Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστωτικό τιμολόγιο


Recommended Posts

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να εκδοθεί πιστωτικό τιμολόγιο για την παροχή υπηρεσιών για τις οποίες όμως δεν πληρώνομαι επι τόπου,

αλλά όταν έρθουν τα χρήματα (συγκεκριμένα για παροχή υπηρεσιών σε σχολική μονάδα η οποία ζήτησε το πιστωτικό τιμολόγιο).

Κατά την είσπραξη, αφού έχει κοπεί το ΠΤ, τι ακριβώς κόβεται?αθεωρητη Απόδειξη?

Σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς, έχει θεωρήσει μπλοκ Τιμολογιων Παροχης Υπηρεσιων? Αν ναι, τότε πανω στο τιμολογιο που θα κοψεις θα γραψεις "επι πιστωση".

Link to comment
Share on other sites

sandra3gr

 

Πιστωτικό τιμολόγιο εκδίδεται από τον προμηθευτή όταν επιστρέφονται σε αυτόν εμπορεύματα, τα οποία προηγουμένως είχαν τιμολογηθεί, και επομένως μπαίνουν εκ νέου στην αποθήκη του...

 

Εσύ, αν καταλαβαίνω καλά αυτό που ρωτάς, πρέπει να κόψεις τιμολόγιο παραχής υπηρεσιών ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΗ.... (προσοχή... αν υπάρχει προηγουμένως συμφωνία θα πρέπει να αναγράφεται και ο χρόνος της πίστωσης...(π.χ. 30 ημέρες....). Διαφορετικά σε περίπτωση μη εξόφλησης και δικαστικής διεκδίκησης πληρωμής θα πρέπει να αποσταλεί εξώδικο... που να προσδιορίζει τον χρόνο πίστωσης....)

 

Όταν πληρωθείς θα κόψεις εξοφλητική απόδειξη.... αθεώρητη...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και κάτι ακόμα.. στο Ε3, στον πίνακα Β που έχει να συμπληρώσουμε "Στοιχεία Κ.Β.Σ. εκδοθέντα στη χρήση", βάζουμε και τα αθεώρητα που έχουμε κόψει? (πχ αυτό που ανέφερα ως εξοφλητική απόδειξη και κόπηκε αθεώρητη)

Link to comment
Share on other sites

είχα πάει τον υπολογιστή για σερβις και επειδη ήταν στηυν εγγύηση μού έκοψαν τιμολόγιο με τα υλικά-ανταλλακτικα που χρησιμοποιήθηκαν και καπάκι πιστωτικό τιμολόγιο για να μην πληρώσω.

Αυτα τα περνάω και τα δύο στο βιβλίο ?

πώς περνώ το πιστωτικό?

πρέπει να το γραψω με κοκκινο?

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι σίγουρος αλλά γνώμη μου είναι ότι και τίποτα από τα δύο να μην περάσεις καλός είσαι... Αφού η δαπάνη σου ήταν τελικά μηδενική!

Edited by tpanag
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.