Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προβλημα με γειτονες για την καμιναδα


jden

Recommended Posts

Earl

Κι επειδή το'χεις δει κι αλλού σημαίνει ότι είναι εντάξει και νόμιμο;

Θες να σου δείξω και γω κάτι φωτογραφίες που΄χω δεί;

Ε αφού υπάρχουν φωτογραφίες άλλων, οk τότε ας πάει να το κάνει. Ωραίες επιστημονικές συμβουλές.

Link to comment
Share on other sites

...

@Earl,

ικριώματα και μικρής κλίμακας δε γίνεται τώρα με το ΝΟΚ, θέλει κανονική άδεια ...

...

Και με τον προϋφιστάμενο ΓΟΚ δεν επιτρέπονταν μικρής κλίμακας και ικριώματα.

 

Σχετικά με την καμινάδα, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για την όμορη ιδιοκτησία (πολεοδομική ή αστικού δίκαιου) για να αποδεχτεί να γίνει χρήση του δικού της τοίχου σαν στήριξη.

 

Ο μόνος τρόπος είναι η συναίνεση μεταξύ των ομόρων και η ανοχή καλή τη πίστη με βάση μια καλή γειτονία.

Στην τελική το τζάκι δεν είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την ύπαρξη της οικίας σου και μπορεί ο κάθε όμορος να σου πει ας φρόντιζες πριν το βάλεις να είχες πρόβλεψη την θέση σου καλύτερα ή να είχες έρθει σε συνεννόηση μαζί μας για την καμινάδα.

Αν τους πείσεις, κέρδος σου, αν σου αρνηθούν δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις για τίποτα και είναι δικαίωμα τους.

 

Και αφού αναφέρεσαι σε άδεια του 81 (δηλαδή βγήκε με ΓΟΚ 73) που αναθεωρήθηκε (ως προς τι η αναθεώρηση) θα πρέπει να μιλήσεις αποκλειστικά με τον μηχανικό σου και λύσεις του ποδαριου (ρωτώντας γενικά) θα σου επιφέρουν τρεχάματα.

 

Νομίζω πως το θέμα έχει εξαντληθεί.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εαν υπάρχει αρμός, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αν η διπλανή οικοδομή είναι νέα ίσως να έπρεπε ο αρμός της να καλύπτει και τη μη ύπαρξη του αρμού της πρώτης λόγω παλαιότητας, δε γίνεται να ακουμπάει τίποτα στη διπλανή οικοδομή χωρίς συναίνεση γιατί έτσι εισέρχεται στο διπλανό οικόπεδο..

Τα σχέδια της αναθεώρησης και συγκεκριμένα οι όψεις δείχνουν την καμινάδα?Προφανώς και δε θα τη δείχνουν στο τωρινό ύψος που είναι απαραίτητη να γίνει γιατί δεν υπήρχε η διπλανή οικοδομή (νομίζω)

Βέβαια να πούμε ότι φυσικά και δεν είναι μεσοτοιχία ο διπλανός τοίχος οπότε δεν υπάρχουν δικαιώματα σε αυτόν.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

η συναίνεση μπορεί να επιτευχθεί αν τους αναφέρετε πως επιβάλλεται να χτίσετε την καμινάδα σας βάσει σχεδίου πολεοδομίας. Ετσι η καμινάδα δεν θα ξεπερνάει το ύψος της πολυκατοικίας και θα καταστρέφει τα επιχρίσματα τους.

σε κάθε περίπτωση (χτιστή ή μεταλλική) προσοχή στην μόνωση για να μην καπνίζει το τζακι....

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Σχετικά με την καμινάδα, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για την όμορη ιδιοκτησία (πολεοδομική ή αστικού δίκαιου) για να αποδεχτεί να γίνει χρήση του δικού της τοίχου σαν στήριξη.

Να σημειώσω πάντως την αναφορά της ΤΟΤΕΕ 2421/86 μέρος 2ο σελ 53 "Σ' αυτή την περίπτωση και εφόσον απαιτείται στήριξη της καπνοδόχου στο ενοχλούμενο κτίριο ο ιδιοκτήτης του οφείλει να επιτρέψει την στήριξη αυτή"

Διευκρίνιση: Η ανωτέρω ΤΟΤΕΕ δεν αφορά τζάκια αλλά λεβητοστάσια.

Θα μπορούσε, όπως σωστά αναφέρει ο αγαπητός Didonis να θεωρηθεί ότι ενώ το τζάκι δεν είναι απαραίτητο γιά την λειτουργία του σπιτιού η κεντρική θέρμανση είναι, οπότε γι' αυτό γίνεται αυτή η ρητή πρόβλεψη.

Edited by anton64
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ..ΜΕΝΩ ΣΕ ΤΡΙΟΡΟΦΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ 1997..ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ 1 ΟΡΟΦΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΖΑΚΙ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ 3 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΤΖΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ...ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ  ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 2 ΜΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ( ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΖΑΚΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΚΑΛΗΠΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ...Ο ΕΝΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ''Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ'' :confused:  :confused:  :confused: ..ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΛΥ ΒΛΗΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ..ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΙΧΑ ΒΑΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ...ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΗ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΥΛΩΝ :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: .ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ...ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ή ΑΠΛΗ ;;;;ΘΑ ΕΧΩ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΚΑΙ ΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 2 ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ;; ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΩ ΤΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ;;

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.....

Μας έβγαλες τα μάτια, σε όλη την παρέα.

 

Μη γράφεις κεφαλαία, όλα τονισμένα και με μεγαλύτερη γραμματοσειρά.

Αγόρασε πιο καλή οθόνη για να βλέπεις.

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. 

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Υπερβολικη φασαρια βρε παιδια, για να γινει ενα τζακι δεν αξιζει τον κοπο! Ημαρτον.. τζακας ειμαι εγω, δε θελουν οι γειτονες? Μην το βαζεις τοτε, η καλημερα τους πιο χρησιμη ειναι..

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.