Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαρτημένα τοπογραφικά και για συμβόλαια;;;


Recommended Posts

Κυριοι συναδερφοι αντιλαμβανομαι απολυτως τις ανησυχιες σας. Ναι παραδεχομαι το οτι μπαινουμε στα 'χωραφια' σας και οτι εμείς οι Πολ.Μηχ θα μπορουσαμε να βγαλουμε χρηματα από αλλού και ολα τα παραπανω. Ποσες οικοδομικες αδειες νομιζετε οτι βγαζουμε το χρονο? Νομιζετε οτι στα περισσοτερα μπερδεμενα εκτος σχεδιου χρειαζεται μια μετρηση και τελος? Σε ενα βιομηχανικο κτηριο με περιτοιχησεις 1000-μετρου και μεγαλες υψομετρικες διαφορες και 10 συνεργεια να περιμενουν νομιζετε οτι υπαρχει χρονος και τον τοπογραφο που ειναι στον δρομο και ερχεται? Ασε το άλλο που γινονται και λάθη και καταστρεφονται οικοπεδα η που για να χωριστει ενα οικοπεδο (βιομηχανικό) σε δυο οικοδομησιμα χρειαζεται ολοκληρη μελετη. Πραγματα που εσεις δεν ξερετε (χωρις να θελω να προσβαλω κανενα) Υπαρχουν πολλες συνθηκες που καθιστουν ενα οικοπεδο αρτιο και οικοδομησιμο (για να μην πω οτι ολα χτιζονται). Αφηστε λοιπον να παρουμε εμεις την ευθυνη σε τετοιες περιπτωσεις.

Οπως ειπατε στοχος ειναι η οικονομικη άδεια. Σε κατατμηση εκτος σχεδιου βιομηχανικο εμπορικο η οτιδηποτε αλλο χρειαζεται να ξερεις πολυ καλα τον νομο ως πολ.μηχ μηχ.μηχ και να ξερεις ολα τα ΦΕΚ και ο,τι αφορα την περιοχη και τις εγκρισεις που χριαζονται. Δεν μπορεις να τραβας γραμμες ετσι, χρειαζεται μελετη.

Ναι ακριβως με ενα total station μια κορδελα ή ακομα ενα κινεζικο μονόσυχνο κανουμε πολύ καλά τη δουλεία μας για την ωρα. Η συμβολη σας ειναι πολυτιμη. Τα παντα σ'αυτον τον χωρο τα εχετε ορισει εσεις. Εμεις απλα ασχολουμαστε με δουλειες μικρης κλιμακας οπως γινοτανε πριν 50 100 200 1000 χρονια που δεν υπηρχαν 'τοπογραφοι', ημασταν ολοι ενα. Δεν μπορουμε να στησουμε γεφυρα, να χαραξουμε δρομους κτλ αλλά ενα οικοπεδακι και ενα σπιτακι να φτιαξουμε νομιζω οτι μπορουμε.Παραδεχομαι οτι εαν δεν πατε εσεις με σκηνουλες στο πουθενα στην αρχη, εργοταξιο δεν στηνεται.Οταν πλεον θα γινουμε οπως εξω τοτε δεν θα προλαβαινετε.

 

A!! Κάτι άλλο. Εγώ Μηχανολογος Μηχανικός σπουδασα. Καταλαβα οτι σ'αυτον τον τομεα θα παρω τα.. γιατί τα κανουν ολα οι πολ. μηχ και τελιωσα και Πολ. μηχ. Χωρις γκρινιες. Τι να κανουμε μου στοιχισε αλλα 5 χρονια. Πρεπει να δεχεσε καταστασεις σ'αυτη τη χωρα.

 

Παρατήρηση : Δεν διαχωρίζουμε τις δημοσιεύσεις μας. Αν θέλουμε τροποποιούμε/συμπληρώνουμε με χρήση της εντολής "επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής. Για την διόρθωση : avgoust

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπενθυμίζω ότι ο τίτλος του θέματος είναι

 

"Εξαρτημένα τοπογραφικά και για συμβόλαια" και όχι

 

"Επαγγελματικά δικαιώματα Τοπογράφων και Πολιτικών Μηχανικών".

 

Ας μείνουμε στο θέμα μας λοιπόν.

Link to comment
Share on other sites

Lefliako, φοβερό και τρισαλοί... Δυό πανίσχυρα πτυχία σ' ένα φυσικό πρόσωπο. Πες μας και τη γνώμη σου για την εξάρτηση στα τοπογραφικά συμβολαίων τώρα.

 

(γιατί οι mods επεμβαίνουν βάναυσα στην αυθεντική ορθογραφία; δε παίζω...)

Link to comment
Share on other sites

Λευτέρη,

Το ότι 10 συνεργεία περιμένουν τον Τοπογράφο να έρθει, συμβαίνει διότι μάλλον κάποιος που έχει την ευθύνη του εργοταξίου τον ειδοποίησε .... μάλλον αργά.

Το ότι έχεις ασχοληθεί με βιομηχανικά (από το επίθετο και το αντικείμενο μάλλον στον Ασπρόπυργο κινείσαι..) και τα ξέρεις καλά το συγκεκριμένο αντικείμενο δε σημαίνει ότι είσαι η μόνη αυθεντία στο χώρο.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ την έκφραση "Αφηστε λοιπον να παρουμε εμεις την ευθυνη σε τετοιες περιπτωσεις." και τη θεωρώ προσβλητικότατη. Ώπα σου ρε μεγάλε.!!!

Όπως σε κάθε χώρο υπάρχουν οι καλά ενημερωμένοι, οι αυθεντίες και οι ημιμαθείς ως και οι άσχετοι, έτσι και στον δικό μου έχω παρατηρήσει τις ανάλογες διακυμάνσεις. Πλήν όμως θα μου επιτρέψεις την διαπίστωση ότι επειδή κατά τεκμήριο οι ΑΤΜ είναι εγγύτερα στη γή και στη νομοθεσία περί αυτής, η αναλογία των ασχέτων να είναι σαφώς πολύ μικρότερη από αυτή των ΠΜ.

Σαν ΑΤΜ, Δεν διεκδικούμε το αλάθητο και το θέσφατο της αυθεντίας και του μονοπωλίου αλλά σε καμμιά περίπτωση ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ που μόλις μας απέδωσες.

Κι όπως σωστά παρενέβει ο Avgoust, για να επανέλθουμε στο θέμα του topic..... πές μας τώρα και τη γνώμη σου για τα εξαρτημένα τοπογραφικά στα συμβόλαια.

 

ΥΓ. που να φανταζόταν ο ILIASTOP ότι με το άνοιγμα αυτής της θεματικής ενότητας θα εξελισσόταν μια διαφορετική συζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ απόλυτα με grtopo.

 

όλα πηγάζουν από ένα καλό τοπογραφικό. όταν θα καταλάβουμε όλοι (μηχανικοί κ ιδιοκτήτες) ότι το παν είναι ένα άρτιο τοπογραφικό διάγραμμα και σεβαστούμε την τοπογραφία τότε θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα.

 

και εξηγούμαι: προχτές ήρθε στο γραφείο ένας πελάτης ο οποίος ήθελε να αγοράσει οικόπεδο εντός οικισμού με αρτιότητα 700 και ζήτησε τοπογραφικό διάγραμμα για να βεβαιωθεί ότι το διάγραμμα του προηγούμενου είναι σωστό. βλέποντας το σχέδιο υποψιάστηκα κάτι το περνάω σαν raster καθως δεν είχε συντεταγμένες και με scale το έφερα στις πραγματικές του διαστάσεις.

σας πληροφορώ ότι το εμβαδόν του ήταν 660.(900 στη δήλωση) πάπαλα το οικόπεδο. έρχεται ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έντρομος καθώς αυτός με τη σειρά του το είχε αγοράσει ως άρτιο και μου λέει ότι το είχε μετρήσει ένας άσχετος και το έδωσε να το υπογράψει ένας δικός του μηχανικός. είχε πληρώσει 150 ε.

η απάντησή μου: καλά να πάθεις. αγόρασες 10000ε οικόπεδο έδωσες του κόσμου τα λεφτά στο συμβολαιογράφο και τσιγκουνεύτηκες τα 400ε του τοπογράφου που κάνει την πιο σημαντική δουλειά στην όλη αυτή διαδικασία.

 

και καταλήγω

σεβασμός στους σοβαρούς τοπογράφους και τη δουλειά τους αν δεν ξέρεις καλά το αντικείμενο άστο σε κάποιον που ξέρει

 

ναι στο κυνήγι της ακρίβειας άλλωστε έχουμε το όργανα να το κάνουμε σχετικά εύκολα.

 

αξιοπρεπείς τιμές γιατί με τι μεράκι θα κάνεις σωστή δουλειά αν παίρνεις μεροκάματο της πλάκας

 

όσον αφορά τα εξαρτημένα ναι. κανονικά δεν θα έπρεπε να δέχεται ο συμβολαιογράφος μη εξαρτημένα διαγράμματα και με ακρίβεια στην εξάρτηση.(εδώ θα βοηθούσε και η επιδότηση gps η πύκνωση τριγων δικτύου)

 

προσωπικά κάθε τοπογραφικό διάγραμμα εκτός σχεδίου πλέον το κάνω με γεωδαιτικό σταθμό και την εξάρτηση με διπλόσυxνο gps. υποχρεωτικά. η αμοιβή μου? 500 min.

δεν θες? πηγαινε στον άλλον με τα 150.

ούτως η άλλως σε λίγα χρόνια θα έρθεις πάλι σε μένα η εσύ η τα παιδιά σου γιατι το σχέδιο σου ούτε για τουαλέτα δεν θα κάνει.

 

Υ.Γ. είμαι πολιτικός μηχανικός 24 χρονών. η πρώτη μου τοπογραφική εργασία ήταν στα 15 σαν στοχοφόρος σε μια χάραξη θεμελίωσης και στα 18 μου δούλευα σαν εργάτης τοπογραφικού συνεργείου σε εργοτάξιο.

Link to comment
Share on other sites

chrisven ωραίες οι εξαρτήσεις αλλά εμείς οι υπόλοιποι που ακόμα δεν διαθέτουμε το πακέτο για διπλόσυχνο και οι τιμές της πιάτσας (όχι ότι πλεόν με ενδιαφέρουν απλά το αναφέρω για την ιστορία) είναι πολύ χαμηλές δεν συμφωνώ προς το παρόν με τα εξαρτημένα για συμβόλαια.

 

Εξάλλου οτι πληρώνεις παίρνεις! ξέρεις πόσες άδειες θα ανακληθούν αν τα οικόπεδα-γήπεδα μπούν στις πραγματικές τους διαστάσεις και στην πραγματική τους θέση? Ας το καλύτερα.

Εξάλλου και οι δηλώσεις του 651 δεν τιμολογούνται πουθενα, και αν εχει γίνει αναθεώρηση που ο καλός "συνάδελφος" στη πολεοδομία δεν σε ενημερώσει...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑ!!

Link to comment
Share on other sites

επιδοτούμενο το gps.

έχεις δίκιο για την τιμή είναι απλησίαστα προς το παρόν.

 

και αυτή η πολιτεία απουσα. πυκνωσε το άτιμο το δίκτυο.

ουτε φαντάρος δεν πήγα ακόμα και πρέπει να κάνω και το rambo στα κατσαβραχα?

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά ούτε αν το ξέραμε ...δεν αφορά συμβόλαιο βέβαια αλλά ...

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PRESS/ENHMEROTIKO_DELTIO/ED-YEAR-2008/ED2514/2514_ALL.pdf

διαβλαστε την σελίδα 68 !(70 of 84 )

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.