Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ομογενείς


Recommended Posts

Δέξου ότι, η εφαρμογή του ΤΕΕ είναι προβληματική.

Δηλαδή, προσδιορίζει αρχικά ένα παράβολο, το οποίο συνδέει με τα τ.μ. της αυθαιρεσίας κ.λπ., δεν το ξεχωρίζει σε διάφορες περιπτώσεις, (παρά μόνο το αν είναι κύρια ή άλλη κατοικία) και για καθαρά εισπρακτικούς λόγους ΧΡΕΩΝΕΙ αδίκως (ορισμένες φορές)!!!

Στη συνέχεια αφού το πληρώσεις, σε κάποιες περιπτώσεις σε αφήνει να αφαιρέσεις ήδη καταβληθέντα ποσά, τα οποία αν στο σύνολό τους είναι μεγαλύτερα από το συνολικό πρόστιμο, δεν επιστρέφεται τίποτα κ.λπ.

 

Παίζουν λοιπόν με "καθαρά εισπρακτικούς λόγους" και έφτιαξαν μια εφαρμογή που καλύπτει και αυτή "τη λογική". Έτσι παίζουμε κι εμείς!!!

"Απαράδεκτο" θα ήταν να μην πληρώσω καν το παράβολο που θέλουν.

Δεν είναι "απαράδεκτο" να μετρήσω και να διορθώσω τα τ.μ. ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΩ!!!!

Εξάλλου, το παράβολο τι είναι; ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ από το συνολικό πρόστιμο δεν είναι; Ε.... το συνολικό πρόστιμο το ξοφλάω τελικώς!!! Έτσι δεν είναι;

 

Δηλαδή, θα ήταν προτιμότερο να πληρώνω παραπάνω (σε πολλές περιπτώσεις) από το συνολικό πρόστιμο, γιατί έτσι έφτιαξαν οι (ας μην τους χαρακτηρίσω) την εφαρμογή;;;;

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για να επανέλθω στους ομογενείς, έχω ιδιοκτήτρια παλλινοστούσα της οποίας το αυθαίρετο δεν είναι κύρια και μοναδική κατοικία. Στο σύστημα του ΤΕΕ όμως δέχεται την έκπτωση, με επιλογή "άλλη κατοικία" και ειδικές συνθήκες "παλλινοστούντες". Γνωρίζει κάποιος αν τελικά αυτό είναι δεκτό ή πρόκειται για λάθος της εφαρμογής? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 70 Ν 4042/2012

 

Παλιννοστούντες ομογενείς οι οποίοι έχουν εγγραφεί στα Μητρώα Αρρένων και τα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας για την υπαγωγή στο άρθρο 24 του Ν 4014/2011 της κύριας και μοναδικής κατοικίας τους καταβάλουν ποσοστό 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου όπως υπολογίζεται σύμφωνα με το παράρτημα του Ν 4014/2011….

 

 

ΟΛΓΑ

ο νόμος (όπως τον μετέφερα εδώ) αναφέρεται μόνο σε κύρια και μοναδική

 

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω (από το πρωί ακόμη και το ξέχασα ) που το αντιλήφθηκα κατά την παραπάνω μεταφορά (για αυτό και είχα τονίσει την γραμματοσειρά) είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ Θράκης δεν δικαιούται την έκπτωση;

Γιατί στα μητρώα Αρρένων από ότι ξέρω γυναίκες δεν γράφονται. Από που πηγάζει αυτή η διατύπωση;

Τι διάολο μουσουλμανικό δίκαιο έχουμε και δεν το ξέρω; ;) (αν και για να λέω την αλήθεια δεν γνωρίζω αν σ' αυτό, γίνεται τέτοια διάκριση)

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ, σε σχέση με τη δική σου ερώτηση, όλοι, άνδρες και γυναίκες, γράφονται στα δημοτολόγια (που κυρίως έχουν στοιχεία οικογενειακής μερίδας) ενώ επιπλέον οι άνδρες γράφονται και στα μητρώα αρρένων, για το στρατό. Αλίμονο αν υπήρχε διαχωρισμός φύλλων!

 

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, όμως η απορία μου αφορά την ασυνέπεια της εφαρμογής. Για να διατυπώσω την ερώτηση σωστότερα, όταν η εφαρμογή υπολογίζει πρόστιμο για άλλη κατοικία παλλινοστούντος, έχουμε απλά σφάλμα του συστήματος ή μου διαφεύγει κάποια εγκύκλιος- διευκρίνηση?

Link to comment
Share on other sites

OLGA

κατά την γνώμη μου ναι είναι σφάλμα του συστήματος ΤΕΕ

(δεν υπάρχει άλλη διάταξη πλην αυτής που παρέθεσα)

 

Όσο για την διατύπωση ίσως να είναι και σωστή ως έχει

(επειδή εξυπακούεται ότι μόνο άνδρες εγγρ στα Μ.Αρρ)

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός πώς γνωρίζει αν μια κατοικία είναι κύρια και μοναδική? Μοναδική από το Ε9. Κύρια από τη δήλωση Ε1?

 

Λόγω της προνομιακής έκπτωσης των παλιννοστούντων προκύπτει το εξής. Είναι πολλοί που μένουν σε κάποιο διαμέρισμα μικρό στην πόλη, δικό τους ή το νοικιάζουν,και έχουν αγοράσει κάποιο ποσοστό εξ αδιαιρέτου με λίγα χρήματα σε αγροτεμάχιο όπου έχουν , άλλος μια παράγκα, άλλος ένα σπίτι. Μπορεί στη φορολογική δήλωση να βάλει κύρια κατοικία σπίτι εκτός σχεδίου χωρίς οδό, όπου δεν πάει ούτε ταχυδρόμος? Η κατοικία που δηλώνεις ότι μένεις δεν είναι αυτή όπου έχεις και την αλληλογραφία με την εφορία? Αν γίνεται αυτό, τότε με βάση το άρθρο 26 παρ. 3 (στεγαστικές ανάγκες 70 τ.μ. για ιδιοκτήτη-σύζυγο κλπ.) μπορεί να επωφεληθεί της τεράστιας έκπτωσης ? (άδικης θα έλεγα σε σχέση με άλλους Έλληνες που και αυτοί βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση)

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Manolis gon καλημέρα

Αυτό που μου προτείνεις περί δηλώσεως αρχικά λιγότερων τ.μ και μεταγενέστερης διόρθωσης των το θεωρούσα αρχικά σαν «μπαγαποντιά»

Σύμφωνα με τα παρακάτω όμως διαπιστώνω ότι μάλλον είναι λάθος του συστήματος ΤΕΕ εκτός αν το «επί ποινή απαραδέκτου» διαφοροποιεί τα πράγματα

 

ΚΑΝΑ δες τι λέει το ΤΕΕ στις διευκρινήσεις.

  • Εάν διαπιστωθεί ότι έχει υπολογιστεί λάθος το παράβολο μετά την πληρωμή του, δεν συντρέχει λόγος ακύρωσης της δήλωσης, αφού στο επόμενο στάδιο μπορεί να διορθωθεί το πρόστιμο, μέρος του οποίου αποτελεί το παράβολο.

Link to comment
Share on other sites

ιαμβλιχε

καλημερα,

 

για ολους , υπαρχει ο μειωτικος συντελεστης της κυριας και μοναδικης κατοικιας. επομενως

 

1] αν νοικιαζει διαμερισμα στην πολη ή αν μενει στην πολη σε δικο του διαμερισμα [μικρο ή μεγαλο]

τοτε το αυθαιρετο δεν ειναι "κυρια" κατοικια αλλα το "εξοχικο" του.

Αρα, δεν παιρνει μειωτικο συντελεστη...

 

2] αν μενει στο αυθαιρετο τοτε ειναι αυτο κυρια κατοικια και αν εχει σε μεγαλη πολη [εστω ενας με συζυγο και δυο παιδια] σπιτι κατω απο 100 τμ. τοτε θεωρειται το αυθαιρετο "μοναδικη" αρα εχει μειωτικο συντελεστη.

 

3] αν ο ιδιος που μενει στο αυθαιρετο σαν κυρια κατοικια εχει σε μικρο χωριο κατω των 2000 ο τ ι δ η π ο τ ε και οποιουδηποτε εμβαδου, παλι θεωρειται "μοναδικη." και παιρνει μειωτικο συντελεστη.

 

Εφοσον συντρεχουν οι ανω προυποθεσεις, τοτε για τους παλλινοστουντρες υπαρχει επι πλεον μπονους του 20%, στα πλαισια ασκησης μιας κοινωνικης πολιτικης για αυτους...

Link to comment
Share on other sites

είναι εκτός σχεδίου στα αζήτητα αυτό είναι το θέμα.. Το ''μένει=κύρια'' θα πρέπει να προκύπτει και από κάποιο έγγραφο. Θα πρέπει να αλλάχτεί

η κατοικία στο Ε1 ή υπάρχει ειδικό πεδίο στο Ε2?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.