Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία στην Σαουδική Αραβία


traganeus

Recommended Posts

Αυτή η επιλογή έγινε δυστυχώς πριν από αρκετά χρόνια ίσως τις εποχές που σωστά περιέγραψες. Για το σήμερα συμφωνώ 100% μαζί σου. Και εγώ δεν θα έκανα αυτή την επιλογή

Link to comment
Share on other sites

 

 

Η Σ.Αραβια ειναι πραγματικα αθλια χωρα να ζει κανεις..Μην ακους οσους λενε τ αντιθετο..Ισως πινουν τπτ απο μπαχρειν μερια..μια εβδομαδα εκει θα σε πεισει..

 

Η ζωη δεν ειναι μονο δουλεία..μια φορα ζουμε...αφου κοιτας εξωτερικο κοιτα αλλου..σε κανα πολιτισμενο κρατος..πλουσιος δεν θα γινεις απο το μηχανιλικι πλεον, αλλα θα ζεις τουλαχιστον σαν ανθρωπος.......................

Πραφανώς δυσκολεύεσαι να δεχτείς οτι: 1. Πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρεις εργασία ακόμα και στο εξωτερικό, και ιδίως στα κράτη που τόσο εσύ, όσο και η πλειοψηφία του κόσμου χαρακτηρίζει ως "πολιτισμένα" σε σχέση με τη Σ. Αραβία. 2. Με βάση το 1, πολλές φορές απλά δεν έχεις άλλη επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

Βρε κάτσε να δεις αν σε δέχονται και στη Σαουδική αραβία...

 

Όσο για τα πλοία, νομίζω πως αν δεν είσαι έμπειρος ναυτικός δεν υπάρχει περίπτωση να σε δεχτούν καν, όχι να σου δώσουν και 8,000 ευρώ το μήνα..

Link to comment
Share on other sites

Καλά κάνετε και τα λέτε , γιατί ο κόσμος νομίζει ότι το να πάει να δουλέψει σε κράτη που είναι επιπέδου Αιγύπτου των Φαραώ , χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα και τον κίνδυνο να βρεθείς μπλεγμένος από τυχαία περιστατικά , όπως το έχουμε ήδη δει να συμβαίνει σε ειδήσεις , έπρεπε να έχει και τα ανάλογα οφέλη .

 

Αλλά από την στιγμή που εκεί δουλεύουν Αραβες και Ασιάτες συνάδελφοι , που έχουν ανάλογες εμπειρίες από την ζωή τους στις πατρίδες τους , δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς .

 

Οσο γιά το μηχανιλίκι , σίγουρα η κρίση το χτύπησε , αλλά ο εργασιακός βίος διαρκεί πολύ περισσότερο από τις κρίσεις .

 

Γιά τα πλοία η κατάσταση έχει άλλες δυσκολίες , αλλά ΟΤΑΝ βρίσκεις δουλειά , τα λεφτά είναι καλά . 3000 πρώτος μισθός γιά τρίτος .

Link to comment
Share on other sites

Αυτές οι χώρες θέλουν να σου αρέσει και να σε τρέφει η περιπέτεια. Αλλιώς άστο.

 

 

>>3000 πρώτος μισθός για τρίτος: και πώς γίνεσαι τρίτος?? έτσι χύμα πας?? δε θα πρέπει να έχεις φοιτήσει σε κάποια ναυτική σχολή?? επίσης θα πρέπει να είσαι άντρας και να αντέχεις τη ναυτία!

Link to comment
Share on other sites

Γιά τους μηχανολόγους - ηλεκτρολόγους υπάρχει ευκολότερος τρόπος . Γιά τους άλλους υπάρχει θέμα .

 

Στις ΑΕΝ μπαίνουν και γυναίκες εδώ και χρόνια .

Link to comment
Share on other sites

Στις σχολές μπορεί να μπαίνουν, στα πλοία όμως γίνονται δεκτές?

 

Ντάξει, οι μηχανολόγοι-ηλεκτρολόγοι-ναυπηγοί μπορούν να δουλέψουν στα μηχανοστάσια. Οι υπόλοιποι όμως θα πρέπει να μάθουν κάπου τη δουλειά!

 

Η άποψη ότι πάντα υπάρχει μια χάλια δουλειά στην οποία θα μας παρακαλέσουν κιόλας για να πάμε, εμάς ιδίως που είμαστε και μορφωμένοι, είναι εντελώς λάθος. Δεν υπάρχει καμία τέτοια δουλειά. Για όλες τις δουλειές χρειάζεται προετοιμασία και ιδιέτερες ικανότητες. Και το να αντέχεις τις όποιες δυσμενείς συνθήκες μιας ξένης χώρας χωρίς να σε πιάνει μελαγχολία είναι κι αυτό μια ικανότητα.

Edited by georgiosmadonanakis
Link to comment
Share on other sites

 

 

>>3000 πρώτος μισθός για τρίτος: και πώς γίνεσαι τρίτος?? έτσι χύμα πας?? δε θα πρέπει να έχεις φοιτήσει σε κάποια ναυτική σχολή?? επίσης θα πρέπει να είσαι άντρας και να αντέχεις τη ναυτία!

Για να γίνεις τρίτος μηχανικός πρεπει να αποφοιτησεις απο σχολή μηχανικών εμπορικου ναυτικού.

 

Αν είσαι όμως διπλωματούχος μηχανολόγος ή ναυπηγός μπορείς να γίνεις τρίτος μετα 6 μηνες υπηρεσίας ως δόκιμου μηχανικού ενω αν είσαι πτυχιούχος μηχανολόγος μετα 12 μηνες.

 

Το πρόβλημα για όσους δεν είναι απο σχολές εμπορικού ναυτικού είναι οτι παρα πολύ δύσκολα βρισκεις θέση δόκιμου διότι προτιμούν τους σπουδαστές των σχολών μιας και η δικιά τους 12 μήνη υπηρεσία (€1500-€1800/μήνα) είναι επιδοτούμενη απο το κράτος.

Link to comment
Share on other sites

Και ποιά επιλογή θα έκανες?

 

Βλέπω ότι άλλαξες την  απάντηση και απευθύνθηκες σε μένα....Τι επιλογή? Οτιδήποτε άλλο....Οτιδήποτε. Δηλαδή για πες μου εσύ είσαι ευχαριστημένος με το επάγγελμα που διάλεξες? Και μη μου το παίξεις μηχανικός, έχω όνειρα, επάγγελμα ανάπτυξης κτλ σαχλαμάρες που πολλοί λένε για παρηγοριά. 

Αυτό που ξέρω και βλέπω γιατί το ζω καθημερινά είναι ότι  οι φίλοι μου γνωστοί κτλ, που δεν είναι μηχανικοί έχουν δουλειές και μάλιστα αρκετοί καλές...Οι όποιοι μηχανικοί 1ΠΜ 2ΜΜ βαράνε μύγες, χρωστάνε, είναι άνεργοι...Τι μου λες τώρα εσύ...

Αν είχα ξανά αυτή την ευκαιρία να διαλέξω ποτέ των ποτών δεν θα έκανα αυτή την επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.