Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόστιμο αυθαιρέτου και Ν.4014


Recommended Posts

Καλημέρα, σ’ έναν πελάτη μου έχει επιβληθεί πρόστιμο για αυθαίρετο κλείσιμο μπαλκονιού και έχει βεβαιωθεί στην εφορία. Του έχει έρθει το χαρτί από την εφορία με λήξη πληρωμής του προστίμου 31/8/2012. Αν υπαχτεί στον 4014 με ημερομηνία υπ’ αγωγής π.χ. 3/9/2012 το πρόστιμο διαγράφεται ή γιατί θα είναι ληξιπρόθεσμο θα πρέπει να πληρωθεί ούτος ή άλως;

Edited by pfso
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι διαγράφεται μετά από κάποια διαδικασία.

Προσκόμιση των στοιχείων στην εφορία. Ένταξη στον νόμο και πληρωμή.

Link to comment
Share on other sites

Διαγράφεται, πας με τα χαρτιά σου στην αρμόδια πολεοδομία, και συμπληρώνεις μια αίτηση ότι το ακίνητο έχει υπαχθεί στο ν. 4014. Νομίζω πως η πολεοδομία ενημερώνει την εφορία (δεν είμαι σίγουρος).

Link to comment
Share on other sites

pfso, αν πας στην εφορία και τους αναφέρεις την παρ.10 του αρθρου 24 του 4014, που αναφέρει την αναστολή επιβολής προστίμων , φαντάζομαι θα ξέρουνε.

αν το πληρώσει, επειδή θα συμψηφιστεί με το πρόστιμο του αυθαιρέτου, υπάρχει η πιθανότητα να χάσει κάποια λεφτά ο πελάτης σου.

υπολόγισε το πρόστιμο που βγαίνει για την αυθαιρεσία, δες και πόσο είναι το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει στην εφορία. ρώτα και στην εφορία και κινήσου αναλόγως.

Link to comment
Share on other sites

καλά αναφέρεσαι σε παλιό αυθαίρετο ή νέο;(μήπως είναι κατασκευή μετά της 28-7-11;-βασικό-αν είναι μετά δεν μπορεί να το εντάξει στον 4014-οπότε πρέπει να δεις αν μπορείς να το νομ/σεις)

μήπως είναι κάποια δόση;

δεν πείρε είδηση τον 4014 -αν είναι παλιά κατασκευή;

Edited by Manolis gon
διόρθωση ημερομηνίας
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απλό θέμα. Στην δική μου περιοχή , πρέπει να πας στην πολεοδομία την οικονομικά ενήμερη δήλωση 4014 , να ελέγξουν ότι αυτή καλύπτει τις εργασίες για τις οποίες επιβλήθηκε το πρόστιμο , να συνταχθεί έγγραφο από την πολεοδομία προς την εφορία για την αποχρεώση του προστίμου .

 

Αν τώρα είναι άλλοι 100 που έχουν κάνει παρόμοιες αιτήσεις πριν από εσένα και η πολεοδομία έχει αποψιλωθεί από υπαλλήλους λόγω Καλλικράτη -συνταξιοδοτήσεων - μετατάξεων κλπ , μπορεί να χρειαστείς και 2 μήνες για το έγγραφό της , οπότε στην εφορία θα φαίνεσαι ως οφειλέτης.

 

Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

 

 

Για αυτό συνάδελφοι , όταν ρυθμίζετε αυθαίρετο που εκκρεμεί καταγγελία , είναι σκόπιμο με το που περνάτε σε προσωρινή υπαγωγή να γνωστοποιείτε στο αρμόδιο τμήμα αυθαιρέτων την ένταξη στον νόμο έτσι ώστε να προλάβετε μια βεβαίωση προστίμου στην εφορία.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.