο για τον 2ο??!?!

 

Πως μου έδωσε άδεια???.....Αγνοεί ο υπάλληλος τη νομοθεσία?.....τι να κάνω τώρα?

Edited by Alsterwasser
Link to comment
Share on other sites

Ρε παίδες....εγω μόλις τελείωσα μια Άδεια δόμησης νομιμοποίησης τμημάτων τριόροφης οικοδομής σε συνδυασμό με ρύθμιση άλλων τμημάτων και η ΥΔΟΜ δεν μου είπε τίποτα περι ενεργητικής!?!??!\ Τι χώρους αφορούσε η νομιμοποίηση ?

 

Απλά κατέθεσα παθητική πυροπροστασία και οχι ενεργητική λόγω m3 (?) Δεν έουν σχέση τα m3 με την ενεργητική (με εξαίρεση το πυροθερμικό φορτίο στις αποθήκες που υπολογίζεται σε όγκο του κτηρίου)  όπως είπε ο μηχανολόγος της υπηρεσίας Αμα είναι για κατοικία, δεν γίνεται ενεργητική (με εξαίερεση το χωρο του λεβητοστασίου αλλα και γι΄ αυτό πας ενεργητική όταν εχει μόνιμα συστήματα πχ πυρανίχνευση ή χειρκίνητο σύστημα συναγερμού, κλπ) ......Το κτίσμα είχε Ο.Α. του 1965 για το ισόγειο - 1ο όροφο και του 2007 για τον 2ο όροφο...

 

Έπρεπε να κάνω ενεργητική και να την πάω στην Πυροσβεστική? Ως προς παθητική, θα έπρεπε να κάνω μελέτη σαν υφιστάμενο για ισόγειο-τμήμα μεσοπατώματος που νομιμοποιήθηκε-1ο όροφο και σαν νεο για τον 2ο??!?! Ξαναγράφω, εξαρτάται  τι χώρους αφορούσε η νομιμοποίηση !

 

Πως μου έδωσε άδεια???.....Αγνοεί ο υπάλληλος τη νομοθεσία?.....τι να κάνω τώρα?

 

Αν δεν έχεις καταστήματα ή γραφεία ή κάποια άλλη εμποτική δραστηριότητα, ενεργητική δεν κατατίθεται μόνο για κατοικίες, με εξαίρεση αυτό που έγραψα για το χώρο του λεβητοστασίου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

η παθητικη ποναει

εγω κανω ενα τευχος με τις αλλαγες αλλα για ολο το κτηριο

προσθετω γραμμες κολλωνες στους πινακες και κατα περιπτωση αυξανω μειωνω και τον πλυθησμο

ανοιγματα % κλπ παλια κατασταση - νεα - μεταβολη

σε οδευσεις στα παντα

ασχετα αν η αυθαιρεσια αφορα 5τμ σε κτηριο 10000τμ

αν η τακτοποιηση αφορα ολο η μερος και αν ανοικει σε εναν ή σε πολλους και υπαρχει συνεση στις αυτοψιες

αλλιως περιοριζομαι αναλογως

 

τωρα για την ενεργητικη θεωρω οπως στα πε ο διβ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.