Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λεβητοστάσιο στο υπόγειο


Recommended Posts

Καλησπέρα. Σε νέα κατοικία 65 τμ ισογειο με υπόγειο, επιβάλεται να υπάρχει λεβητοστάσιο στο υπόγειο για την θέρμανση?? Η συνολική θερμική ισχύς δεν ξεπερνά τα 20 kw και απ την πολεοδομία με ενημέρωσε ο μηχανικός πως πρέπει να δέιξω λεβητοστάσιο στο υπόγειο συμφωνα με τον νεο ΚΕΝΑΚ. Εχω χάσει χάσει κάποια ενημέρωση?? γνωρίζει κάποιος???

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να δειξεις εξωτερικο επιτοιχιο λεβητα αεριου που επιτρεπεται σε εξωτ.χωρο. Για λεβητα πετρελαιου θελεις σιγουρα παντως ξεχωριστο χωρο, οχι για το λεβητα αλλα για την δεξαμενη πετρελαιου (ακομα δεν εχει ξεκαθαριστει αν μπορει να τοποθετηθει στον εξωτερικο χωρο). Στην πραξη τί θερμανση θα βαλεις?

Link to comment
Share on other sites

Θα χρησιμοποιηθεί κεντρική θερμανση με λεβητα πετρελαίου. Δηλαδή η δεξαμενή πετρελαίου θα πρέπει να το ποθετηθεί στο υπόγειο υποχρεωτικά?? και αν ναί ποιές είναι οι απαιτήσεις του χώρου που θα πρέπει να δείξω στην κάτοψη για την δεξαμενή ώστε να περάσει τον έλεγχο?απαιτησεις αερισμού, πυραντίστασης τοίχω και συναφη χρειάζονται????

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Apnea υποχρεωτικα για κτίριο με εμβαδό ανω των 50 τμ εκπονείται μελέτη ενεργειακής απόδοσης σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ. Οφείλεις να υπολογίσεις τις απαιτήσεις σε θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης κλπ. Αν κατέληξες στη λύση λέβητα και δεξαμενη πετρελαίου διάβασε το άρθρο 27 του κτιριοδομικου κανονισμου. Επίσης εξέτασε την παθητική πυροπροστασία στην αντίστοιχη μελέτη σου.

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχεις λέβητα <25 KW, ο λέβητας μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε. Η δεξαμενή όμως πρέπει να είναι σε χώρο μη παραμονής ατόμων όπως πχ αποθήκη ή WC χωρίς πάντως τις ελάχιστες αποστάσεις που απαιτεί ο Κτιριοδομικός και αναφέρονται σε ανεξάρτητους χώρους αποθήκευσης καυσίμων. Ανάλογα με το πυροθερμικό φορτίο ο χώρος που θα τοποθετηθεί μπορεί να θεωρηθεί ως επικίνδυνος χώρος (νομίζω ότι γιά πάνω από 1 m3 πετρελαίου ανά 10 m2 δαπέδου) οπότε θέλεις ενεργητική πυροπροστασία (πυροσβεστήρες) - ανεξάρτητα απο πυροδιαμερίσματα κλπ

Link to comment
Share on other sites

Διόρθωση: Με πυκνότητα πετρελαίου 0,9 και πυροθερμικό φορτίο 41,4 MJ/Kgr ,

1 m3 δεξαμενής θέλει 18,63 m2 δαπέδου γιά να μην χαρακτηριστεί "υψηλού βαθμού κινδύνου"

Edited by anton64
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.